Visa utbildning.se som: Mobil

Personaladministration, online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
35 timmar
8 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter - du bestämmer startdatum - Distans / Online
Sista ansökan: Löpande starter - du bestämmer startdatum
Onlineutbildning
   
Distans / Online

Kursbeskrivning

Personaladministration, online - En populär och rolig kurs som breddar dina kunskaper inom området personaladministration! Kursen ger dig en god översikt inom HR, såsom rekrytering, arbetsmiljö, anställningsvillkor och kompetensförsörjning.

I denna onlinekurs får du tillgång till interaktivt material bestående av undervisning via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och olika instruktioner genom text och bild. Kursen består även av en chat i studieplattformen genom vilken du får personlig kontakt och vägledning av din lärare.
Allt material och samtliga moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullföljt kursens alla praktiska moment med inlämningsuppgifter samt delproven i varje kapitel.  Du kan även skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt cv.Kursen ingår även i vår utbildning Certifierad HR-assistent som genomförs med blended Learning.

Målgrupp

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som idag arbetar med lättare personalfrågor eller har intresse för dessa frågeställningar.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
För att tillgodose dig kursen på bästa sätt är det önskvärt med yrkeserfarenhet.

Kursinnehåll

Kursinnehåll

  • Inledning till Personaladministration
  • Strategisk PA
  • Ledarskap
  • Rekrytering
  • Att anställa
  • Arbetsrättsligt perspektiv
  • Personalekonomiskt perspektiv
  • Arbetstider och ledighet
  • Avgång - dags att gå vidare

Fortsatta studier

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som tycker Personaladministration är roligt är Löneadministration I och Löneadministration II. 
I den första kursen lär du dig att hantera lönekörningar och läser mer om kollektivavtal och anställningsvillkor. I fortsättningskursen gör du svårare lönekörningar och du dig också att ta fram statistik och rapporter.
Kurserna kan du läsa hos oss på dagtid, kvällstid eller parallellt med arbete som en onlinekurs. En fördjupning inom Arbetsrätt finns också som en onlinekurs om du vill få bättre förståelse för de juridiska delarna inom PA- och löneområdet.
Vid bokning av en fortsättningskurs inom sex månader efter att du har läst klart denna kurs, så får du 10% i rabatt med koden fdphi10 (endast webbokning, rabatter går ej att kombinera).

Upplägg

Kursen är uppdelad enligt följande

Kapitel med olika avsnitt: Avsnitten innehåller text, bild, hänvisning till kurslitteraturen och en inlämningsuppgift. Varje kapitel avslutas med ett kunskapstest med flervalsfrågor. 

Du väljer själv tempo på kursen, halvfart, normal eller intensiv. Tidigast är du klar efter två-tre veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. Du meddelar läraren när du vill skriva tentamen och ni kommer överens om vilken dag och tid och sen läggs den upp för dig i kurssystemet. Den är tidsbegränsad till tre timmar efter inloggning.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator, PC eller Mac. Vi rekommenderar den senaste versionen av Google Chrome eller Firefox.
Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.

Investering

10 875 kronor inklusive moms.

Finansiering – förmånliga lånevillkor till avgiften

Du kan som privatperson välja att delbetala vid två tillfällen utan extra kostnad, skriv i så fall det önskemålet i meddelanderutan.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga studielån. Välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.

Kurslitteratur

Boken Personaladministration - i praktiken av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, Liber förlag. Boken inhandlar du själv, gärna före kursstart. Cirka pris i bokhandeln är 450 kr.

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

Kursledare

Lärare Heléne Persson, Personalvetare

Har examen från linjen för Personal- och Arbetslivsfrågor, Stockholms Universitet. Har sedan 1988 arbetat med såväl strategiska som praktiska frågor inom Human Resource Management.

Har varit verksam i ett flertal roller som bland annat linjechef, HR ansvarig, utbildare, projektledare coach och HR-konsult. Som konsult har jag stöttat såväl stora som små organisationer inom både privat och offentlig verksamt med alla olika HR-processer som till exempel rekrytering, arbetsrätt, strategisk kompetensutveckling, förändringsarbete, avveckling, omställning samt utbildat chefer och medarbetare inom området.

Deltagarcitat
"Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!"

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Personaladministration, online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser i Ekonomi, Juridik, Ledarskap och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas stort av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Personaladministration, online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören