Visa utbildning.se som: Mobil

Personaladministration Online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
30 timmar
Nästa tillfälle: Löpande starter - Distans / Online
Onlineutbildning
   
Distans / Online

Kursbeskrivning

Utveckla dina kunskaper inom personaladministration!

En populär och rolig kurs som breddar dina kunskaper inom området personaladministration! Kursen ger dig en god översikt inom PA-området, bland annat rekrytering, anställningsvillkor och kompetensförsörjning.

Nyhet våren 2017 - onlinekurs! Lansering 20 februari - anmäl dig idag.

Den här kursen är en onlinekurs där ni får tillgång till interaktivt material bestående av genomgångar via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och olika instruktioner genom text och bild. Kursen består även av en studiecirkel genom vilken du får personlig kontakt och vägledning av din lärare.
Allt material och moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn men fungerar även via mobiltelefoner och iPad. Inom 48 timmar efter din anmälan till kursen får du en kallelse och inloggning till kursplattformen.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullföljt kursens alla praktiska moment med inlämningsuppgifter samt delproven i varje kapitel.  Du kan skriva en tentamen, och efter godkänt resultat får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som idag arbetar med lättare personalfrågor eller har intresse för dessa frågeställningar.

Grundkurs, inga förskunskaper krävs, men för att tillgodose sig kursen på bästa sätt är det önskvärt med yrkeserfarenhet.

Kursinnehåll

  • Inledning till Personaladministration
  • Strategisk PA
  • Ledarskap
  • Rekrytering
  • Att anställa
  • Arbetsrättsligt perspektiv
  • Personalekonomiskt perspektiv
  • Arbetstider och ledighet
  • Avgång - dags att gå vidare

Upplägg

Kursen är uppdelad enligt följande

Kapitel med olika avsnitt. Avsnitten innehåller text, bild, hänvisning till kurslitteraturen, en inlämningsuppgift. Varje kapitel avslutas med ett kunskapstest med flervalsfrågor på det vi har gått igenom. 

Du väljer tempo på kursen själv, halvfart, normal eller intensiv, tidigast är du klar efter två-tre veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. Du meddelar läraren när du vill skriva tentamen och ni kommer överens om vilken dag och tid den läggs upp för dig i kurssystemet. Tidsbegränsad till tre timmar efter inloggning.

Kurslitteratur

Boken Personaladministration - i praktiken av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, Liber förlag. Boken inhandlar du själv, gärna före kursstart, ca pris i bokhandeln är 450 kr.

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommederar webläsare som Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som excel, word och pdf då det kan ingå i kursmaterialet.

Investering

10875 kronor inklusive moms.

Kursledare

Heléne Persson, Personalvetare

Examen från Linjen för Personal- och Arbetslivsfrågor, Stockholms Universitet. Har sedan 1988 arbetat med såväl strategiska som praktiska frågor inom Human Resource Management.

Har varit verksam i ett flertal roller som bland annat linjechef, HR ansvarig, utbildare, projektledare coach och HR-konsult. Som konsult har jag stöttat såväl stora som små organisationer inom både privat och offentlig verksamt med alla olika HR-processer som till exempel rekrytering, arbetsrätt, strategisk kompetensutveckling, förändringsarbete, avveckling, omställning samt utbildat chefer och medarbetare inom området.

Examen, diplom m.m.

En direkt fortsättning för dig som tycker Personaladministration är roligt är Löneadministration I och II
I den första kursen lär du dig att hantera lönekörningar och läser mer om kollektivavtal och anställningsvillkor. I fortsättningskursen gör du svårare lönekörningar och du dig också att ta fram statistik och rapporter.
Kurserna kan du läsa hos oss på dagtid, kvällstid eller parallellt med arbete som en onlinekurs. Om du bokar båda kurserna samtidigt får du 1000 kr i rabatt på fortsättningskursen.

En fördjupning inom Arbetsrätt finns också som en onlinekurs om du vill få bättre förståelse för de juridiska delarna inom PA- och löneområdet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Personaladministration Online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser i Ekonomi, Juridik, Ledarskap och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas stort av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Personaladministration Online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören