Visa utbildning.se som: Mobil

Ny som ledare - Praktiskt personalansvar, online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
45 timmar
9 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter - du bestämmer startdatum. - Distans
Sista ansökan: Löpande starter - du bestämmer startdatum.
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Ny som ledare - Praktiskt personalansvar, online

Det här är en praktisk kurs för dig som är ny i rollen som chef eller ledare av en grupp och funderar på hur det ska gå till. Eller så står du och överväger om du ska våga ta steget och växa in i en ledarroll. I bägge fallen har du säkert funderingar om vad som förväntas av dig och hur du ska axla den rollen.

Syftet med kursen är att du ska bli säker i rollen som chef eller ledare genom att du får kunskaper om sambandet mellan medarbetare, effektivitet och lönsamhet i företag.  

För att kunna skapa framgångsrika arbetsplatser krävs det också en helhetssyn på hur medarbetarens förmågor används och utvecklas för att skapa resultat. Kursen ger dig breda kunskaper i personalledning samt träning via interaktivt material som du behöver när du ska leda andra.

Deltagare om kursen

”Jag rekommenderar den starkt till alla som är på väg in i en ledarroll eller har haft en chefsposition ett tag. Man får bra coachning och feedback och berör ämnen - både högt och lågt som är viktiga i sin yrkesroll. En ytterligare fördel med kursen är att den ges digitalt.”
(Madeleine, hösten 2020.)

”Tack för ledarskapskursen jag gått under våren. Många intressanta funderingar och mycket lärorikt. Nu när det lugnat ner sig lite vill jag passa på att tacka för en bra kurs med intressant och nyttig feedback!”
(Våren 2019.)

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som idag är ny som chef eller ledare eller har ett intresse för ledarskap.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
För att tillgodose dig kursen på bästa sätt är det önskvärt med några års yrkeserfarenhet.

Kursinnehåll

 • Att vara chef och ledare – förväntningar och farhågor
 • Personligt ledarskap
 • Ledarskap och organisation
 • Leda en verksamhet
 • Leda grupper
 • Utveckla kompetens
 • Kommunikation
 • Att leda effektiva samtal
 • Konflikthantering
 • Chefens arbetsmiljöansvar
 • Arbetsrätt
 • Personalekonomiska konsekvenser - workshop
 • Chefens ekonomiansvar
 • Chefens rekryteringsansvar
 • Förändringsledning

Fortsatta studier

Nästa steg

En fördjupning inom Arbetsrätt finns som onlinekurs om du vill få bättre förståelse för de juridiska delarna inom PA- och löneområdet.

Upplägg

Så här går det till

Kursen genomförs online utan fysiska träffar i klassrum och du får efter anmälan tillgång till en studieplattform med interaktivt material bestående av undervisning via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och instruktioner. Du får även personlig kontakt och vägledning av din lärare i en chat via studieplattformen.
Material och moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon samt läsplatta.

Du studerar 16 kapitel med flera avsnitt som innehåller text, bilder, hänvisning till litteraturen och övningsuppgifter. Varje kapitel avslutas med ett kunskapstest.

Du väljer tempo på kursen själv - halvfart, normal eller intensiv - och du är färdig tidigast efter tre-fyra veckor. Du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. Kursen motsvarar ungefär 45 kurstimmar.

Du får ett intyg på dina kunskaper när du genomfört alla övningar och inlämningsuppgifter.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du kan ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.

Investering

Avgift

12 125 kronor inklusive moms.

Kurslitteratur

Att vara chef och ledare av Britt-Marie Mossboda, Mikael Peterson och Inga Rönnholm, Ekerlids Förlag. Boken inhandlar du själv, gärna före kursstart. Cirka pris i bokhandeln är 250 kr.

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.

Finansiering

Som privatperson kan du välja att delbetala, anges vid bokning.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån. Gå in på deras hemsida  alternativt ring 08-560 201 15. 

Kursledare

Lärare Heléne Persson

Har examen från linjen för Personal- och Arbetslivsfrågor, Stockholms Universitet. Har sedan 1988 arbetat med såväl strategiska som praktiska frågor inom Human Resource Management.

Har varit verksam i ett flertal roller som bland annat linjechef, HR ansvarig, utbildare, projektledare coach och HR-konsult. Som konsult har Heléne stöttat såväl stora som små organisationer inom både privat och offentlig verksamt med alla olika HR-processer som rekrytering, arbetsrätt, strategisk kompetensutveckling, förändringsarbete, avveckling, omställning samt utbildat chefer och medarbetare inom området.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ny som ledare - Praktiskt personalansvar, online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik, ledarskap, IT, Research och HR. Unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av vardagen. Vår långa...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ny som ledare - Praktiskt personalansvar, online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ny som ledare - Praktiskt personalansvar, online från Påhlmans Handelsinstitut, fyll i dina uppgifter: