Lågenergi- och passivhusteknik, 70 YH-poäng

Längd
28 veckor
Nästa kurstillfälle
6 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Längd
28 veckor
Nästa kurstillfälle
6 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Korta YH-utbildningar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Lågenergi- och passivhusteknik, 70 YH-poäng

Lågenergi- och passivhusteknik, 70 YH-poäng

Utbildningen sker på distans.
Satellitorter är Stockholm, Hagagatan 23A (Odenplan) och Västerås, Skrivfilargränd 4.

Den här distansutbildningen på deltid passar dig som behöver förstärka dina kunskaper inom lågenergi- och passivhusteknik. Du kanske idag är yrkesverksam inom byggnation, arkitektur eller energiområdet och behöver stärka dina och företagets kompetensbehov. Utbildningen passar även dig som behöver nya kvalifikationer för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Det allmänna intresset för klimatsmarta hus har ökat samtidigt som det har införts nya direktiv och nationella strävansmål inom byggbranschen som syftar till att minska klimatpåverkan. Sverige följer dessutom EU-direktivet om att alla nya byggnader ska vara nära-nollenergibyggnader från och med 2021. Detta har medfört att byggbranschen har kommit med förfrågningar om en kompetensförstärkning inom arbetsområdet passivhus. Syftet med den här utbildningen är därmed att möta upp och tillgodose det aktuella kunskapsbehovet inom lågenergi- och passivhusteknik.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 november, 2023

  • Korta YH-utbildningar
  • Distans

Kursinnehåll

Med den här utbildningen kommer du förstärka dina kunskaper inom lågenergi- och passivhusteknik. Efter avslutad utbildning kommer du ha färdigheter i att välja rätt isolering för byggnadens olika delar samt byggmaterial som är anpassade för lågenergihus. Du kommer även ha färdigheter i att genomföra fuktsäkert byggande genom att göra korrekta skarvningar av ångspärr samt täta fönster, dörrar och genomföringar på ändamålsenligt sätt. Du kommer att kunna upprätta en kontrollplan samt beräkna årsenergi, årsvärmefaktor, värmebalans, energiåtgång, utföra energiberäkningar för solfångare och värmepumpar samt genomföra U-värdeberäkningar. Du kommer dessutom ha kompetens att projektera in värmepumpsteknik och solcellsenergi.

Kurser:

  • Anpassad ventilationsteknik, 5 YH-poäng
  • Byggnation och specifikationer, Passivhus, 10 YH-poäng
  • Energiberäkningar och energioptimering, 10 YH-poäng
  • EU:s riktlinjer för Passivhus, 10 YH-poäng
  • Innovativa fastighets-/ bygglösningar, avseende IoT och cybersäkerhet, 5 YH-poäng
  • Kravspecifikationer och certifiering, 15 YH-poäng
  • Materiallära. Husbyggnation, 5 YH-poäng
  • Solcells- och värmepumpsteknik, 10 YH-poäng

70 YH-poäng på halvtid under 28 veckor.

Utbildningen sker via digitala sändningar. Därmed är det möjligt att ta del av föreläsningarna på egen ort efter att föreläsningen har publicerats digitalt. De som vill är välkomna att sitta i undervisningssalar i Stockholm eller Västerås under föreläsningarna. Föreläsaren är på plats eller kopplad till gruppen via satellitsändning över Teams.

Lektioner ges i snitt två dagar per vecka vilket motsvarar ungefär 8 föreläsningstimmar per vecka.

Juluppehåll under veckorna 51, 52 och 1.

 

Investering

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Lågenergi- och passivhusteknik, 70 YH-poäng, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Påhlmans Handelsinstitut
Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

Påhlmans Handelsinstitut har satt fart på karriärer sedan 1881.  Vi är sedan mer än 140 år ett av Sveriges mest välrenommerade och populära utbildningsinstitut.
Hur kommer det sig?

Förutom en ständigt aktuell näringslivsnärvaro – vilken är lika självklar idag som när vi startade – ser vi att det beror på två enkla principer som alltid varit vägledande för vår verksamhet: Vi erbjuder ett yrkesinriktat studieutbud av högsta klass...

Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Highlights