Visa utbildning.se som: Mobil

Internationell Resekonsult (resesäljare) - IATA, blended learning

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
400 timmar
36 720 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter - Stockholm
Onlineutbildning
   
Stockholm
Engelska

Kursbeskrivning

Internationell Resekonsult (resesäljare) - IATA, blended learning

Löpande starter: här får du behörighet att arbeta på resebyrå eller starta egen byrå med både biljett- och licensrättigheter i GDS systemet Amadeus. Utbildningen ger dig internationellt IATA Diplom och kombinerar studier online och i klassrum. I samarbete med ProNordic Education.

Resebranschen är en av de snabbast växande branscherna i världen. Resebyråer (inom områdena privat, affär, online, grupp), flygbolag och flygplatser är i stort behov av yrkesutbildad personal just nu - tack vare den gedigna spetskompetens som utbildningen ger så får många av våra deltagare jobb direkt efteråt.

Att utbildningen dessutom sker från verkliga resebyrålicenser gällande bokningssystemet Amadeus gör att samtliga deltagare direkt efter utbildningen är redo för branschen.

Våren 2020 
Kursstart med information tisdagen den 7 april samt 5 maj 

I övrigt löpande intag för onlinestudier med personlig genomgång.

Att utbildningen dessutom sker från verkliga resebyrålicenser gällande bokningssystemet Amadeus gör att samtliga deltagare direkt efter utbildningen är redo för branschen som resesäljare eller resekonsult.

Utbildningsstarterna äger rum hos oss på Hagagatan 23 A kl 10:00 - 16:30.
Vänligen ange i meddelanderutan på anmälningssidan vilket datum du önskar starta.

Till största del kommer undervisningen och support att ske via studieplattformen Fronter. Detta gör det möjligt att bo varsomhelst i landet under utbildningstiden. Du behöver inte vara uppkopplad på specifika tider utan loggar in när det passar just dig.

Datum för undervisning i klassrum - föreläsning tariff  kl 10:00 - 16:00:

  • 14 - 15 januari 2020 (steg 2)
  • 9 - 10 juni (steg 1)
  • 11 - 12 augusti (steg 2)

Datum för undervisning i klassrum - Amadeus kl 9.00-16.30:

  • 9 - 13 mars 2020

Utbildningen genomförs på deltid med ”blended learning” – alltså både studier digitalt via en studieplattform samt några träffar i klassrum. Du träffar en lärare och dina klasskamrater första dagen och vid starten får du tillgång till studiematerial samt uppgifter att lösa online.

Målgrupp

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom resebranschen: utbildningen är utformad och uppbyggd på ett sådant sätt så att du lär dig från grunden.

Du ska förstå engelska i tal och skrift: utbildningen är internationell och studielitteraturen är på engelska. 

Välkommen på vårt informationsmöte om utbildningen, se datum och boka kostnadsfri plats på vår hemsida.

Kursinnehåll

• The Travel and Tourism Industry
• Geography in Travel Planning
• Travel Formalities
• Air Transport Essentials
• Land Transport: Introduction to Rail
• Land Transport: Car Camper
• Hotels Products Service
• Water Transport: Ferries & Cruises
• Tour Packages
• Serving The Travel Customer (Försäljningsteknik)
• Air Fares and Ticketing (Tariffer/Beräkning inom reguljär flygtrafik)

Amadeus GDS (25 lektioner online inför den fysiskt lärarledda Amadeus-veckan).

Upplägg

Så här går det till

Utbildningen genomförs på deltid med ”blended learning” – alltså både studier digitalt via en studieplattform samt några träffar i klassrum. Du träffar en lärare och dina klasskamrater första dagen och vid starten får du tillgång till studiematerial samt uppgifter att lösa online.

Du har 12 månader på dig att slutföra din utbildning. Du väljer studietakt själv:
24 veckor motsvarar cirka 20 studietimmar i veckan eller 44 veckor som motsvarar cirka 10 studietimmar i veckan och är lämpligt för dem som arbetar heltid parallellt med studierna.

När du har gjort alla lektioner så kontaktar du läraren för att avlägga examen (inom ramen för de 12 månaderna).

I distansklassrummet hittar du diskussionsforum, inspelade föreläsningar, schema, elev-chattrum med mera. Du väljer själv när du loggar in och studerar och det finns inlämningsuppgifter som skall skickas in enligt ett rekommenderat schema. Jämte detta får samtliga kursdeltagare sin IATA- och Amadeusstudielitteratur även i bokform. Utöver support, schema och inspelade föreläsningar i distansklassrummet arbetar vi även med IATA studiebok med tillhörande kapitel samt övningar. Samtliga kapitel i litteraturen motsvaras av en separat ikon i distansklassrummet där du ställer frågor och svar. På så sätt hjälps vi alla åt och frågor och svar är synliga så att samtliga får hjälp oavsett när man är inloggad.  
I utbildningen ingår också ett tiotal fysiskt lärarledda föreläsningar. Dessa kommer att ske i Stockholm under 2 x 2 dagar samt fem dagar Amadeus-lektioner. Vi erbjuder även extrainsatta föreläsningar samt privatlektioner.

IATA-provet sker online med uppkoppling mot IATA Canada/ Geneve. Du gör alltså din examen hemifrån under ordnade former med specifika regler.

Tekniska förutsättningar

En bärbar dator samt möjlighet till internetuppkoppling är ett förutsättning för att du ska kunna ta del och tillgodogöra dig supporten från vårt distansklassrum. En webbkamera kommer att behövas. Din dator måste ha ett nätverkskort för 5 Ghz för Påhlmans Handelsinstituts wifi.

Tid & plats

Investering

45 900 kronor inklusive moms (25 %) och all studielitteratur för IATA och Amadeus ingår. Anmälningsavgiften är 8 900 kronor och betalas senast 14 dagar efter anmälan. Vid kursanmälan senare än 14 dagar före utbildningsstart ska hela avgiften betalas. Eventuellt omprov ingår för IATA-examen och en administrativ kostnad utgår för Amadeus-licens gällande omprov.

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder kostnadsfri delbetalning på tre månader, ange önskemålet i meddelanderutan vid anmälan.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga studielån för utbildningen. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna. För ytterligare information, ring gärna 08-560 201 15.

Inga rabatter ges på denna utbildning då den är i samarbete med ProNordic.

Kursledare

Lärare

"Mitt arbete har alltid känts som en hobby där jag har haft förmånen att förvalta drömmar, resor och möten" berättar huvudlärare Katarina Nygren. Läs hela intervjun med henne på vår hemsida.
Har du frågor om innehållet i utbildningen, upplägget och förkunskaper vänligen kontakta Katarina Nygren på telefonnummer 073-3860330.

Vid frågor om betalning, ekonomi och annat praktiskt så är du hjärtligt välkommen att kontakta Påhlmans Handelsinstitut.

#sattfartpåkarriärersedan1881

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Internationell Resekonsult (resesäljare) - IATA, blended learning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser i Ekonomi, Juridik, Ledarskap och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas stort av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Internationell Resekonsult (resesäljare) - IATA, blended learning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören