Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Längd
120 timmar
Pris
26 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Start inom två vardagar efter din anmälan. se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
120 timmar
Pris
26 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Start inom två vardagar efter din anmälan. se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Bli ekonomiassistent eller redovisningsassistent: denna breda utbildning ger dig användbara kunskaper om ett företags/en organisations ekonomiska verksamhet inom bokföring, bokslut, företagsekonomi, affärsjuridik och löneadministration.

Utbildningen startar när det passar dig och du har tillgång till alla kursdelar i 12 månader från inloggningsdagen - det ger dig frihet att studera när, var och hur mycket du vill.

- Vad är det för skillnad och likhet mellan arbetsuppgifterna för en ekonomiassistent och redovisningsassistent? 

Det är en hårfin, om ens någon skillnad mellan ekonomiassistent och redovisningsassistent. På den lite mer grundläggande nivån sysslar alla med bokföring i en eller annan form. Ibland gör redovisningsassistenten mer av bokslutsarbetet och hjälper ofta till med årsredovisningen, medan ekonomiassistenten jobbar med den dagliga bokföringen, reskontrabevakning och betalningar.

Studerande

- Det bästa med utbildningen var två helt fantastiska lärare som undervisade på ett så bra sätt. Hur svårt jag än tyckte att vissa delar var hjälpte de alltid till så att man förstod allt.

- Jag gick in med höga förväntningar då ni har ett väldigt gott rykte, och mina förväntningar besvarades riktigt bra! Har bara positivt att säga.

- För lite mer än ett år sen fick jag mitt certifikat som ekonomiassistent. Jag vill tacka för en bra utbildning och all hjälp med mitt studerande, det har varit väldigt lärorikt och intressant. En månad efter jag fick mitt certifikat fick jag mitt första jobberbjudande. Idag så här ett år efter utbildningen jobbar jag som redovisningsassistent på en redovisningsbyrå. Tack igen för en bra utbildning!

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Start inom två vardagar efter din anmälan.

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursupplägg

Att studera online

  • Inom två kontorsdagar efter anmälan får du login.
  • Utbildningen genomförs helt online och du väljer själv din studietakt.
  • Du kan som längst studera online ett år från att du loggat in. 
  • Tekniska förutsättningar hittar du på Påhlmans hemsida.

Mål

Efter utbildningen kan du arbeta med den löpande bokföringen, förbereda bokslutet och även hantera enklare löneberäkningar.

Plats och finansiering

Påhlmans erbjuder yrkesinriktade certifieringsutbildningar - online med valbar start- för dig som vill bredda och utveckla din kompetens mitt i arbetslivet. 
Med omställningsstudiestödet kan du som är 27–62 år och har arbetat minst 8 år, studera med upp till 80 % av din lön. Välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning!

Målgrupp

  • Du behärskar svenska i tal och skrift.
  • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande matematik A) samt ett intresse för siffror.

Kursinnehåll

Program

  • Företagsekonomi, 12 tim
  • Bokföring, 36 tim
  • Affärsjuridik, 9 tim
  • Löneadministration I, 33 tim
  • Bokslut, 30 tim

Vänligen kontakta oss på Påhlmans för detaljerat innehåll.

Fortsatta studier

  • Ett nästa steg är att ta dubbelcertifiering till Certifierad Löneadministratör genom att läsa Arbetsrätt I och Löneadministration II.
  • En annan påbyggnadskurs är Redovisningsengelska, online.
  • Om du bokar en kurs inom sex månader efter avslutad utbildning/kurs så får du 10 % i rabatt.

Investering

26 600 kronor (exklusive moms).
33 250 kronor (inklusive 25 % moms). 

  • Förmånligt lån till avgiften erbjuds via Human Finans.
  • Under din studietid får du rabatt hos två bokhandlare.
  • Karriärcoachning kan köpas som tillval, vänligen kontakta oss.
  • För dig med A-kassa kan det finnas möjlighet att bibehålla din ersättning, vi hjälper med kostnadsfritt studieintyg.

Kursledare

  • Suzanne är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm med 40 års arbetserfarenhet med allt som rör ekonomi kombinerat med att lära ut ekonomi. Specialitet: att förklara ekonomi enkelt och lättfattligt (emellanåt även underhållande). Inställning: alla kan lära sig ekonomi bara läraren hjälper till att hitta rätt inlärningsstil för varje unik individ. Till Påhlmans kommer du för att lyckas och Suzanne har som mål att uppfylla det löftet.
  • Pia är huvudlärare i lön och arbetar som produktspecialist, affärsutvecklare och konsult. Hon föreläser om framtidens digitalisering, lön och arbetsrätt. Pia har även jobbat som chef, utbildningsansvarig, kvalitetsansvarig, produktspecialist och produktstrateg. Hon är en fena på att förklara de detaljer inom lön som du behöver för att ta dig i mål.
  • Pia och Suzanne är superpedagoger och regelbundna utvärderingar med våra studerande säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Examen, diplom m.m.

  • Efter utbildningen får du intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.
  • Efter var och en av kursdelarna Bokföring, Bokslut och Löneadministration I har du möjlighet att skriva tentamen online. För att bli certifierad krävs godkänt resultat.
  • Tentamen och eventuell omtentamen ingår i avgiften.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Linda-Marie Hansson
23 feb 2023

Kursen var bra och fick hjälp när jag behövde.

3/5
Cecilia
22 feb 2023
Ris o ros

Tog lång tid att få var från lärarna. Mycke strul ang tid till tenta. Jättebra hjälp med mitt cv Bra hjälp från organisatör.

5/5
Jenny
22 feb 2023
Mastigt och bra!

Jag ville lära mig ALLT och det fick jag ... superbra pedagogiska lärare som hjälpte mig när det blev lite svårt. Och enkelt upplägg med de olika delkurserna, lätt att ta sig ig...

Visa mer
Påhlmans Handelsinstitut
Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

Påhlmans Handelsinstitut har satt fart på karriärer sedan 1881.  Vi är sedan mer än 140 år ett av Sveriges mest välrenommerade och populära utbildningsinstitut.
Hur kommer det sig?

Förutom en ständigt aktuell näringslivsnärvaro – vilken är lika självklar idag som när vi startade – ser vi att det beror på två enkla principer som alltid varit vägledande för vår verksamhet: Vi erbjuder ett yrkesinriktat studieutbud av högsta klass...

Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Highlights