Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Paralegal online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
165 timmar
68 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-01 18:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Certifierad Paralegal, online

Start online:1 september 2021
Avslutning: juni 2022

Att fortbilda dig med nya kunskaper och en certifiering som Paralegal gör att du växer i din befintliga yrkesroll eller kan söka jobb med nya utmaningar. En Paralegal är en viktig resurs på advokatbyråer, bolag, domstolar och myndigheter.

Du kommer att erhålla adekvata kunskaper inom juridik, ekonomi, projektledning och IT-verktyg. Du kommer även få förståelse för såväl juridisk svenska som Legal English, samt få kunskap om den retorik och metodik som yrkesrollen kräver.

Påhlmans Handelsinstitut har genomfört Paralegal-utbildning sedan 2008. Denna utbildningsplan är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister, samt lärare inom ekonomi och juridik från Stockholms universitet och Södertörns Högskola – allt för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver.

Du kommer att erhålla adekvata kunskaper inom juridik, ekonomi, projektledning och IT-verktyg. Du kommer även få förståelse för såväl juridisk svenska som Legal English samt få kunskap om den retorik och metodik som yrkesrollen kräver.

Påhlmans Handelsinstitut har genomfört Paralegal-utbildning sedan 2008. Denna utbildningsplan är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister, samt lärare inom ekonomi och juridik från Stockholms universitet och Södertörns Högskola – allt för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver.

Deltagare skriver att detta var speciellt bra

 • Lärarnas kunskap och sättet att lära ut!
 • Jag tycker att lärarna överlag har varit jättebra och våra två internat i Stockholm har varit över all förväntan.
 • Kompetenta lärare, en lärorik period, intressanta case.
 • Det är inget snack om att Anna och Hans är otroligt bra lärare. Det är alltid intressant att lyssna på deras föreläsningar på kursinternaten. De är extremt kunniga och pedagogiska.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

 • Du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har gymnasiekompetens och några års yrkeserfarenhet. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar helt eller delvis med juridisk administration och vill certifiera dina kunskaper som Paralegal.
 • För det fall du inte redan har yrkeserfarenhet men vill utbilda dig till Paralegal så rekommenderar vi att du försöker få praktik på en arbetsplats några veckor mot slutet av utbildningen. Skriv till lärarna efter starten för att få mer information om hur just du går tillväga på bästa sätt om du inte har egna kontakter.

Informationsmöten

Vänligen se vår hemsida för informationsmöten och möjligheten att boka personlig rådgivning datum som passar dig.

Kursinnehåll

Juridikens struktur presenteras för att skapa förståelse för hur lagar tillkommer och tillämpas. Översikten ger grunden i centrala juridiska områden inom civilrätt, straffrätt, processrätt, förvaltningsrätt, EU-rätt och marknadsrätt. Stor vikt läggs på metodlära, sökfunktion och kritiskt tänkande. Utbildningen utgår från ett praktiskt perspektiv: hur ärenden tas emot och handläggs på advokatbyråer, bolag och myndigheter, förhållandet till klient, motpart och domstolar i relation till etiska regelverk, uppdragets innehåll och omfattning, problemidentifiering, avtals- och lagtolkning samt rättskällelära.

Program

 • Juridik
 • Ekonomi
 • Juridisk svenska
 • Legal English
 • Informationsteknik
 • Kommunikation & Metodik
 • IT-verktyg
 • Projektledning

För att se en detaljerad beskrivning av programmet välkommen in på Påhlmans Handelsinstituts hemsida.

Upplägg

Utbildningslängd

Utbildningen genomförs genom online-studier varje vecka under två terminer via vår studieplattform och Teams. Du deltar även på obligatorisk undervisning i form av studieinternat i Stockholm med föreläsningar och muntlig framställning vid två tillfällen, en per termin.
Studieinternaten genomförs en helg: från torsdag eftermiddag till lördag lunch, vänligen se datum på vår hemsida.

Så här går det till att läsa online

Utbildningen består av interaktivt material: text, artiklar, hänvisning till studielitteratur, inlämningsuppgifter av PM och rättsfallskoncentrat samt inspelade lektioner.
Du följer en tydlig studieplan med två studietillfällen per vecka, när det passar dig tidsmässigt, att logga in på studieplattformen för att ta del av de inspelade lektionerna och materialet att läsa.
Via studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare och du har även kontakt med övriga deltagare via plattformen Teams.

Lärarna finns givetvis som ett stöd och svarar på frågor och handleder dig i dina studier. Allt material och samtliga moment i online-utbildningen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. Du får tillgång till studieplattformen och de första kursdelarna vid start och efter antagning.

Beroende på förkunskaper och tidigare studievana beräknas tidsåtgången för studierna till 8-15 timmar per vecka.
För dig som har behov av särskilt studiestöd lämnas utrymme för utökad tid för inlämningsuppgifter och mer tid för genomförande av tentamen.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till en dator med internetuppkoppling. Både PC och Mac fungerar bra för studieplattformen och då med operativsystemen Windows 10 samt MacOS, IOS, iPadOs och Android.

• Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsarna Google Chrome eller Firefox.
• Du kan ladda ner och läsa filer som Word, Excel och Pdf då det kan ingå i studiematerialet.
• När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid exempelvis videouppladdning.

I kursdelen Ekonomi gör du övningar i programmet Visma Administration vilket kräver följande:

• Den senaste säkerhetsuppdateringen av operativsystemet Windows 10.
• Minst 5 GB i utrymme vid nedladdning.
• Operativsystemet ska vara 64-bit.
• Du måste även ha administratörsrättigheter på din dator.

Programvaran Visma är windowsbaserad: det betyder att du behöver använda en PC alternativt har du en virtuell windowsmiljö installerad på din Mac-dator.

Investering

Avgift för företag: 68 000 kronor exklusive moms.
85 000 kronor inklusive moms.

En anmälningsavgift på 11 250 kronor inklusive moms faktureras två veckor efter din anmälan och dras av på avgiften, vilken faktureras tre veckor före start.
Som privatperson kan du delbetala tre månader utan kostnad.

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria lånet till avgiften, välkommen att ringa dem på 08-560 201 15. 


Utbildningen är inte CSN-berättigad.

Studielitteratur
Det tillkommer kostnad för litteratur som du köper själv, ungefär 2 500 kronor inklusive moms. En lista skickas i samband med kallelsen några veckor före starten.
Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.

Övrigt

 • Påhlmans Handelsinstitut anordnar utbildningen tillsammans med Cross Advokater och Fröken Juridik. Inga rabatter ges på denna utbildning.
 • Som studerande på en utbildning hos oss får du gratis tillgång till tusentals kurser via LinkedIn Learning.

Erbjudande

Du kan välja till karriärcoachning: vid intresse vänligen kontakta oss.

Examen, diplom m.m.

Certifiering

Certifiering sker i form av sex skriftliga deltentor (varav två i klassrum) samt ett examensarbete. 
Tentamen ingår i avgiften och är frivillig.
Om du inte vill certifiera dig men har genomfört minst 70 % av utbildningen får du ett intyg efter avslutad utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Paralegal online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik, ledarskap, IT, Research och HR. Unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av vardagen. Vår långa...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad Paralegal online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad Paralegal online från Påhlmans Handelsinstitut, fyll i dina uppgifter: