Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Paralegal online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
165 timmar
68 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-04 09:00 - Distans
Sista ansökan: 2018-08-21
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Certifierad Paralegal online - du är en viktig resurs!

Att fortbilda dig med nya kunskaper och en certifiering som Paralegal gör att du växer i din befintliga yrkesroll eller kan söka jobb med nya utmaningar.
En Paralegal är en viktig resurs på advokatbyråer, bolag, domstolar och myndigheter.

Du kommer erhålla adekvata kunskaper inom juridik, ekonomi, projektledning och IT-verktyg.
Du kommer även få förståelse för såväl juridisk svenska som Legal English samt få kunskap om den retorik och metodik yrkesrollen kräver.

Påhlmans Handelsinstitut har genomfört Paralegal-utbildning mer än tio år. Denna utbildningsplan är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister samt lärare inom ekonomi och juridik från Stockholms universitet och Södertörns Högskola – allt för
att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med juridisk administration och vill certifiera dina kunskaper som Paralegal.

Förkunskaper

För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens och minst ett års arbetslivserfarenhet. (Arbetslivserfarenheten behöver inte vara inom juridik)

Kursinnehåll

Juridikens struktur presenteras för att skapa förståelse för hur lagar tillkommer och tillämpas. Översikten ger grunden i centrala juridiska områden inom civilrätt, straffrätt, processrätt, förvaltningsrätt, EU-rätt och marknadsrätt. Stor vikt läggs på metodlära, sökfunktion och kritiskt tänkande. Utbildningen utgår från ett praktiskt perspektiv: hur ärenden tas emot och handläggs på advokatbyråer, bolag och myndigheter, förhållandet till klient, motpart och domstolar i relation till etiska regelverk, uppdragets innehåll och omfattning, problemidentifiering, avtals- och lagtolkning samt rättskällelära.

Program

• Juridik
• Ekonomi
• Juridisk svenska
• Legal English
• Informationsteknik
• Kommunikation & Metodik
• IT-verktyg
• Projektledning

Upplägg

Utbildningen består av interaktivt material via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och olika instruktioner genom text och bild. Du följer en tydlig kursplan med två tillfällen per vecka när det passar dig tidsmässigt att logga in på kursplattformen för att ta del av material och t.ex. en videoföreläsning. Kursen består även av ett forum genom vilket du får personlig kontakt och vägledning av din lärare och du har även kontakt med övriga deltagare i forumet.

Läraren finns som ett stöd och svarar på frågor och handleder dig i dina studier. Allt material och alla moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn men fungerar även via mobiltelefoner och iPad. Du får tillgång till kursplattformen och de första kursdelarna vid kursstart och efter antagning till utbildningen.

Kurslitteratur
Det tillkommer kostnad för litteratur som du inhandlar själv. Ca 2500 kr inkl. moms. En lista skickas i samband med kallelsen några veckor före starten.

Tekniska förutsättningar
Tillgång till dator och vi rekommenderar webbläsare som Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer i format som Word, Excel och pdf då det ingår i kursmaterialet. Du kommer också att göra övningar i programmet Visma med en elevlicens som är Windowsbaserad och laddas ner på datorn.

Anmälan
Du anmäler dig på Påhlmans Handelsinstituts hemsida. I samband med din anmälan behöver di även skicka in kopior på betyg och CV.

Tid & plats

Utbildningen genomförs framförallt genom onlinestudier varje vecka under två terminer. Du deltar även på undervisning i Stockholm med muntlig framställning två helger, från fredag lunch till söndag eftermiddag.
Kontakta oss om du vill se en detaljerad studieplan.

Examen, diplom m.m.

Certifiering sker i form av skriftlig tentamen efter att du har genomfört alla moment i kursplattformen.
Tentamen ingår i avgiften och är frivillig. Om du inte vill certifiera dig men har genomfört minst 70 % av utbildningen får du ett intyg efter avslutad utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Paralegal online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser i Ekonomi, Juridik, Ledarskap och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas stort av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad Paralegal online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören