Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Paralegal online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
165 timmar
68 000 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Certifierad Paralegal online

Att fortbilda dig med nya kunskaper och en certifiering som Paralegal gör att du växer i din befintliga yrkesroll eller kan söka jobb med nya utmaningar. En Paralegal är en viktig resurs på advokatbyråer, bolag, domstolar och myndigheter.

Du kommer att erhålla adekvata kunskaper inom juridik, ekonomi, projektledning och IT-verktyg. Du kommer även få förståelse för såväl juridisk svenska som Legal English, samt få kunskap om den retorik och metodik som yrkesrollen kräver.

Påhlmans Handelsinstitut har genomfört Paralegal-utbildning i mer än tio år. Denna utbildningsplan är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister, samt lärare inom ekonomi och juridik från Stockholms universitet och Södertörns Högskola – allt för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver.

Deltagare skriver att detta var speciellt bra:

 • Lärarnas kunskap och sättet att lära ut!
 • Jag tycker att lärarna överlag har varit jättebra och våra två internat i Stockholm har varit över all förväntan.
 • Kompetenta lärare, en lärorik period, intressanta case.
 • Det är inget snack om att Anna och Hans är otroligt bra lärare. Det är alltid intressant att lyssna på deras föreläsningar på kursinternaten. De är extremt kunniga och pedagogiska.

Målgrupp

Målgrupp och förkunskaper

Du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har gymnasiekompetens.

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar helt eller delvis med juridisk administration och vill certifiera dina kunskaper som Paralegal.
För det fall du inte redan har yrkeserfarenhet men vill utbilda dig för att jobba som Paralegal så rekommenderar vi att du försöker få praktik på en arbetsplats några veckor under online-utbildningen. Vi kan försöka hjälpa dig med att skaffa en praktikplats om du inte har egna kontakter.

Kursinnehåll

Juridikens struktur presenteras för att skapa förståelse för hur lagar tillkommer och tillämpas. Översikten ger grunden i centrala juridiska områden inom civilrätt, straffrätt, processrätt, förvaltningsrätt, EU-rätt och marknadsrätt. Stor vikt läggs på metodlära, sökfunktion och kritiskt tänkande. Utbildningen utgår från ett praktiskt perspektiv: hur ärenden tas emot och handläggs på advokatbyråer, bolag och myndigheter, förhållandet till klient, motpart och domstolar i relation till etiska regelverk, uppdragets innehåll och omfattning, problemidentifiering, avtals- och lagtolkning samt rättskällelära.

Program

 • Juridik
 • Ekonomi
 • Juridisk svenska
 • Legal English
 • Informationsteknik
 • Kommunikation & Metodik
 • IT-verktyg
 • Projektledning

För att se en mer detaljerad beskrivning av programmet välkommen in på Påhlmans Handelsinstituts hemsida.

Upplägg

Utbildningslängd

Utbildningen genomförs framförallt genom onlinestudier varje vecka under två terminer. Du deltar även på undervisning i Stockholm med muntlig framställning och skriftlig tentamen vid två tillfällen, en per termin. Kursinternaten genomförs från torsdag till lördag eftermiddag. Avslutning på skolan med certifiering preliminärt fredag 12 juni 2020.

Kontakta oss om du vill se en detaljerad studieplan.

Så här går det till att läsa online

Utbildningen består av interaktivt material via föreläsningsvideor, kurslitteratur, inlämningsuppgifter av PM och rättsfallskoncentrat. Du följer en tydlig studieplan med två tillfällen per vecka - när det passar dig tidsmässigt - att logga in på studieplattformen för att ta del av materialet. Studieplattformen består även av ett forum genom vilket du får personlig kontakt och vägledning av din lärare och där du även har kontakt med övriga deltagare.

Lärarna finns givetvis som ett stöd och svarar på frågor och handleder dig i dina studier. Allt material och alla moment i onlineutbildningen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. Du får tillgång till studieplattformen och de första kursdelarna vid start och efter antagning.

Beroende på förkunskaper och tidigare studievana beräknas tidsåtgången för studierna till 8-15 timmar per vecka. För dig som har behov av särskilt studiestöd lämnas utrymme för utökad tid för inlämningsuppgifter och mer tid för genomförande av tentamen.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i studiematerialet. Du kommer också att göra övningar i programmet Visma med en elevlicens som är Windowsbaserad och laddas ner på datorn.För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.
För Mac: Installerad Windows-miljö för programmet Visma.

Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.

Tid & plats

Utbildningen genomförs framförallt genom onlinestudier varje vecka under två terminer. Du deltar även på undervisning i Stockholm med muntlig framställning två helger, från fredag lunch till söndag eftermiddag en gång under hösten och en gång under våren.

Investering

Utbildningsavgift för företag
68 000 kr exklusive moms. Avgiften är 85 000 kronor inklusive moms.
Som privatperson är du välkommen att delbetala tre gånger utan extra kostnad.

Finansiering – förmånliga lånevillkor till avgiften
I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna. Ta gärna personlig kontakt via telefonnummer 08 - 560 201 15.

Studielitteratur
Det tillkommer kostnad för litteratur som du köper själv, ungefär 2 500 kronor inklusive moms. En lista skickas i samband med kallelsen några veckor före starten.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

Erbjudande

Nytt är att du kan välja till karriärcoachning. Vid intresse vänligen kontakta oss!

Examen, diplom m.m.

Certifiering

Certifiering sker i form av sex skriftliga deltentor (varav två i klassrum) samt ett examensarbete. Tentamen ingår i avgiften och är frivillig. Om du inte vill certifiera dig men har genomfört minst 70 % av utbildningen får du ett intyg efter avslutad utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Paralegal online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser i Ekonomi, Juridik, Ledarskap och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas stort av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad Paralegal online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören