Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad HR-koordinator, online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
114 timmar
27 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter online - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Certifierad HR-koordinator, online 

Är du intresserad av rekrytering och arbetsmiljö samt vill arbeta med personaladministration både strategiskt och operativt? Även kursdelar som Löneadministration och Coachande förhållningssätt ingår och supportar dig mot målet att arbeta som HR-koordinator. Du väljer startdatum.

Du lär dig det strategiska arbetet som innebär allt från att assistera vid skapandet av en ny rekryteringsprocess till att införa ett flextidsavtal och friskvårdsbidrag.
Det operativa arbetet kan innebära att förbereda anställningsintervjuer, introducera nyanställda, samordna löneunderlag och att stödja chefer i arbetsrätt.

Som HR-koordinator arbetar du med företagets viktigaste resurs – personalen. Efter den här utbildningen har du verktygen för att se till att personalen trivs och mår bra samtidigt som du bedriver ett effektivt HR-arbete.

Du får ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. Du kan certifiera dig i Personaladministration samt Arbetsrätt I och Arbetsrätt II genom en tentamen i respektive ämne vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Deltagarcitat

om kursen Personaladministration hösten 2019: "Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!"

om kursen Arbetsrätt I hösten 2019: "Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro."

Mål

Att kunna arbeta professionellt med personalfrågor samt optimera, koordinera och samordna verksamhetens HR-stöd.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift, vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens och ett intresse för personalfrågor och siffror.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du kan ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.

Lärarpresentation

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Kursupplägg

Att studera online

Utbildningen genomförs helt online, det är inte några träffar på skolan och du väljer själv din studietakt. I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare samt tillgång till chattforum. Läraren svarar på frågor minst en gång per vardag.
Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka som du vill studera och du väljer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar för dig att repetera och du kan göra övningsproven flera gånger.

Som längst kan du studera i 12 månader. Löneadministration I samt Personaladministration är upplagda på tio kapitel, varje kapitel tar cirka tre timmar. Arbetsrätt I och II har fem kapitel var.
I kursdelen Coachande förhållningssätt får du även muntlig undervisning med uppgifter att lösa. Därefter framför du en redovisning inför läraren via Teams eller per telefon efter överenskommelse. 

Kursinnehåll

Program

• Arbetsrätt I, 12 tim
• Personaladministration med rekrytering, 40 tim
• Arbetsrätt II, 12 tim
• Löneadministration I med Fortnox Lön, 30 tim
• Coachande förhållningssätt med praktiska övningar och muntlig redovisning, 20 tim

Se ett detaljerat program på vår hemsida.

Studielitteratur

I kursdelarna Arbetsrätt I och II ingår litteraturen som en del av materialet på studieplattformen.
Litteratur att införskaffa själv, alltid senaste upplagan:
"Personaladministration - i praktiken" av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, från Liber förlag, cirka 450 kronor (ej övningsboken).
” Anställda – praktisk handbok för arbetsgivare” av Anette Broberg och Anna Sundin från förlaget Björn Lundén information, cirka 500 kronor. 

Rabatt på studielitteratur
Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Karriärcoachning

Vill du boka karriärcoachning för bättre möjligheter till praktik eller nytt arbete? Läs mer om upplägget på vår hemsida och välkommen att kontakta oss vid intresse.

Fortsatta studier

Nästa steg

kan vara online-kurserna Lönehantering – öva mer, Ny som ledare – praktiskt personalansvar eller Löneadministration II.

Investering

34 875 kronor inklusive moms (25 %).

Litteratur tillkommer.
Tentamen och eventuell omtentamen för certifiering ingår i avgiften.

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder kostnadsfri delbetalning på tre månader till dig som är privatperson, vänligen ange det önskemålet vid anmälan.
I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria studielånet, välkommen att kontakta dem.

Karriärcoachning

Vill du boka karriärcoachning för bättre möjligheter till praktik eller nytt arbete? Läs mer om upplägget på vår hemsida och välkommen att kontakta oss vid intresse.

Som studerande på en utbildning hos oss får du gratis tillgång till tusentals kurser via LinkedIn Learning.

Examen, diplom m.m.

Certifiering

Efter kursdelarna Arbetsrätt I, Personaladministration och Arbetsrätt II har du möjlighet att skriva en tentamen hemma på bestämd dag och tid. Tiden för tentamen är begränsad till två respektive tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare. Certifieringen ingår i avgiften.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad HR-koordinator, online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Välkommen till Påhlmans Handelsinstitut!

Vi erbjuder utbildningar och kurser inom ekonomi, juridik, ledarskap, IT, Research och HR. Unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av vardagen. Vår långa...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad HR-koordinator, online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad HR-koordinator, online från Påhlmans Handelsinstitut, fyll i dina uppgifter: