Visa utbildning.se som: Mobil

Systematiskt informationssäkerhetsarbete

Oscarson Security AB
Kort om utbildningen
1 dag
6 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-04-23 - Örebro
Öppen utbildning
   
Örebro

Kursbeskrivning

Informationssäkerhetsutbildning

Genomarbetad informationssäkerhet

Utbildningen omfattar bland annat analyser av organisationens behov av informationssäkerhet, organisation och styrdokument för informationssäkerhet, informationsklassning, säkerhetsmedvetande och att få ledningens engagemang.

Dagens alltmer digitaliserade samhälle innebär fördelar men också många risker. Den digitala hotbilden är omfattande och de flesta är helt beroende av IT och internet. Alla företag och andra organisationer som vill verka i denna miljö måste ha en tillräckligt säker informationshantering. Den snabba utvecklingstakten innebär att skyddet ständigt måste uppdateras och förbättras. Lösningen på detta är ett systematiskt informationssäkerhetsarbete där informationssäkerheten styrs på ett strukturerat sätt utifrån organisationens behov och över tid anpassar informationssäkerheten gentemot hotbild och interna och externa krav.

Under kursen används MSB:s metodstöd för informationssäkerhet som kursledaren varit med och utvecklat.

Målgrupp

Informationssäkerhetssamordnare, verksamhetsutvecklare, informations- och systemägare, projektledare, förvaltningsledare, IT-säkerhetspersonal, säkerhetssamordnare, kvalitetsutvecklare, digitaliseringsutvecklare, ledare och chefer m.fl.

Grundläggande kunskaper om informationssäkerhet rekommenderas.

 

Kan bokas som företagsanpassad.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Systematiskt informationssäkerhetsarbete , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Oscarson Security AB

Oscarson Security AB

Utbildningar inom informationssäkerhet

Utbildningarna leds av Per Oscarson som har lång erfarenhet av utbildning och har tidigare utvecklat och ansvarat för ett flertal utbildningar inom informationssäkerhet som riktat sig till både studenter och yrkesverksamma. Oscarson Security erbjuder nu utbildningar inom informationssäkerhet. I utbildningarna...


Läs mer om Oscarson Security AB och visa alla utbildningar.
Recensioner
Bli den första att recensera Systematiskt informationssäkerhetsarbete !