Visa utbildning.se som: Mobil

Styrgruppsutbildning

Orwén konsulting
Kort om utbildningen
1 dag
3 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Tid och plats anpassas efter önskemål - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utbildning för en effektivare styrgrupp

En aktiv styrgrupp är avgörande för ett lyckat projekt, men hur får du styrgruppen att gå från att vara passiva mötesproffs till att vara en utvecklingsmotor?

Under den dagslånga utbildningen varvas vetenskaplig teori om samverkan och grupputveckling med gruppövningar och egna erfarenheter av styrgrupper. Kursledare Roger Orwén har 20 års erfarenhet av utvärderingar och även erfarenhet från politiska förtroendeuppdrag i kommun och region.

Du får konkreta verktyg för att göra styrgruppen mer aktiv och öka möjligheten att bidra med verklig förändring. 

Hur ser utbildningen ut? 

Utbildningen utgår ifrån deltagarnas erfarenheter och arbetar med verkliga exempel för att göra utbildningen vardagsnära och konkret. Via processtödjande metoder upptäcks värderingar och perspektiv som är hinder för styrgruppen. Det är en fördel om fler i en styrgrupp kommer gemensamt, eller att en styrgrupp tillsammans köper in utbildningen.

Målet med utbildningen

Målet med styrgruppsutbildningen är att få en djupare förståelse av styrgruppsarbetet så att projektet skapar långsiktiga hållbara resultat i de samverkande organisationerna.  

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till personer som ingår eller kommer att ingå i en styrgrupp och vill lära sig mer om hur en styrgrupp bör fungera för att vara mest effektiv. Det krävs erfarenhet av att ha jobbat i projekt, suttit i en styrgrupp, har eller haft ledande befattningar eller kommer inom det närmaste att ha ett styrgruppsuppdrag.

Kursinnehåll

  • Styrgruppens roll och sammansättning
  • Styra och stödja projekt
  • Projektägarrollen
  • Mål och uppföljning av projekt och verksamheter
  • Kommunikation mellan olika nivåer i projekt och verksamheter.
  • Skapa lärande.
  • Implementering av projektresultat
  • Skapa långsiktigt hållbara resultat
  • Metoder för framtagande av mål, och uppföljning.
  • Metoder för att utveckla samverkansprocessen.

Investering

3 000 kr plus moms per person för en heldag. 2 500 kr plus moms om det är fler än fem personer från samma organisation.  

Kursledare

roger orwen

Utbildningsledare är Roger Orwén på Orwén Konsulting AB, som är seniorkonsult och under många år arbetat som processtöd till styrgrupper inom verksamheter, projekt och socialfondsprojekt. 

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs ska deltagarna ha en fördjupad kunskap om styrgruppens arbete, ansvar och hur styrgruppsarbetet mest effektivt organiseras för tidsvinster. Deltagarna ska också kunna använda olika metoder för att ta fram mål och indikatorer för projektet samt att utveckla samverkansprocessen.

Deltagare får även kunskap om hur resultat i projekt tas om hand och hur ett lärande skapas i en organisation för att skapa långsiktiga hållbara resultat både hos medarbetarna och i de formella strukturerna i den ordinarie organisationen.  

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Styrgruppsutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Orwén konsulting

Orwén konsulting

Utvärdering är intressant, spännande och lärorikt!

Orwén Konsulting har i 20 år jobbat med utvärderingar, utbildningar och utvecklingsarbeten. Vi har ramavtal om lärande utvärdering med Svenska ESF-rådet och ramavtal med Skolverket för kvalificerade konsulttjänster inom utvärdering och analys. Orwén Konsulting har genomfört uppdrag på bland annat Region Hallands FoU-enhet,...


Läs mer om Orwén konsulting och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Orwén konsulting

Humanistgatan 2D
214 56 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Styrgruppsutbildning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 8 recensioner.
Alla recensioner för arrangören