Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Insikter för Innovation

Openlab
Kort om utbildningen
2 dagar
14 000 SEK exkl. moms
   
Stockholm
Svenska
Design Thinking hos Openlab

Kursbeskrivning

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i Design Thinking erbjuder vi kursen INSIKTER FÖR INNOVATION. I kursen fokuserar vi på den första delen av Design Thinking-processen, där fokus ligger på att lära dig mer om dina användare, deras behov och det problem/möjlighetsområde du vill ta dig an.

Design Thinking är en metod och förhållningssätt för innovation och kreativ problemlösning som lämpar sig för komplexa utmaningar. Styrkan i metoden ligger i fokuset på att förstå sina användare (som kan vara patienter, kunder, brukare, personal, målgrupper) för att på bästa sätt skapa lösningar som uppfyller deras behov. Resultaten kan vara allt från produkter och tjänster till förbättrade metoder, arbetssätt och policies.

I Openlabs Design Thinking kurser för yrkesverksamma lär du dig genom att göra. Metoden appliceras på specifika utmaningar för att hjälpa dig förstå och skapa förslag på innovativa lösningar. Du ingår i en tvärdisciplinär grupp med deltagare från offentlig och privat sektorer vars olika kunskaper och perspektiv berikar processen.

Design Thinking Processen

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Oavsett om du är projektledare, lärare, formgivare, forskare, administratör eller har en annan yrkesroll, kommer Design Thinking som metod att påverka hur du möter ditt dagliga arbete. Alla dessa yrkesroller har en målgrupp men det är inte alla som vet hur de kan gräva djupare i förståelsen för den målgruppen. Vad har de för behov och hur kan vi påverka deras beteenden genom att möta behoven?

Förkunskap: Tidigare kunskap/erfarenhet av design thinking eller tjänste-/servicedesign, gärna från Openlabs kurs Design Thinking Intro eller motsvarande.

Kursinnehåll

I kursen INSIKTER FÖR INNOVATION kommer du att lära dig mer om design thinking-processen, där fokus ligger på att förstå dina användare och det problem som du vill lösa, eller det möjlighetsområde som du vill ta dig an.

Under två heldagar kommer du att lära dig förhållningssätt, metoder och verktyg som hjälper dig att förstå din utmaning bättre; att förstå och “empatisera” med dina användare och målgrupp, kartlägga beroenden och relevanta intressenter, strukturera din kunskap, samt analysera den för att kunna skapa lösningar som möter verkliga behov.   

Du kommer att arbeta med praktiska och illustrativa övningar, såväl som med verkliga exempel och case från din egen organisation och verksamhet. Under de två dagarna arbetar du i tvärfunktionella team tillsammans med yrkesverksamma från olika områden, men även självständigt då du får testa verktyg i din egen organisation med riktiga case. Vi uppmuntrar dig att ansöka till kursen tillsammans med fler personer från din verksamhet om möjligt, just eftersom att du kommer att tillämpa din kunskap i din egen organisation mellan kursdag ett och två.

Kursen leds av en Design Thinking coach med stor erfarenhet av att arbeta med Design Thinking och att lära ut Design Thinking som metod. Hela kursen kommer att ledas på svenska.

Det här lär du dig:

  • Förhållningssätt och praktiska tillvägagångssätt för att förstå dina användare och deras behov.
  • Konkreta verktyg och metoder som empatikarta, personas och kundresor.
  • Verktyg för att kartlägga och analysera omvärld, viktiga intressenter och beroenden, samt skapa systemförståelse.
  • Metoder för att kartlägga befintlig kunskap, identifiera kunskapsluckor och strukturera insikter och lärdomar.
  • Ett analytiskt och systematiskt sätt att gå från lärdomar och insikter, till att definiera fokusområden och områden med utvecklingspotential.

Upplägg

  • Två dagar (måndag och fredag), 9.00 till 16.00.
  • Lektionstimmar: 14 timmar.
  • Lunch, fika, kaffe, och smoothies är inkluderat i priset. 
  • Mellan första och andra kurstillfället förväntas du lägga ca 2-4 timmar på eget research-arbete.

Viktig info! Det kommer att ingå övningar där du som deltagare ska intervjua människor. Du gör inte detta ensam och får stöd och förberedelse från kursens coacher. Detta är viktiga moment specifikt för detta kursinnehåll.

Tid & plats

Kursen hålls på Openlab, Valhallavägen 79, 114 27 Stockholm

Erbjudande

Rabatterbjudanden – Partners! 

Openlab erbjuder ett begränsat antal platser kostnadsfritt till anställda hos Openlabs huvudpartners (Stockholms stad, Region Stockholm, KTH, Karolinska Institutet, Stockholm Universitet och Södertörns högskola). Först till kvarn gäller. Besked om kostnadsfri plats skickas via mail sex veckor innan kursstart. Fick du ingen kostnadsfri plats kan du fortfarande gå kursen till ordinarie pris. 

Anställda hos Openlab partners får en rabatt av 1000 SEK (5000 SEK i stället för 6000 SEK). 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Insikter för Innovation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Openlab

Openlab är ett kreativt center för att hitta innovativa lösningar på framtidens samhällsutmaningar. Genom kurser, uppdrag, mötesplatser, conferenscenter och projekt vill Openlab skapa förutsättningar som gör Stockholmsregionen till ett globalt center för samhällsinnovation som förbättrar livskvalitén. Openlab är grundat av...


Läs mer om Openlab och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Openlab

Valhallavägen 79
11428 Stockholm Stockholms län

Recensioner
Bli den första att recensera Insikter för Innovation!
Mer inom området

Liknande utbildningar