Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Design Thinking Intro

Openlab
Kort om utbildningen
2 dagar
6 000 SEK exkl. moms
   
Stockholm
Svenska
Design Thinking kursen hos Openlab

Kursbeskrivning

I kursen DESIGN THINKING INTRO lär du dig grunderna i användarcentrerad design. Du får en ordentlig introduktion i metoden och en mängd praktiska användbara övningar som används i den iterativa designprocessen. Metoden och tankesättet används i alltifrån kommuner till startups och multinationella företag för att möta olika målgruppers behov.

Design Thinking är en verktygslåda av övningar och lika mycket ett förhållningssätt som får dig att omformulera dina utmaningar och att skapa förståelse för din målgrupp. Med den förståelsen som utgångspunkt skapar du idéer och arbetar visuellt för att konkretisera och testa ut att idéerna verkligen möter målgruppens behov.

Design Thinking Processen

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Oavsett om du är projektledare, lärare, formgivare, forskare, administratör eller har en annan yrkesroll, kommer Design Thinking som metod att påverka hur du möter ditt dagliga arbete. Alla dessa yrkesroller har en målgrupp men det är inte alla som vet hur de kan gräva djupare i förståelsen för den målgruppen. Vad har de för behov och hur kan vi påverka deras beteenden genom att möta behoven?

Förkunskap: Ingen tidigare förkunskap krävs.

Kursinnehåll

Kursen leds av en Design Thinking coacher med stor erfarenhet av att arbeta med Design Thinking och att lära ut Design Thinking som metod. Hela kursen kommer att ledas på svenska.

Som deltagare kommer du att arbeta i tvärdisciplinära team med människor från offentlig sektor, universitet och yrkesverksamma från olika typer av organisationer. Tillsammans får ni en ordentlig introduktion av metoden och kommer också att få genomföra de fem faserna i Design Thinking flera gånger. Vi kommer att arbeta med konkreta och enklare utmaningar, där fokus ligger på att förstå metoden. Utifrån denna förståelse kommer vi tillsammans att diskutera och jämföra hur alla olika deltagare kan ta in metoden och delar av den i sitt specifika arbete.

Lärandemål: Förståelse för Design Thinking som förhållnings- och arbettsätt samt förmågan att applicera det i sitt eget arbete.

Fortsatta studier

För dig som vill lära fördjupa dig ytterligare kan vi rekommendera vårt nästa steg: Insikter för Innovation.

Upplägg

  • Lektionstid: Lektioner 8.00-12.30 på onsdagen och fredagen.
  • Totalt: 9 timmar lektionstid.
  • Fika med matigt tilltugg är inkluderat! Serveras i mitten av förmiddagarna.

Viktig info! En fundamental del av Design Thinking är att möta, intervjua och empatisera med din utmanings användare. Därför kommer det båda dagarna ingå övningar där du som deltagare får gå ut och intervjua människor på gatan. Du gör inte detta ensam och får stöd och förberedelse från kursens coacher. Detta är viktiga träningsmoment för att du själv ska bygga ett större mod att använda metoden och direkt ta kontakt med din målgrupp när du är tillbaka på din arbetsplats.

Tid & plats

Kursen hålls på Openlab, Valhallavägen 79, 114 27 Stockholm

Erbjudande

Rabatterbjudanden – Partners! 

Openlab erbjuder ett begränsat antal platser kostnadsfritt till anställda hos Openlabs huvudpartners (Stockholms stad, Region Stockholm, KTH, Karolinska Institutet, Stockholm Universitet och Södertörns högskola). Först till kvarn gäller. Besked om kostnadsfri plats skickas via mail sex veckor innan kursstart. Fick du ingen kostnadsfri plats kan du fortfarande gå kursen till ordinarie pris. 

Anställda hos Openlab partners får en rabatt av 1000 SEK (5000 SEK i stället för 6000 SEK). 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Design Thinking Intro, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Openlab

Openlab är ett kreativt center för att hitta innovativa lösningar på framtidens samhällsutmaningar. Genom kurser, uppdrag, mötesplatser, conferenscenter och projekt vill Openlab skapa förutsättningar som gör Stockholmsregionen till ett globalt center för samhällsinnovation som förbättrar livskvalitén. Openlab är grundat av...


Läs mer om Openlab och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Openlab

Valhallavägen 79
11428 Stockholm Stockholms län

Recensioner
Bli den första att recensera Design Thinking Intro!
Mer inom området

Liknande utbildningar