Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

AutoCAD Plant 3D Grundkurs steg 1

NTI Sweden AB
Kort om utbildningen
2 dagar
9 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Schemaläggs löpande på förfrågan. - Distans
Gävle, Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm, Örebro - Visa alla  
Svenska
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Gävle
9 000 SEK
Schemaläggs löpande på förfrågan.

Linköping
9 000 SEK
Schemaläggs löpande på förfrågan.

Lund
9 000 SEK
Schemaläggs löpande på förfrågan.

Stockholm
9 000 SEK
Schemaläggs löpande på förfrågan.

Kursbeskrivning

På grundkursen går vi först igenom systemets uppbyggnad med rörkonstruktion i centrum. Därefter går vi igenom de olika modulerna enlig följande:

 • P&ID
  Den välkända programvaran AutoCAD P&ID är integrerad i lösning, det är här kursen börjar med ett flödesschema som representerar det schematiska konstruktionen av "mini" fabrik som vi skall arbeta med.
 • Stål/Struktur
  En typisk processanläggning innehåller förutom byggnader och infrastruktur också bärande konstruktioner. Vi lär oss hur man konstruerar en plattform som bygger på industristandard med profiler, plattor, räcken, trappor, och stegar. Vi går också igenom hur man kan de justera och anpassa de olika elementen till varandra
 • Utrustning
  AutoCAD Plant 3D innehåller ett omfattande bibliotek av parametriskt uppbyggda utrustningselement. Vi går både igenom konstruktion av utrustning som bygger på dessa fördefinierade element men också hur man importerar AutoCAD Solids från andra program som Autodesk Inventor och AutoCAD Revit.
 • Specifikationer och Katalogeditor
  Ni får en kort introduktion i de rör-specifikationer och kataloger som inkluderas i AutoCAD Plant 3D.
 • Rörkonstruktion
  Den centrala delen i AutoCAD Plant 3D är konstruktion av rör och komponenter. Ni får lära er att dra rör både manuellt och automatiskt samt hur man gör förändringar med standard AutoCAD funktionalitet. Vi går igenom hur man placerar ventiler och specialkomponenter manuellt och med exakt positions angivelse. Vi går igenom hur objekt definierade i AutoCAD P&ID schemat kan utnyttjas när rör och komponenter placeras i AutoCAD Plant 3D.Vi tittar på editerings möjligheter, rör med fall, rörstöd, innan vi slutligen validerar 3D modellen mot flödesschemat.
 • Isometri och ortografiska ritningar
  Vi tar fram isometriskt fabriksunderlag och ortografiska planritningar från 3D modellen.
 • Dataadministration
  AutoCAD Plant 3D bygger på en klassbaserad databas. Med den integrerade "Data Manager" analyserar vi konstruktionen och den genererade metadatan samt tar fram olika rapporter och utskrifter. Avslutningsvis gör vi sökningar både i databasen och direkt i 3D modellen.

Målsättning:
Kursen går igenom de nödvändigaste aspekterna i förhållande till konstruktion av alla typer av processanläggningar. Efter genomgången kurs skall deltagaren kunna starta upp ett P&ID och 3D projekt, konstruera struktur, utrustning och rör, samt producera ISO- och planritningar.

Förutsättningar:
Grundläggande kunskap på användar nivå i Microsoft Windows och AutoCAD samt allmän kunskap om projektering av processanläggningar.

Video

Tid & plats

Kurstider för schemalagda kurser: Heldagar   9:00 - 16:00

Investering

9 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om AutoCAD Plant 3D Grundkurs steg 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Björn Sandström, COWI AB
Kursen var bra i sin helhet! Dock hade jag velat se att det fanns med om hur man löser uppgifterna i kursmaterialet. Att ha det utskrivit på papper och kunna bläddra på det man fastnat på ser jag som en stor fördel. Därav det lägre betyget.

NTI Sweden AB

NTI har europas största utbud av kurser inom CAD, CAM, GIS, PDM och dokumenthantering.

Vi genomför våra kurser både som schemalagda och företagsspecifika. Vi utgår från samma kursmaterial men i en företagsspecifik kurs har vi anpassat utbildningen till tid och/eller Material t ex så att den bygger på era filer och modeller.  NTI har 70 års...


Läs mer om NTI Sweden AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

NTI Sweden AB

Solna Torg 19 (4 tr.)
171 45 Solna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 46 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen AutoCAD Plant 3D Grundkurs steg 1 från NTI Sweden AB, fyll i dina uppgifter: