Visa utbildning.se som: Mobil

Terminering fiber - Utbildningsbevis

NorthLab Networks AB
Kort om utbildningen
1 dag
5 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-02 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Terminering fiber

Då det på många håll varit problem med fiberkopplingar i de fiberoptiska noderna ökar nu Sveriges fiberoperatörer kraven på de som ska gå in och arbeta i fibernoder. För att höja kompetensen och garantera en kunskapsnivå för personer som har arbetsuppgifter i fibernoder har några av branschens aktörer tillsammans med INCERT* tagit fram ett utbildningsbevis som kan erhållas efter genomgången kurs och ett godkänt skriftligt prov. NorthLab är godkänd av INCERT att genomföra provet för utbildningsbeviset.

Kursen behandlar bl.a. följande moment:

 • Hantering av kontakter
 • Inspektion och rengöring
 • Inkoppling av patchkablar
 • Identifiering av trafikerad fiber
 • Kontroll av utfört arbete

Kursen hålls under en heldag och avslutas med det ovan nämnda provet som vid godkänt resultat leder till att deltagaren kan erhålla ett utbildningsbevis från INCERT

Kursen Terminering följer det upplägg som är framtaget av Incert i samarbete med Skanova och Comhem och skall vid godkänt prov leda till att deltagaren får ett av Incert godkänt utbildningsbevis.

Kursen består av teori och praktiska övningar i realistisk ODFmiljö med de instrument och verktyg en installatör använder.

Tyngdpunkten i kursen ligger på följande moment:

 • Grundläggande fiberoptisk teori
 •  Hantering av fiberoptiska kontakter
 •  Inspektion och rengöring av kontakter
 •  Inkoppling av patchkablar och märkning
 •  Identifiering av trafikerad fiber

Du kommer även att få en översiktlig inblick i ;

 •  Kontroll av utför arbete med OTDR och effektmeter/ljuskälla
 •  Fiberoptiska kablar
 •  Skarvning med fibersvets
 •  FTTx nätets uppbyggnad

Kursen avslutas med ett skriftlig kompetensprov som vid godkänt resultat ger deltagare ett av Incert utfärdat utbildningsbevis.

Finansiering

Notera att kursen inte omfattas av allmänt arbetsmarknadsstöd via Arbetsförmedling eller studiemedelsstöd via CSN. Däremot kan Trygghetsrådet, TRR eller annan part likt Trygghetsstiftelsen beställa kursplatser.

Du kan givetvis själv finansiera kursen då tillkommer lagstadgad moms på angivet pris.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla som kommer i kontakt med fiberoptik vid installation i bredbands- och/eller telekomnätverk. Förmodligen jobbar du med installation, service, underhåll eller besiktning.

Kurserna kan hållas på ert företag eller i våra lokaler i Nacka, Stockholm. Allt för att skapa maximal flexibilitet för dig som kund. Vi kan även skräddarsy kurser för att passa just ditt behov.

Kostnader

Utbildning: 4500 kr/person

Provavgift: 1200 kr/person

Notera att avgift enligt aktuellt prislista från Incert tillkommer för 5 årigt certifikat och registrering hos incertonline.se

Pris

Provavgift: 1200 kr/person

Utbildning: 4500 kr/person

Kursledare

Johan Claesson NorthLab Networks AB

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Terminering fiber - Utbildningsbevis, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

NorthLab Networks AB

Northlab erbjuder omfattandeföretagsutbildningarmed en utbildningslösning för dig som behöver planera, underhålla och utveckla den digitala infrastrukturen. Hos oss finner du produkter och utbildningslösningar för att med självförtroende ta dig an utmaningar inom kommunikationstekniken och infrastrukturen. NorthLab Networks har utbildningar från...


Läs mer om NorthLab Networks AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

NorthLab Networks AB


 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Terminering fiber - Utbildningsbevis!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Terminering fiber - Utbildningsbevis från NorthLab Networks AB, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området