Framtidssäkra inomhusnät för 5G och WiFi

Qnetworks, i Stockholm (+3 orter)
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Framtidssäkra inomhusnät för 5G och WiFi

För att kunna upphandla ett radioaccessnät för inomhuskommunikation behöver du kunskap om olika tekniska förutsättningar, tillämpliga tekniska lösningar och hur en teknisk design ska utföras för att radioaccessnät ska fungera. Du lär dig vad som tekniskt behöver levereras i form av täckning och tillgänglighet för att beställa ett väl fungerande inomhusnät.

Under en heldag får du en förståelse för tillämpningar av hur radioaccessnät i allt högre frekvenser och med allt högre bandbreddsbehov från användare, påverkar systemval och teknisk design. Behovet av flexibla radioaccesslösningar blir allt större och det är viktigt att förstå hur ett felaktigt eller begränsande teknikval påverkar funktionen.

Förkunskaper

Tekniskt intresse, erfarenhet av teknisk projektledning och/eller teoretisk kunskap motsvarande Qnetworks kurs Radiokommunikation och radioteknik.

Finansiering

Notera att kursen inte omfattas av allmänt arbetsmarknadsstöd via Arbetsförmedling eller studiemedelsstöd via CSN. Däremot kan Trygghetsrådet, TRR eller annan part likt Trygghetsstiftelsen beställa kursplatser.

Du kan givetvis själv finansiera kursen då tillkommer lagstadgad moms på angivet pris.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Dig som har behov av förståelse av teknisk design och tekniska förutsättningar i inomhusnät för mobilkommunikation och WiFi. Du vill kunna ställa rimliga krav vid beställning och upphandling av radioaccessnät i kommersiella fastigheter och även kunna delta i upphandlingsprocessen. Du jobbar som Beställare eller teknisk projektledare som ansvarar vid upphandling av radionät för inomhustäckning av Wi-Fi, och mobilkommunikation i offentliga eller kommersiella fastigheter.

Kursens mål

- Du får förståelse för förutsättningar för radioaccess i inomhusnät

- Du får förståelse för vad radiotäckning innebär och vilken påverkan den har för inomhusnätets funktion

- Du för förståelse för hantering av kapaciteter, nätstukturer och design i inomhusnät.

- Du får även förståelse för hur begränsningar i redan etablerade inomhusnät påverkar teknisk utveckling mot WiFi 6 och 5G.

- Du får även ta del av föreläsaren egna erfarenheter vilket innebär mycket matnyttigt kring dagens teknik och framtida kommande tekniska lösningar

Kursinnehåll

  • Historia och tillämpningar i inomhusnät
  • Existerande nät och teknologier TETRA,2G,3G,4G, WIFI
  • Behov för framtida introduktion av 5G, WIFI 6
  • Passiva nät, PIM, Brandklass
  • Aktiva nät, repeaters , Distribuerade Access System DAS , RRU , OpenRAN
  • Miljökrav, hållbarhet

Du får även kunskap om hur radio och antennteknik tillämpas i en inomhus miljö och vad som kan orsaka problem beroende på olika teknikval.Du får även en genomgång av de olika systemdelarna i ett radioaccessnät.

Kursledare

Mats Larsson

Expertföreläsare inom radioteknik inom Tetra 4G & 5G och med fokus på inomhustäckning och tillämpad radioteknik. Specialist inom rådgivning för att skapa förutsättningar för bra mobiltäckning i inomhusnät. Grundare av MIC Nordic.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Framtidssäkra inomhusnät för 5G och WiFi, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Qnetworks

Qnetworks erbjuder omfattande företagsutbildningar med en utbildningslösning för dig som behöver planera, underhålla och utveckla den digitala infrastrukturen. Hos oss finner du produkter och utbildningslösningar för att med självförtroende ta dig an utmaningar inom kommunikationstekniken och infrastrukturen. Qnetworks har utbildningar...

Läs mer om Qnetworks och visa alla utbildningar.

Highlights