Visa utbildning.se som: Mobil

Framtidssäkra inomhusnät för 5G och WiFi

NorthLab Networks AB
Kort om utbildningen
1 dag
7 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-06 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Framtidssäkra inomhusnät för 5G och WiFi

För att kunna upphandla ett radioaccessnät för inomhuskommunikation behöver du kunskap om olika tekniska förutsättningar, tillämpliga tekniska lösningar och hur en teknisk design ska utföras för att radioaccessnät ska fungera. Du lär dig vad som tekniskt behöver levereras i form av täckning och tillgänglighet för att beställa ett väl fungerande inomhusnät.

Under en heldag får du en förståelse för tillämpningar av hur radioaccessnät i allt högre frekvenser och med allt högre bandbreddsbehov från användare, påverkar systemval och teknisk design. Behovet av flexibla radioaccesslösningar blir allt större och det är viktigt att förstå hur ett felaktigt eller begränsande teknikval påverkar funktionen.

Förkunskaper

Tekniskt intresse, erfarenhet av teknisk projektledning och/eller teoretisk kunskap motsvarande Northlabs Networks kurs Radiokommunikation och radioteknik.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Dig som har behov av förståelse av teknisk design och tekniska förutsättningar i inomhusnät för mobilkommunikation och WiFi. Du vill kunna ställa rimliga krav vid beställning och upphandling av radioaccessnät i kommersiella fastigheter och även kunna delta i upphandlingsprocessen. Du jobbar som Beställare eller teknisk projektledare som ansvarar vid upphandling av radionät för inomhustäckning av Wi-Fi, och mobilkommunikation i offentliga eller kommersiella fastigheter.

Kursens mål

- Du får förståelse för förutsättningar för radioaccess i inomhusnät

- Du får förståelse för vad radiotäckning innebär och vilken påverkan den har för inomhusnätets funktion

- Du för förståelse för hantering av kapaciteter, nätstukturer och design i inomhusnät.

- Du får även förståelse för hur begränsningar i redan etablerade inomhusnät påverkar teknisk utveckling mot WiFi 6 och 5G.

- Du får även ta del av föreläsaren egna erfarenheter vilket innebär mycket matnyttigt kring dagens teknik och framtida kommande tekniska lösningar

Kursinnehåll

  • Historia och tillämpningar i inomhusnät
  • Existerande nät och teknologier TETRA,2G,3G,4G, WIFI
  • Behov för framtida introduktion av 5G, WIFI 6
  • Passiva nät, PIM, Brandklass
  • Aktiva nät, repeaters , Distribuerade Access System DAS , RRU , OpenRAN
  • Miljökrav, hållbarhet

Du får även kunskap om hur radio och antennteknik tillämpas i en inomhus miljö och vad som kan orsaka problem beroende på olika teknikval.Du får även en genomgång av de olika systemdelarna i ett radioaccessnät.

Kursledare

Mats Larsson

Expertföreläsare inom radioteknik inom Tetra 4G & 5G och med fokus på inomhustäckning och tillämpad radioteknik. Specialist inom rådgivning för att skapa förutsättningar för bra mobiltäckning i inomhusnät. Grundare av MIC Nordic.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Framtidssäkra inomhusnät för 5G och WiFi, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

NorthLab Networks AB

Northlab erbjuder en omfattande utbildningslösning för dig som behöver planera, underhålla och utveckla den digitala infrastrukturen. Hos oss finner du produkter och utbildningslösningar för att med självförtroende ta dig an utmaningar inom kommunikationstekniken och infrastrukturen. NorthLab Networks har utbildningar från...


Läs mer om NorthLab Networks AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

NorthLab Networks AB


 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Framtidssäkra inomhusnät för 5G och WiFi!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Framtidssäkra inomhusnät för 5G och WiFi från NorthLab Networks AB, fyll i dina uppgifter: