Visa utbildning.se som: Mobil

Revidering och upprättande av internationella kommersiella avtal för myndigheter och företag

Norstedts Juridik
Kort om utbildningen
1 dag
7 900 - 9 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-03-17 08:30 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans, Stockholm

Kursbeskrivning

De flesta företag och andra organisationer som har gränsöverskridande affärsrelationer hanterar internationella kommersiella avtal på engelska. Denna kurs riktar sig till jurister som i skarpt läge ska kunna upprätta, revidera och förhandla avtal på korrekt juridisk engelska.

Kursen ger dig juridiska verktyg för att kunna upprätta, revidera och förhandla internationella kommersiella avtal såsom köp- och säljavtal, konsultavtal, forskning- och utvecklingsavtal samt sekretessavtal som är baserade på svensk rätt men upprättade på det engelska språket. Kursen är praktiskt inriktad och vi kommer därför fokusera på att gå igenom viktiga klausuler och redogöra för hur de kan förhandlas. Exempelvis går vi igenom immaterialrättsklausuler med nyttjanderätt och äganderätt, ansvarsbegränsningar, sekretessåtaganden, skrivningar om dataskydd och datadelning samt tredjelandsöverföring och även andra standardskrivningar som vanligen finns med i internationella kommersiella avtal.

Målgrupp

Kursen vänder sig till advokater, biträdande jurister, bolagsjurister, jurister på olika myndigheter som kommer i kontakt med internationella kommersiella avtal. Deltagaren bör ha en juridisk utbildning och praktisk erfarenhet av att förhandla avtal och ha kommit i kontakt med internationella kommersiella avtal i sitt arbete.

Kursinnehåll

Kursen ger dig:

  • Bättre kunskap av att upprätta, revidera och förhandla internationella kommersiella avtal.
  • Fördjupad förståelse för utformningen och sammansättningen av olika klausuler och när de ska användas.
  • Ökad förståelse om standardbegrepp i anglosaxiska avtal och vad de innebär.
  • Utvecklingen till att bli en skarpare jurist inom internationella kommersiella avtal
  • Förbättrad kunskap om förhandlingsstrategier inom detta område.

Utdrag från programmet

08:30 - 09:00

Registrering

Kaffe och smörgås ingår för dig som deltar på plats i Stockholm.

09:00 - 10:30

Köp- och säljavtal

10:30 - 10:45

Kaffepaus

10:45 - 12:45

Fortsätter Köp- och Säljavtal samt Konsultavtal

12:45 - 13:45

Lunchpaus

13:45 - 15:00

Forskning- och utvecklingsavtal

15:00 - 15:15

Kaffepaus

15:15 - 16:30

Sekretess och övrigt

16:30

Kursen avslutas

Investering

Kursavgiften inkluderar dokumentation, frukost, lunch, kaffe och fika.

Kursledare

Nina Barzey

Nina Barzey är både svensk advokat samt kvalificerad som Engelsk solicitor (motsvarande advokat). Hon har över 20 års erfarenhet med att upprätta, granska och ge rådgivning av komplexa Internationella avtal med varierande rättsfrågor.

James Marriot

James is a Swedish Advokat and a qualified English Solicitor. He has extensive experience in both public and private law, often with an international focus, having practiced law in both Sweden and England.

Examen, diplom m.m.

Kursen uppfyller Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 6,5 kvalificerade kurstimmar. Intyg skickas till deltagarna efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Revidering och upprättande av internationella kommersiella avtal för myndigheter och företag, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Norstedts Juridik

Norstedts Juridik - marknadens ledande utgivare och leverantör av juridiska tjänster

Efter 150 år i juristbranschen kan vi juridik och vet vad våra kunder behöver. Med vårt breda kursutbud och våra välrenommerade juridiska experter erbjuder vi kvalificerad fortbildning för dig som arbetar med juridiska frågeställningar. Som kursdeltagare får du fördjupad kunskap...


Läs mer om Norstedts Juridik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Norstedts Juridik

Box 6430
113 82 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Revidering och upprättande av internationella kommersiella avtal för myndigheter och företag!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 874 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Revidering och upprättande av internationella kommersiella avtal för myndigheter och företag från Norstedts Juridik, fyll i dina uppgifter: