Visa utbildning.se som: Mobil

Penningtvätt Nyhetsbevakning - Regelverken mot finansiell brottslighet

Norstedts Juridik
Kort om utbildningen
4 timmar
2 900 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Beskrivning

Regelverken mot penningtvätt, terrorfinansiering och sanktionsbrott (finansiell brottslighet) på svensk och europerisk nivå ställer stora krav på företagens interna arbete med regelefterlevnad. Lagstiftning är stundtals komplicerad att omsätta i praktiken samtidigt som den är i ständig förändring på grund av utvecklingen i omvärlden. Du som arbetar med frågeställningar relaterade till finansiell brottslighet måste ständigt hålla dig uppdaterad om rättsutvecklingen på området.

Denna nyhetsserie uppdaterar dig regelbundet om rättsutvecklingen kopplat till regelverken och ger även tillfälle till erfarenhetsutbyte och diskussion om best practice-lösningar med branschkollegor.

Vid fyra tillfällen (ca varannan månad) träffas vi över frukost. Moderator Martin Nordh ger en nyhetsuppdatering och vid utvalda tillfällen startar en gästinledare diskussionen om det praktiska arbetet mot finansiell brottslighet. Nyhetsserien genomförs i samarbete med Acuminor, ett företag specialicerat på åtgärder mot finansiell brottslighet.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till verksamma inom de branscher som omfattas av penningtvättsregelverken, men även riskkonsulter kan ha nytta av innehållet.

Plats

Digitalt

Program

Tillfälle 4 | 25 mars

08:00 - 10:00

Nyhetsuppdatering om viktiga tillsynsärenden, vägledningar m.m., diskussion om det praktiska arbetet med penningtvättsregelverket.

Kursinnehåll

NYHETSSERIEN BESTÅR AV FÖLJANDE DELMOMENT:

  • Nyhetsuppdatering
  • Uppföljning av nya viktiga tillsynsärenden, vägledningar, m.m.
  • Aktuella trender
  • Diskussion om det praktiska arbetet med penningtvättsregelverken

Kursledare

Martin Nordh
CEO, Acuminor
Martin arbetade tidigare som Head of Risk Process Management i en av världens största banker, med global implementering av regelverken kring finansiell brottslighet. Han har en bakgrund som jurist, statsvetare och polis och har tidigare arbetat vid bland annat Polismyndigheten och Regeringskansliet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Penningtvätt Nyhetsbevakning - Regelverken mot finansiell brottslighet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Norstedts Juridik

Norstedts Juridik - marknadens ledande utgivare och leverantör av juridiska tjänster

Efter 150 år i juristbranschen kan vi juridik och vet vad våra kunder behöver. Med vårt breda kursutbud och våra välrenommerade juridiska experter erbjuder vi kvalificerad fortbildning för dig som arbetar med juridiska frågeställningar. Som kursdeltagare får du fördjupad kunskap...


Läs mer om Norstedts Juridik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Norstedts Juridik

Box 6430
113 82 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Penningtvätt Nyhetsbevakning - Regelverken mot finansiell brottslighet!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 874 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Penningtvätt Nyhetsbevakning - Regelverken mot finansiell brottslighet från Norstedts Juridik, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar