Visa utbildning.se som: Mobil

Miljöbalkens krav på MKB - processförutsättning och genomslag i många olika lagstiftningar - Aktuella frågor i miljörätt

Norstedts Juridik
Kort om utbildningen
2 timmar
1 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-20 08:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Välkommen till ett digitalt seminarium i miljörätt med advokat Pia Pehrson! Ett rättsområde med många nya avgöranden och nya tolkningar av lagstiftningen. De teman vi diskuterar på nätverksträffarna är alla aktuella och reflekterar nyhetsläget i tiden.

Välkommen till ett digitalt seminarium i Miljörätt med advokat Pia Pehrson! Rättsområdet inkluderar många nya avgöranden och nya tolkningar i lagstiftningen. Här kommer vi diskutera teman som alla är aktuella och reflekterar nyhetsläget i tiden.

Detta seminariet fokuserar på Miljöbalkens krav på MKB. Att MKB:n är komplett och kan godtas är av avgörande betydelse för såväl tillståndsprocesser enligt miljöbalken, men även för planprocesser enligt PBL och annan lagstiftning. Varmt välkommen!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla som kommer i kontakt med miljörätten i sitt arbete. De teman vi diskuterar kring är alla aktuella och det finns något för var och en.

Plats

Digitalt

Program

08:00 - 10:00

Miljöbalkens krav på MKB – processförutsättning och genomslag i många olika lagstiftningar

  • Krav på samrådets omfattning och tydlighet
  • Utredningskrav i MKB:n
  • Svårigheter och lösningar – bl.a. lite om tidsaspekter

Kursledare

Pia Pehrson är advokat och partner vid Foyen Advokatfirma. Hon har en bakgrund i Vattenfallkoncernen och är specialiserad på miljörätt och speciell fastighetsrätt.

Hon arbetar med miljötillstånd, miljöansvar liksom detaljplaner, bygglov, exploateringsavtal och olika myndighetsgodkännanden. Hon har stor erfarenhet av såväl energi-, industri som infrastrukturprojekt och är just nu involverad i flera vindkraft- och gruvsatsningar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Miljöbalkens krav på MKB - processförutsättning och genomslag i många olika lagstiftningar - Aktuella frågor i miljörätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Norstedts Juridik

Norstedts Juridik - marknadens ledande utgivare och leverantör av juridiska tjänster

Efter 150 år i juristbranschen kan vi juridik och vet vad våra kunder behöver. Med vårt breda kursutbud och våra välrenommerade juridiska experter erbjuder vi kvalificerad fortbildning för dig som arbetar med juridiska frågeställningar. Som kursdeltagare får du fördjupad kunskap...


Läs mer om Norstedts Juridik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Norstedts Juridik

Box 6430
113 82 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Miljöbalkens krav på MKB - processförutsättning och genomslag i många olika lagstiftningar - Aktuella frågor i miljörätt!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 874 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Miljöbalkens krav på MKB - processförutsättning och genomslag i många olika lagstiftningar - Aktuella frågor i miljörätt från Norstedts Juridik, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar