Visa utbildning.se som: Mobil

Lyckas med affärslinjering och att synliggöra juridikens värdeskapande

Norstedts Juridik
Kort om utbildningen
2,5 timmar
2 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-05-13 08:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

För att synliggöra sitt värde och bidrag som juridikfunktion behöver man linjera det man gör till den övergripande strategin och affärsmålen och tala affärsspråk. Men hur lyckas man? Varmt välkommen på frukostseminarium med Victoria Swedjemark.

Som juridikfunktion är det lätt hänt att man hamnar lite vid sidan om verksamheten, med sin roll som experter och sitt fokus på juridiken. Ibland förstår inte övriga verksamheten vad jurister gör eller vilket värde juridiskt arbete skapar. Ett effektivt sätt att synliggöra sitt bidrag är att hitta sätt att linjera juridiken till affärsverksamheten och mäta och illustrera sitt bidrag på sätt som övriga verksamheten förstår – t.ex. i KPIer som överensstämmer med eller levererar in i affärens. Denna kurs beskriver ett antal sätt att lyckas med tydligare affärslinjering och att sätta fokusområden, mål och KPIer för juridiken som levererar in i affärsmålen – för att kunna synliggöra värde och få mer gehör för juridiken internt.

Seminariet behandlar bl.a.:

 • Genomgång av nyckelområden för bättre affärslinjering, t.ex. hur man kan samverka med nyckelintressenter och sätta relevanta mål och KPIer för juridiken
 • Genomgång av framgångsfaktorer för att synliggöra värde
 • Genomgång av hinder och utmaningar och hur de kan övervinnas
 • Möjligheter till diskussion och erfarenhetsutbyte

Efter avslutat seminarium har du lärt dig: 

 • Hur man lyckas linjera juridiken till affärsverksamheten och synliggöra juridikens värde i affärstermer
 • Nyckelelementen i en affärslinjerad juridikfunktion
 • Hur man lyckas med genomförandet
 • Insikter om utmaningar och fallgropar

Målgrupp

Chefsjurister och andra ledare inom bolagsjuridiken (t.ex. team-ledare, legal operations-ansvarig och liknande), men även bolagsjurister mer allmänt eller andra som är intresserade av utveckling av juridikfunktionen eller vill hitta bättre arbetssätt. Inga förkunskaper krävs, men minst några års erfarenhet av arbete inom eller kopplat till bolagsjuridiken (eller juridik i annan organisation) kommer att skapa bättre förutsättningar att tillgodogöra sig kursen på ett bra sätt. Viss kunskap om och erfarenhet av affärsplanering och KPIer underlättar också förståelsen.

Program

07:45 - 08:00

Registrering

08:00 - 10:30 (inkl. bensträckare)

 • Teoretisk genomgång, att synliggöra värde som juridikfunktion
 • Diskussion i gruppen/i mindre grupper
 • Avslutande uppsummering

Kursledare

Victoria Swedjemark

Victoria har själv arbetat som chefsjurist i närmare 15 år i tre olika bolag, bl.a. Tele2, och dessförinnan länge på advokatbyrå. Med en civilekonomexamen i bagaget och efter många år i ledningsgrupp har hon fått insikter om strategi och verksamhetsutveckling som hon på ett genomtänkt och strukturerat sätt översätter till juridiken. Sedan några år tillbaka hjälper hon, som konsult och rådgivare, chefsjurister och deras team att sätta strategiramverk och rätt fokusområden för juridikfunktionen, att utveckla organisation och ”operativmodell” för juridiken och att optimera arbetssätt och förhållningssätt, så att juridiken blir värdeskapande och hänger med i en värld som förändras. Hon gör det inom ramen för sitt eget bolag Glowmind, och är också partner på Venturis Consulting Group, som jobbar med bolagsjuridikfunktioner över hela Europa.

Examen, diplom m.m.

Kursavgiften inkluderar dokumentation och intyg.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lyckas med affärslinjering och att synliggöra juridikens värdeskapande, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Norstedts Juridik

Norstedts Juridik - marknadens ledande utgivare och leverantör av juridiska tjänster

Efter 150 år i juristbranschen kan vi juridik och vet vad våra kunder behöver. Med vårt breda kursutbud och våra välrenommerade juridiska experter erbjuder vi kvalificerad fortbildning för dig som arbetar med juridiska frågeställningar. Som kursdeltagare får du fördjupad kunskap...


Läs mer om Norstedts Juridik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Norstedts Juridik

Box 6430
113 82 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lyckas med affärslinjering och att synliggöra juridikens värdeskapande!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 874 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lyckas med affärslinjering och att synliggöra juridikens värdeskapande från Norstedts Juridik, fyll i dina uppgifter: