Visa utbildning.se som: Mobil

Den nationella planen för vattenkraftens omprövning – ramar och reflektioner - Aktuella frågor i miljörätt

Norstedts Juridik
Kort om utbildningen
2 timmar
1 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-08-31 08:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Välkommen till ett digitalt seminarium i Miljörätt med advokat Mikael Westin! Rättsområdet inkluderar många nya avgöranden och nya tolkningar i lagstiftningen. Här kommer vi diskutera teman som alla är aktuella och reflekterar nyhetsläget i tiden.

I princip all vattenkraft ska omprövas inom en 20-årsperiod. Betydande oklarheter finns rörande prövningens omfattning och hur omprövningen ska genomföras. Detta seminariet kommer att behandla vad som ska omprövas och vilka rättsregler som styr omprövningen, både svenska regler och bakomliggande EU-rätt. Det senare är särskilt intressant då det ofta görs gällande att EU-rätten har ett visst innehåll, vilket långt ifrån alltid stämmer. Varmt välkommen!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla som kommer i kontakt med miljörätten i sitt arbete. De teman vi diskuterar kring är alla aktuella och det finns något för var och en.

Plats

Digitalt

Program

08:00 - 10:00

Den nationella planen för vattenkraftens omprövning – ramar och reflektioner

  • Vad ska omprövas och vilka rättsregler styr omprövningen när det kommer till omprövningen av vattenkraft?

Kursledare

Mikael Westin, advokat och partner vid Foyen advokatfirma. Han arbetar till stor del med miljöjuridik och tillståndsprocesser. Westin har tidigare arbetat som avdelningschef på ett dotterbolag till Vattenfall AB, Swedpower. Avdelningen arbetade med tillståndsansökningar, MKB, miljö och teknikutredningar m.m. både i anslutning till miljömål och som självständiga uppdrag.

Westin har även arbetat på universitet och inom domstolsväsendet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Den nationella planen för vattenkraftens omprövning – ramar och reflektioner - Aktuella frågor i miljörätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Norstedts Juridik

Norstedts Juridik - marknadens ledande utgivare och leverantör av juridiska tjänster

Efter 150 år i juristbranschen kan vi juridik och vet vad våra kunder behöver. Med vårt breda kursutbud och våra välrenommerade juridiska experter erbjuder vi kvalificerad fortbildning för dig som arbetar med juridiska frågeställningar. Som kursdeltagare får du fördjupad kunskap...


Läs mer om Norstedts Juridik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Norstedts Juridik

Box 6430
113 82 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Den nationella planen för vattenkraftens omprövning – ramar och reflektioner - Aktuella frågor i miljörätt!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 874 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Den nationella planen för vattenkraftens omprövning – ramar och reflektioner - Aktuella frågor i miljörätt från Norstedts Juridik, fyll i dina uppgifter: