Visa utbildning.se som: Mobil

Anställningsvillkor vid övergång av verksamhet

Norstedts Juridik
Kort om utbildningen
2 timmar
1 900 - 2 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-09 08:00 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
1 900 SEK
2021-11-09

Stockholm
2 900 SEK
2021-11-09

Kursbeskrivning

Välkommen till ett frukostseminarium om anställningsvillkor vid övergång av verksamhet med Jonas Malmberg, ordförande i Arbetsdomstolen. Seminariet syftar till att belysa samspelet mellan olika regler som finns vid övergång av verksamhet.

Alla Jonas Malmbergs frukostseminarier fokuserar på mer allmänna civil- och arbetsrättsliga frågor som ofta uppkommer i sedvanliga arbetstvister, men som kanske inte behandlas så grundligt i t.ex. förarbeten eller lagkommentarer. Jonas seminarier syftar till att ge dig en fördjupad förståelse för grundläggande arbetsrättsliga frågeställningar och ge möjlighet att utveckla din förmåga att analysera och lösa arbetsrättsliga frågeställningar. Du hittar länkar till alla Jonas frukostseminarier längre ned på sidan.

Detta seminarium behandlar frågor om anställningsvillkor vid övergång av verksamhet. I anställningsskyddslagen anges att vid övergång av verksamhet så övergår rättigheter och skyldigheter på grund av anställningsförhållanden på den nya arbetsgivaren. I medbestämmandelagen finns särskilda regler om övergång av kollektivavtal. Reglerna har delvis sin bakgrund i EU:s s.k. överlåtelsedirektiv. Seminariet syftar till belysa samspelet mellan dessa regler. Varmt välkommen!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Seminariet riktar sig till jurister inom arbetsmarknadens organisationer och på advokatbyråer och andra som handlägger arbetstvister.

Plats

Frukostseminariet utförs i hybridform vilket innebär att du kan välja mellan att delta på plats i Stockholm eller digitalt. Seminariet genomförs som ett vanligt frukostseminarium med deltagare på plats, men kommer att sändas live för den som hellre deltar digitalt. Du gör detta val vid bokning.

Program

08:00 - 08:30
Registrering

08:30 - 10:00
Anställningsvillkor vid övergång av verksamhet

  • Anställningsskyddslagen - skyldigheter och rättigheter
  • Medbestämmandelagen - särskilda regler om övergång av kollektivavtal
  • EU:s s.k. överlåtelsedirektiv

Tid & plats

08:00 - 10:00 | Hybridformat - Du väljer om du vill delta på plats i Stockholm eller digitalt. 

Investering

1 900kr exkl. moms (Digital) | 2 900kr exkl. moms (På plats i Stockholm) 

Kursledare

Jonas Malmberg är ordförande i Arbetsdomstolen. Han har tidigare varit professor vid Uppsala universitet och Arbetslivsinstitutet. Jonas Malmberg har publicerat böcker och artiklar om svensk och europeisk arbetsrätt och har ofta anlitats i statliga utredningar och som expert av Europeiska kommissionen.

Examen, diplom m.m.

Kursen följer Advokatsamfundets riktlinjer avseende professionell fortbildning av advokater och omfattar 2 kurstimmar. Intyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Anställningsvillkor vid övergång av verksamhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Norstedts Juridik

Norstedts Juridik - marknadens ledande utgivare och leverantör av juridiska tjänster

Efter 150 år i juristbranschen kan vi juridik och vet vad våra kunder behöver. Med vårt breda kursutbud och våra välrenommerade juridiska experter erbjuder vi kvalificerad fortbildning för dig som arbetar med juridiska frågeställningar. Som kursdeltagare får du fördjupad kunskap...


Läs mer om Norstedts Juridik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Norstedts Juridik

Box 6430
113 82 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Anställningsvillkor vid övergång av verksamhet!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 874 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Anställningsvillkor vid övergång av verksamhet från Norstedts Juridik, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar