Visa utbildning.se som: Mobil

Personligt ledarskap

Norén & Lindholm
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Beskrivning av: Personligt ledarskap

Utveckla ditt personliga ledarskap!

Vi behöver alla ta en ledarroll vid olika tillfällen i livet. Ledarskapet synliggörs genom ditt beteende, dina beslut och ditt sätt att möta andra. Att leda är att påverka andra individers beteenden, attityder och känslor. Ditt personliga ledarskap visar sig genom vad och hur du genomför dina handlingar och det startar på insidan hos dig själv.

Några ord om att vara människa

Att vara människa handlar om att våga värdera sig själv och sina utförda handlingar. Det handlar om att veta vad som är viktigt och att kunna eller våga vara sann mot sig själv.

Det handlar om att se sina styrkor, att förstå sina fallgropar, att se allergiska reaktioner på andras beteenden och att acceptera sina personliga utmaningar.

Det handlar om förståelse kring vad som får dig att vilja gå upp sängen på morgonen. Vad är det som motiverar dig? Du får tydlig översikt över dina motivationsfaktorer. Du får
även svar på vad som tar energi av dig.

Personliga värderingar, egenskaper och drivkrafter finns inom oss. Det handlar om att lyfta upp och synliggöra dessa principer för både dig själv och för andra.

Upplägg

Det handlar om att synliggöra de personliga principer som du sätter upp för dig själv som viktiga och som bygger upp och synliggör ditt personliga ledarskap.

Med professionell ledning erhåller du stöd och ledning för att arbeta dig igenom tre centrala delar för att synliggöra dina personliga principer för ett personligt ledarskap.

Du genomför ett värderings- och motivationstest, Drives, med individuell återkoppling där du också får svar kring dina motivatorer (hot-spots) och dina icke-motivatorer (cold-spots). Du kartlägger din personliga plattform för värderingar här.

Med kärnkvadranten som verktyg kartlägger du dina kärnkvaliteter, dina fallgropar, dina allergier och utmaningar.

Kärnkvalitet:
Är en persons medfödda karaktär. Det är starkt förknippat med personen, tex DRIVANDE. Hen har alltid haft detta som ett personlighetsdrag.


Fallgrop:
Är en kärnkvalitets ”skuggsida”, en överanvändning av tex drivande upplevs då som PUSHIG. Det är ofta en konsekvens av omedvetet beteende hos personen.


Utmaning:
Är en kvalitet som utgör fallgropens positiva motsats och skulle då kunna bli TÅLMODIG. Utmaningen är en ”andra kvalitet” och blir en motvikt till kärnkvaliteten.


Allergi:
Är en negativ motsats till kärnkvaliteten och skulle här kunna vara PASSIV. Allergin skapar starka obehagskänslor hos personer som möter det hos andra.


Utvecklingsplan:
Ditt arbete sammanställer du i din egen ”UpL” Utvecklingsplan Ledare.

Effektmål

  • Ökad självkännedom om kärnkvaliteter och fallgropar
  • Kartlägga dina allergier och dina utmaningar
  • Synliggör dina motivatorer, hot-spots och cold-spots
  • Arbeta med din Utvecklingsplan Ledare

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Personligt ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Norén & Lindholm

Norén & Lindholm

Vårt jobb är att hjälpa människor att växa

Vi hjälper människor att få rätt chefer och medarbetare, rätt jobb, rätt utveckling, rätt kompetens, rätt rådgivning och rätt arbetsprocess i allt vi gör. Vi älskar att utveckla människor och vi är stolta att bidra med kompetens och utveckling av...


Läs mer om Norén & Lindholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Norén & Lindholm

Norén & Lindholm

Kopparlundsvägen 3
721 30 Västerås

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Personligt ledarskap!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören