Visa utbildning.se som: Mobil

Kommunikativt ledarskap

Norén & Lindholm
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Beskrivning av: Kommunikativt ledarskap

Stärk din roll som ledare!

Kommunikativt ledarskap är en ledarutbildning som ger dig ökad förståelse kring vad du signalerar till din omgivning utifrån ditt beteende och dina behov som chef. 

Ledarskap utövas i möten med människor i olika sammanhang. Det är viktigt att ha en god självbild om vad du signalerar till din omgivning. Med IDI-instrumentet ökar du din effektivitet som ledare där du får insikt i ditt beteendet och en ökad förståelse för människors olikheter.

Strävar du efter att öka effektiviteten på team- och gruppnivå skapar du här ett gemensamt språk för att utveckla samarbetet och förståelsen för varandras olikheter. IDI-instrumentet är effektivt för utveckling på individ och gruppnivå.

Ledarskap handlar till stor del om beslutsfattande i syfte att leda organisationen mot nödvändiga mål och direktiv. I detta arbete är en stor del att möta människor, att kommunicera och förstå människors motivation, attityder och beteenden.

IDI-verktyget är ett knivskarpt beteendeinstrument som ger dig ett försprång i mötet med andra människor. Du får en ökad förståelse för olikheter hos de du möter.

Upplägg

Genomför din IDI-profil på internet

Genomförandet av IDI-profilen görs på nätet och tar ca fem minuter. Du gör en självskattning och låter även andra fylla i om dig. Ditt resultat beskriver hur du upplevs av de personer som har valt att svara (minimum 6 och max 10).

IDI-resultatet och övriga delar, bl a en uppskattad bok, blir ditt verktyg för att möta människor i din arbetsroll. IDI-instrumentet ger dig ett försprång för att bli mer effektiv som du kan börja använda direkt efter genomförd återkoppling.

IDI mäter beteende i tre dimensioner

Den första dimensionen, Directiveness, mäter hur ofta en person upplevs sträva efter att aktivt påverka andra i kommunikation. Den andra dimensionen, Affiliation, mäter den grad av känslomässighet i kommunikation som personen upplevs sträva efter.

Fyra grundbeteendestilar

Dessa två dimensioner kan ställas mot varandra i en matris, som beskriver fyra grundbeteenden. Alla fyra beteendestilar är resultatinriktade, fast på fyra olika sätt.

Kommunikativt lederskap

Motivator: Effektiva personer med denna stil beskrivs som drivna, snabba, kreativa, engagerande och entusiastiska.

Producer: Effektiva personer med denna stil beskrivs som målinriktade, drivna, praktiska och beslutsamma.

Processor: Effektiva personer med denna stil beskrivs som lugna, objektiva, lösningsorienterade, seriösa och logiska.

Relator: Effektiva personer med denna stil beskrivs som stödjande, pålitliga, hänsynsfulla, lugna och förtroendefulla.

Målgrupp

Oavsett om du är på väg in i en ledarroll eller är mitt i den så ger utbildningen dig verktyg för att utveckla människors kompetens och engagemang kopplat till arbetsuppgifterna

Ledarutbildningen vänder sig till VD, personalchefer, linjechefer, regionchefer, projektledare, avdelningschefer och butikschefer.

Effektmål

  • Du blir tryggare och effektivare i din chefsroll.
  • Utvecklar din förmågan att nå fram till andra.
  • Du får verktyg som gör andra människor bättre.
  •  Du lär dig människors grundläggande psykologiska behov.
  • Gruppen blir mer effektiv i kommunikation och samspel.
  • Du lär dig läsa av andras beteenden i möten, genom verbala uttryck, genom kroppsspråk och skriven text.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunikativt ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Norén & Lindholm

Norén & Lindholm

Vårt jobb är att hjälpa människor att växa

Vi hjälper människor att få rätt chefer och medarbetare, rätt jobb, rätt utveckling, rätt kompetens, rätt rådgivning och rätt arbetsprocess i allt vi gör. Vi älskar att utveckla människor och vi är stolta att bidra med kompetens och utveckling av...


Läs mer om Norén & Lindholm och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Norén & Lindholm

Norén & Lindholm

Kopparlundsvägen 3
721 30 Västerås

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kommunikativt ledarskap!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören