Visar 1-25 av 61 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-25 av 61 träffar
1
2
3

Mer om Första hjälpen-utbildning

Att förstå första hjälpen innebär både att på bästa sätt kunna hjälpa till vid en olycka på din arbetsplats eller i hemmet men även att förstå de risker som finns i din omgivning för att kunna förhindra framtida olyckor. Du kanske är ansvarig för första hjälpen och HLR på ditt kontor? Eller så tycker du att det är något som ändå är väldigt viktigt att ha kunna? Det är livslång kunskap som kommer att hjälpa dig att känna dig trygg och skrida till handling vid akuta situationer.

Vem är den här livsviktiga kunskapen till för?

En första hjälpen-utbildning är till för alla som vill kunna hjälpa till och känna sig trygga att vidta åtgärder vid en nödsituation. Den passar även för dig som vill förstå din omgivning och kunna förhindra framtida potentiella olyckor. Utbildning inom första hjälpen och HLR blir därför viktigt för alla som lever ett aktivt liv och som vill kunna agera vid en akut situation.

Vilka utbildningar finns det inom området?

Det finns både grundläggande och avancerade utbildningar i bland annat: Hjärt-lungräddning utbildning
• hjärt- och lungräddning (HLR)
• akut omhändertagande - ABC
• första hjälpen
• hjärtstartare - AED

Vad brukar en Första hjälpen-kurs innehålla?

När du vill gå en utbildning finns det möjlighet att välja bland flera olika inriktningar. Det vanligaste innehållet i en kurs är dock praktiska moment där du får möjlighet att lära dig att utföra första hjälpen eller hjärt- och lungräddning genom fysiska övningar.

Första hjälpen handlar om de första åtgärder som tas vid en olycka eller sjukdom. Det kan det exempelvis handla om att att känna efter någons puls eller öva på att placera någon i stabilt sidoläge.

Hjärt- och lugnräddning syftar till de praktiska åtgärder man tar vid ett hjärtstopp. Det är en procedur i flera steg som oftast lärs ut genom praktiska övningar på docka.

Därutöver finns flera andra utbildningar som på olika sätt kan hjälpa dig att första en nödsituation eller utveckla din kunskap vidare genom utbildning i att använda hjärtstartare eller defibrillatorer.

Vad är ett vanligt upplägg för en Första hjälpen-utbildning?

Plats- Utbildningarna är främst öppna eller företagsanpassade. De sker därför oftast antingen på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag.

Format - Formen för utbildningarna är mestadels i workshop-format där du själv får testa att utföra de metoder som finns genom praktiska moment inom just ditt valda område.

Längd - En kurs är sällan mer än en dag. Däremot är HLR-utbildning något som du gärna ska upprepa efter 1-2 år för att se till att du har den senaste informationen och för att du inte ska glömma bort all den viktiga kunskap du har lärt dig.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Om Karolinska Institutets Uppdra...

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning levererar kompetensutveckling för landsting, kommun och företag – framför allt inom vård, omsorg och hälsa – och verkar för utveckling i hälso- och sjukvården samt för ett friskare samhälle.

Läs mer