Visar 1-25 av 368 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 368 träffar
1
2
3
4
...
15

Varför borde man gå en arbetsmiljöutbildning?

En bra arbetsmiljö är det som i slutändan gör att ett företag kan utvecklas och där man kan nå målen på ett effektivt sätt. Det är viktigt att ha en klar struktur så att alla är införstådda med det personliga ansvar man har för att bidra till en bra arbetsmiljö. Chefer, skyddsombud och anställda har alla sin del av utvecklingen av en positiv arbetsmiljö. Här kan en arbetsmiljöutbildning vara ett oerhört bra sätt att gå igenom de strukturer och ansvarsuppdelningar som finns. Man får också konkreta verktyg för hur man kan arbeta aktivt med arbetsmiljöfrågan för att skapa en produktiv och kreativ arbetsplats.

Vem är en arbetsmiljöutbildning till för?

En arbetsmiljöutbildning riktar sig till delvis till chefer och ansvariga för arbetsmiljö, men också till dig som är skyddsombud. Dessutom är en arbetsmiljöutbildning något som man som anställd också borde gå för att förstå hur man själv kan bidra till en bättre arbetsmiljö.

Olika typer av utbildning:

Inom området arbetsmiljö finns både grundläggande och avancerade utbildningar inom flera olika områden. Det fyra huvudfokus som finns är:
• Arbetsmiljö för chefer
• Arbetsmiljö för skyddsombud
• Arbetsmiljö för alla medarbetare
• Arbetsmiljö för din specifika bransch

Ett vanligt innehåll:

Arbetsmiljö för chefer: Det finns krav på chefer och arbetsledare att väl förstå hur man kan arbeta med arbetsmiljöfrågor. Man måste känna till regler och lagar men också förstå hur man kan arbeta praktiskt med att främja en god arbetsmiljö. Genom en arbetsmiljöutbildning lär man sig förstå hur man kan arbeta med arbetsmiljöfrågor i praktiken och hur man kan utveckla effektiva strategier för en välmående arbetsplats.

Arbetsmiljö för skyddsombud: Som skyddsombud fungerar du som representant för dina medarbetare när det kommer till arbetsmijlöfrågor. Det är därför viktigt att vara ordentligt insatt i hur det praktiska arbetet faktiskt går till. Genom att gå en arbetsmiljöutbildning lär man sig förstå sin roll och får en förståelse för hur man kan bidra till en bra arbetsplats.

Arbetsmiljö för alla medarbetare: För att ha möjlighet att skapa en bra arbetsmiljö är det viktigt att alla i organisationen förstår hur de kan bidra. Du lär dig förstå lagar och regler kring arbetsmiljö men får också en insikt i hur man kan arbeta förebyggande med stress och ohälsa. Genom en arbetsmiljöutbildning får du en ökad förståelse för hur din chef arbetar med arbetsmiljöfrågor och kan därför lättare samverka.

Arbetsmiljö för din specifika bransch: Flera branscher har väldigt specifika behov när det kommer till arbetsmiljö. Arbetar du exempelvis inom bygg, VVS eller el så finns det tydligt inriktade arbetsmiljöutbildningar för dessa områden. Lagar och frågor kring säkerhet blir i dessa branscher oerhört viktiga och därför kan det vara bra att gå en riktad utbildning.

Ett vanligt upplägg:

Plats: En arbetsmiljöutbildning är främst öppen eller företagsanpassad. Den sker därför oftast antingen på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa på valfri plats.

Format: När du går en arbetsmiljöutbildning är upplägget oftast pedagogiska praktiska övningar där man går igenom hur man kan arbeta praktiskt med arbetsmiljöfrågor. Även vid teoretiska kurser värvas oftast teori med övningar.

Tid: Längden på en arbetsmiljöutbildning är oftast mellan en dag till en vecka beroende på utbildningens omfattning. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa dem i din takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Vad är arbetsmiljö och varför sk...
Branschutbildarna

Arbetsmiljö är allt, ja allt, runtom dig på din arbetsplats. Allt från kollegans härskartekniker till din ergonomiska stol. Arbetsmiljön är avgörande för hur du trivs och presterar på ditt jobb. Och eftersom att du jobbar en stor del av av din vakna tid är väl det ändå ganska så viktigt?

Läs mer
''Vårt koncept och utbud är unik...

Jan-Olof Sund är grundare och ägare för Arbetsmiljö & Lagkravsgruppen. Läs mer om honom här och hur hans företag stöttar sina kunder när det kommer till arbetsmiljö.

Läs mer
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer
”En bra arbetsmiljö går hand i h...

Att en god arbetsmiljö är viktigt är något de flesta idag skriva under på. Däremot är det kanske inte alltid lika solklart vad som egentligen utgör en god arbetsmiljö, hur man uppnår en sådan samt varför man egentligen ska göra det.

Läs mer