Visar 1-25 av 110 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 110 träffar
1
2
3
4
5

Nya tankesätt ger ett bättre slutresultat

Agil utveckling är ett nytt och modernt sätt att arbeta och det gäller att veta vilka förutsättningar som krävs för att arbetsmetoden ska passa i just ditt projekt. För många är det ett nytt sätt att tänka och det gäller att ibland kunna lämna traditionella roller. Rollen som projektledare förändras när man böjar arbeta efter agila metoder och projektledaren måste låta medarbetarna ta plats. Det betyder att projektledaren behöver veta hur teamet kan utvecklas samtidigt som kunder och övriga chefer ska ha insyn i hur projektet tar form. Genom att ha ett få ett nytt tankesätt kan du skapa synergieffekter genom att koppla ihop den agila metodiken och roller med den kunskap du har från mer traditionella projektformer. När du blir säkrare i olika arbetssätt blir du starkare i din roll som projektledare och har därmed större möjlighet att leda och motivera din medarbetare, något som har en positiv påverkan på slutresultaten.

Agil utveckling i projekt strävar efter nöjda kunder

En av de viktigaste tankarna är att kunden eller användaren ska bli nöjd med produkten. I traditionella metoder kan arbetet utgå från en plan som man håller sig till under projektets gång. I agil utveckling vill man istället nå resultat genom ett nära samarbete med kunden under hela utvecklingstiden, och det gör man genom att dela upp projektet i mindre delar med regelbundna leveranser. Resultatet utvärderas ständigt och kraven kan justeras efter hand som kundens önskemål förändras, något som är viktigt då man alltid måste vara beredd på nya krav även om det är sent i processen. Det agila arbetssättet ser mer till människor och kommunikation än formella dokument. Agila arbetsmetoder är vanliga inom mjukvaruutveckling och några av de mest framgångsrika angreppssätten är Scrum och Lean. Programvara är som gjord för att levereras i mindre bitar och vidareutvecklas genom kundens feedback.

Nyfiken på Agil utveckling?

Det krävs inga förkunskaper för att gå i grundkurser i projektledning med agil utveckling. Det passar alla som nyfikna på agila metoder och hur de kan tillämpas i den egna organisationen.  En kurs i agil utveckling ger en riktig bred översikt och brukar behandla metoden utifrån olika perspektiv. Det innebär att projektmedlemmar likaväl som projektledare, chefer, teamledare och linjechefer har god nytta av en utbildning. Utbildning i agil utveckling erbjuder även specialkurser i till exempel Scrum, Lean och Kanban, för dig som är intresserad av att arbeta med att utveckla mjukvara.

Kurser finns i form av dagskurser, men också på distanskurser eller kvällar. Under kurserna blandas vanligen teori med diskussioner och praktisk tillämpning. Grupparbeten förekommer på vissa utbildningar och då behandlar man praktikfall i form av verkliga projekt. Meningen är att projekten kan hämtas från olika branscher så att deltagarna bättre kan relatera till uppgiften och den agila utvecklingen blir belyst från olika perspektiv. Deltagarna uppmanas då ta med sig exempel på projekt till kursen.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Agil   Kanban   Agil   Agil  
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
CANEA Partner Group AB
Projektledarutbildning hos CANEA

CANEA har erfarenhet av att utbilda projektledare inom många branscher. Anna Nyberg, Key Account Manager på Protexion Sverige AB och Anders Ahlström, it-konsult har gått kursen Projektledarcertifiering - PMPCANEA Partner Group AB.

Läs mer om vad de tycker om upplägget och nyttan.

Läs mer
Vässa kompetensen med Hjärtum Ut...

”Bästa utbildning jag varit på, alla kategorier.”

"Nyvunnen kunskap, nya verktyg, bra exempel, dialog, balansen teori-praktik."

 Vilka säger så och om vad?

Läs mer
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer