Neuroledarskap

Effektivisera ditt ledarskap med hjälp av hjärnforskning

Lär dig att effektivisera ditt ledarskap med hjälp av hjärnforskning. I en utbildning i neuroledarskap kommer du få ta del av olika forskningar och modeller för att utveckla ditt ledarskap hjärnsmart. Hitta din nästa utbildning inom neuroledarskap här.
Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Vad är neuroledarskap? 

Att lära sig neuroledarskap innebär att du kommer kombinera insikter och studier inom flera forskningsfält. Du kommer läsa om ledarskap, psykologi, neurovetenskap där alla fält riktar fokus mot ledarskapspraktiker och ledarskapsstilar. Konceptet bygger på att förståelsen om hur våra hjärnor fungerar och hur det påverkar vårt beteende och beslutsfattande i en ledarskapsroll.  

Neuroledarskap är en disciplin som vuxit fram på senare år där utbildningen och kunskapen växer för varje år som går. Området är så pass nytt att utbildningarna kan skilja sig åt en del i sitt innehåll, den ena utbildningen kan fokusera mer på psykologi än den andra.

Vad lär du dig under en utbildning i neuroledarskap? 

  • Grundläggande neurovetenskap: Denna kunskap kan hjälpa dig att förstå hur hjärnan fungerar och hur det påverkar vårt beteende och beslutsfattande. Det kan innefatta allt från att förstå grundläggande neurologiska processer till mer komplexa koncept som emotionell intelligens och beslutsfattande. 
  • Ledarskapsteori: En bra kurs i neuroledarskap kommer också att innefatta teorier och praktiker inom ledarskap, effektiva kommunikationsstrategier, konflikthantering, teambuilding, och förändringsledarskap. 
  • Användning av neurovetenskap i ledarskapet: Den mest unika delen av en utbildning i neuroledarskap är troligen tillämpningen av neurovetenskap i ledarskapspraktiker. Detta kan innefatta att förstå hur olika ledarskapsstilar påverkar hjärnan, hur stress och utmattning kan påverka ledare och deras team, och hur man kan använda denna kunskap för att utforma mer effektiva ledarskapsstrategier och arbetsmiljöer. 
  • Emotionell intelligens: Emotionell intelligens är ett centralt koncept inom neuroledarskap. Kurser kan till exempel innehålla strategier för att utveckla högre nivåer av emotionell intelligens, självkännedom, självreglering, motivation, empati och andra sociala färdigheter. 

Vem bör gå en utbildning inom neuroledarskap?

Du som vill ta nästa kliv och lära känna dig själv ännu bättre för att på så sätt bli en bättre ledare bör utbilda dig inom neuroledarskap. Efter en utbildning är du bättre på att coacha dina kollegor och medarbetare. Det gäller oavsett bransch, alla kursdeltagare måste inte nödvändigtvis redan befinna sig i chefsposition, utan utbildningarna passar även för dig som är teamledare, HR-medarbetare eller projektledare. 

Efter utbildningen

När du är klar med din utbildning har du större förståelse för hjärnan och nervsystemets roll i mänsklig interaktion och en fördjupad förståelse kring coachande och ledarskapspraktiker. Du lär dig konkreta tillvägagångssätt att implementera i ditt ledarskap, antingen kunskaperna i sin helhet eller modifierat utifrån din arbetsroll.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Vad säger kursdeltagarna?
Advantum Kompetens

Advantum Kompetens har under årens lopp arbetat i snart sagt alla branscher och företag samt inom kommuner, landsting och statliga verk. Kursdeltagarna ger i snitt utbildningen 4,6 i helhetsomdöme på en 5-gradig skala! Vad säger då kursdeltagarna?

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer