Visa utbildning.se som: Mobil

Neuroledarskap - baskurs

Neuroledarskap i praktiken
Kort om utbildningen
5 dagar
19 895 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-13 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Neuroledarskap - baskurs

Kursbeskrivning

Led dig själv och andra utifrån hur hjärnan fungerar

I denna utbildning får du ta del av den senaste forskningen kring hjärnan i relation till ledarskap, lärande och förändring. Du får strategier, praktiska verktyg och modeller att använda i din vardag för att kunna leda dig själv och andra mer hjärnsmart.

Utbildningen ger dig insikter om hjärnans behov och sambandet mellan hjärnans hot- och belöningssystem och dina egna beteendemönster – dvs. varför du reagerar som du gör i olika sociala situationer.

Utbildningen kommer ge dig:

 • ökad medvetenhet om dina och andras reaktioner och beteenden kopplat till hjärnas sociala behov
 • insikt om hur du kan utveckla dina egna, såväl som andras, ledaregenskaper
 • insikt om hur du ska tänka och göra för att uppnå långsiktigt hållbar förändring

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till chefer, ledare och andra som är nyfikna på att utforska sitt ledarskap utifrån ett neuro-perspektiv för att mer hjärnsmart leda sig själva och stötta andra i sitt ledarskap.

Inga krav på förkunskaper.

Kursinnehåll

Modul 1

 • Hjärnans anatomi och funktionalitet
 • Hjärnas hot - och belöningssystem
 • Hjärnans övergripande organisatoriska princip
 • Självreglering – förmåga att kunna reglera tankar, känslor och beteenden
 • ”The Healthy Mind Platter” ­– 7 viktiga aktiviteter för välbefinnande och produktivitet

Denna modul handlar om hur vi kan optimera hjärnans kapacitet till flexibilitet, fokus och lärande i en omvärld full av distraktioner och i ständig förändring.

Modul 2

 • Vår sociala hjärna och SCARF-modellen – vad triggar vår hotrespons och hur aktiverar vi hjärnans belöningssystem?
 • Bias kopplat till problemlösning och beslutsfattande
 • Att driva förändring utifrån ett neuroperspektiv

I denna modul fokuserar vi på den sociala hjärnan och de behov vi har i relation till andra människor (SCARF). Vi arbetar även med hur vi kan hantera de konsekvenser hjärnans undermedvetna 'sanningar' (bias) skapar i kommunikation mellan människor när vi samverkar i mångfald och är involverade i beslutsprocesser.

Du får initiera en verklig förflyttning/förändring i ditt liv utifrån en modell för förändringsarbete som integrerar såväl beteendevetenskaplig som neurovetenskaplig forskning.

Modul 3

Denna modul handlar om uppföljning och fördjupning kring ditt eget förändringsinitiativ samt om hur du kan fortsätta arbeta med långsiktigt lärande utifrån hur hjärnan bygger vanor.

Upplägg

Utbildningen sträcker sig över tre månader (2+2+1 dagar).

Vi arbetar upplevelsebaserat där all ny kunskap omsätts i praktiken i gruppövningar.

I utbildningens två mellanperioder får du chansen att tillämpa den nya kunskapen i din vardag, utforska och experimentera med förhållningssätt, beteenden och strategier. När vi träffas igen får du tillfälle att reflektera över dina upplevelser i gruppen.

Tid & plats

Plats

Centralt i Stockholm

Tider samtliga moduler

Dag 1: 10.00-16.30
Dag 2: 09.00-16.30

Kursledare

Lars-Johan & Eva

Eva Hamboldt

Eva är organisationskonsult och grundare till konceptet Neuroledarskap i praktiken®.

Sedan 2015, då Eva introducerade neuroledarskap och "hjärnsmart ledarskap" i Sverige är hon en flitigt anlitad föreläsare och har utbildat konsulter, chefer och ledare inom området.

Eva har en fil kand. i kommunikationsvetenskap och beteendevetenskap och en Master i Neuroledarskap från Neuroleadership Institute i New York.

Lars-Johan Bastås

Lars-Johan är legitimerad organisationspsykolog med mångårig bakgrund som konsult inom styrning, ledning, organisations- och verksamhetsutveckling. Han arbetar även som coach och handledare till chefer och förändringsledare inom privat och offentlig sektor.

Eva och Lars-Johan kompletterar varandra till hundra procent. De är bortom synkade, de är inkännande. Samspelet kännetecknas också av att deras perspektiv kompletterar varandra så bra, och att de skapar utrymme för varandras kompetens och infallsvinklar. Eva delar med sig av något och Lars-Johan bygger på med ett exempel, och tvärtom.”

Examen, diplom m.m.

Diplom

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Neuroledarskap - baskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Neuroledarskap i praktiken

Vi erbjuder utbildningar med ett neurovetenskapligt perspektiv på ledarskap

Vi vänder oss till chefer, ledare, medarbetare och organisationer som vill lära sig mer om hjärnan i relation till ledarskap, samarbete och förändring och få praktiska verktyg och modeller att kunna använda i vardagen. Med utgångspunkt i psykologisk forskning och...


Läs mer om Neuroledarskap i praktiken och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Neuroledarskap i praktiken

Södra Benickebrinken 4
111 31 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Neuroledarskap - baskurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Neuroledarskap - baskurs från Neuroledarskap i praktiken, fyll i dina uppgifter: