Visa utbildning.se som: Mobil

Ledarskapet i klassrummet - Behärska klassrummet

NET Nils-Eric Tedgård
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta NET- Nils Eric Tedgård för startdatum - Stockholm
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande, Stockholm

Kursbeskrivning

Ledarskap i klassrummet

Behärska eller hantera. Det kan diskuteras vilket som är det bästa ordet i sammanhanget. Oavsett vad är det en lärares kanske viktigaste uppgift att behärska/hantera klassrummet. Många lärare tycker dock att de fått för lite stöd och utbildning för detta.

Den här studiedagen syftar till att systematiskt ta tillvara all den kunskap och erfarenhet (positiv och negativ) som redan finns i organisationen enligt SFICT -metoden (Systematic Facilitation of Internal Competence). Dessa kunskaper är för dyrbara för att de ska stanna i den enskilde lärarens huvud, istället bör de spridas ut i organisationen. Ofta finns det dessutom ett starkt känslomässigt behov att få utbyta erfarenheter med kollegor kring vad som händer i klassrummet. Metoden förstärker och sprider det positiva som redan fungerar, men bidrar också till att återkommande problemmönster framstår tydligt och till att metoder tas fram för att hantera problemen.

Några förenklade färdiga lösningar levereras inte. Istället får man fram verklighetsnära metoder som går att tillämpa. Efter studiedagen kommer skolan att ha en skatt av verktyg och förhöjd kompetens kring det kanske allra viktigaste för en lärare: att kunna behärska och hantera klassrummet.

Hur skulle saker och ting se ut om

  • ännu fler av oss kunde
  • göra ändå mer
  • ännu bättre tillhandahålla
  • av det vi redan gör bra
  • i ännu fler situationer?

Intresserad?

Vill du veta mer, eller har du frågor? Skicka en icke bindande intresseanmälan nedan!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskapet i klassrummet - Behärska klassrummet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

NET Nils-Eric Tedgård

NET Nils-Eric Tedgård

Nils-Eric Tedgård - specialist i organisationsutveckling och skola

NET - Nils-Eric Tedgård är konsultföretaget som specialiserat sig på organisationsutveckling med särskild inriktning på skolan. NET organiserar även utbildningsprogram och större seminarier och föreläsningar inom näringsliv och skola. Nils-Eric Tedgård är Leg. Psykolog och organisationskonsult och har arbetat i drygt 20...


Läs mer om NET Nils-Eric Tedgård och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

NET Nils-Eric Tedgård

Långsjöhöjden 89
125 51 Älvsjö

 Visa telefonnummer