Visa utbildning.se som: Mobil

Ledarskapet i klassrummet - Behärska klassrummet

NET Nils-Eric Tedgård
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta NET- Nils Eric Tedgård för startdatum - Stockholm
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande, Stockholm

Video

Kursbeskrivning

Ledarskapet i klassrummet – Accelererad kollegial utveckling genom den banbrytande SFIC-metoden

Forskningen visar entydigt på att den är lärarens arbete och ledarskap i klassrummet som är den enskilt viktigaste faktorn för skolans och elevens resultat. Forskningen visar också på att effektivast för höja kvalitén på skolans arbete är när det sker ett kollegialt utbyte och att hela skolans lärarkår är engagerad.

Den här studiedagen syftar till att skapa ett accelererat kollegialt lärande genom att systematiskt ta tillvara och utveckla all den kunskap och erfarenhet (positiv och negativ) som redan finns i organisationen enligt SFIC -metoden (Systematic Facilitation of Internal Competence). Det handlar om knowledge-management vilket uppmärksammans alltmer inom organisationspsykologin.

Kollegiets kunskaper är för dyrbara för att de ska stanna i den enskilde lärarens huvud, istället bör de spridas ut i organisationen. Ofta finns det dessutom ett starkt känslomässigt behov att få utbyta erfarenheter med kollegor kring vad som händer i klassrummet. Metoden förstärker och sprider det positiva som redan fungerar, men bidrar också till att återkommande problemmönster framstår tydligt och till att metoder tas fram för att identifiera och hantera problemen.

Några förenklade färdiga lösningar levereras inte. Istället får man fram verklighetsnära metoder som går att tillämpa. Efter studiedagen kommer skolan att ha en skatt av verktyg och förhöjd kompetens kring det kanske allra viktigaste för en lärare: att kunna behärska och hantera klassrummet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskapet i klassrummet - Behärska klassrummet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

NET Nils-Eric Tedgård

NET Nils-Eric Tedgård

Nils-Eric Tedgård - specialist i organisationsutveckling och skola

NET - Nils-Eric Tedgård är konsultföretaget som specialiserat sig på organisationsutveckling med särskild inriktning på skolan. NET organiserar även utbildningsprogram och större seminarier och föreläsningar inom näringsliv och skola. Nils-Eric Tedgård är Leg. Psykolog och organisationskonsult och har arbetat i drygt 20...


Läs mer om NET Nils-Eric Tedgård och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

NET Nils-Eric Tedgård

Långsjöhöjden 89
125 51 Älvsjö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ledarskapet i klassrummet - Behärska klassrummet!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 19 recensioner.
Alla recensioner för arrangören