Visa utbildning.se som: Mobil

Pannoperatörsutbildning AFS2017:3

Nercia Utbildning AB
Kort om utbildningen
1 dag
8 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-06 - Örebro
Örebro
Öppen utbildning

Kommande starter
Örebro
8 000 SEK
2022-10-06

Örebro
8 000 SEK
2022-11-07

Örebro
8 000 SEK
2022-12-14

Kursbeskrivning

Välkommen till en utbildning för pannoperatörer med möjlighet till certifiering. I AFS 2017:3 ”Användning och kontroll av trycksatta anordningar” ställer arbetsmiljöverket kompetenskrav på personer som övervakar pannor. Det innebär att den som övervakar en panna skall genomgå en personcertifiering. Utbildningen hos Nercia är en trestegsmodell som riktar sig till dig som arbetar med pannor idag och omfattas av den nya lagen.

Kursinnehåll

Steg 1

Den riktar sig till alla operatörer som arbetar nära pannor för ”Användning och kontroll av trycksatta anordningar”.

 • Pannans komponenter
 • Värmeupptagning
 • Panntyper inom förbränning
 • Start, drift och stop av ångpannor
 • Reglerteknikens grunder
 • Personlig säkerhet
 • Krav för övervakning
 • AFS:3 och krav för pannor
 • Termodynamik
 • Fasövergångar
 • ISO-standardenheter

Steg 2 –För dem som ska certifieras

Egna studier via läroplattform – på distans

Som deltagare får man ett inloggning till plattformen som fungerar i 3 månader. På plattformen får deltagarna ta del av ett stort antal olika inspelade föreläsningar som förklara allt inom pannor. Det finns träningsfrågor till det kommande provet samt möjlighet att anmäla sig till lärarledda online tillfällen med olika teman. Allt är uppbyggt i olika moduler för enklare kunna navigera genom all information. Materiellt på plattformen är anpassad för att deltagaren ska klara certifieringen och ta med sig så mycket faktisk kunskap tillbaka till jobbet, men det finns även möjlighet att ta del av material som är på en högre universitetsnivå på plattformen.

Steg 3: Fysisk testskrivning av personcertifiering på P & L Nordic

Varje deltagare anmäler sig via P & L Nordics hemsida och väljer en plats och tid för ett provtillfälle. P & L Nordic har provtillfällen i över 20 olika städer från norr till syd. Finns det ett behov att flera personer från samma företag skriver provet samtidigt kan man även bestämma att en provsamordnare kommer till företaget och genomför provet. Själva provet sker fysiskt på plats med penna och papper under ett par timmar. Svar på provet får deltagaren några dagar senare vart på det är certifierade. Skulle man misslycka måste man skriva om hela provet vid ett annat tillfälle. Certifierar du dig enligt kategori 1 gäller ditt certifikat även för kategori 2, 3 och 4. Det innebär att genomför man kunskapsprovet för kategori 1 får man övervaka alla kategorier 1, 2, 3, 4.

Efter certifiering

Efter ett år när deltagaren har blivit godkänd på certifiering ska arbetsgivaren skicka in ett arbetsintyg där det beskrivs om arbetstagaren har övervakat en panna samt vilken typ av panna. Har denne enbart övervakat en panna i Kategori 2 så kommer certifieringen bli nedgraderad till enbart kategori 2. Behöver arbetstagaren sedan uppgradera sitt cert kommande år måste denne genomföra kunskapsprovet på nytt. Certifieringen håller i 5 år sedan måste den göras om.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Pannoperatörsutbildning AFS2017:3, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Nercia Utbildning AB

Nercia Utbildning

Nercia är ett privatägt utbildningsföretag som har mer än 25 år i branschen. Nercia kompetensutvecklar medarbetare från såväl företag som offentliga verksamheter inom områden som ledarskap, produktivitet/kvalitet, marknad/ekonomi, el/teknik och data. Metoden är i första hand att utveckla företagsanpassade utbildningsprogram i...


Läs mer om Nercia Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nercia Utbildning AB

Grusgropsvägen 2
702 36 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Pannoperatörsutbildning AFS2017:3!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 319 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Pannoperatörsutbildning AFS2017:3 från Nercia Utbildning AB, fyll i dina uppgifter: