Visa utbildning.se som: Mobil

Leda förändring

Nercia Utbildning AB
Kort om utbildningen
Anpassad
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Leda förändring – företagsanpassad


Det enda vi vet är att allt runt oss förändras. Att som människa hitta ett förhållningssätt till dessa ständiga förändringar kan vara en utmaning. Att som organisation skapa förutsättningar för medarbetarna att prestera i under förändring handlar mycket om ledarskap.

Exempel på innehåll


Deltagarna skall få en ökad förståelse för vad som händer med grupper och människor i förändring. Syftet med utbildningsinsatsen är att skapa en gemensam plattform i hur man som chef och ledare på företaget skall motivera och coacha sina medarbetare i en förändringsprocess. Deltagarna skall få en ökad förståelse för varandras roller och personlig utveckling i sitt ledarskap.

Hur fungerar hjärnan? Och hur använder vi den kunskapen till att underlätta i förändring istället för att få hjärnan som motståndare.
 • Vi väljer mindre än vi tror. Många av våra beslut sker automatiskt, i vårt undermedvetna. Hjärnan blir programmerad och omprogrammerad hela tiden. Det är omprogrammeringarna som är våra utmaningar då de kräver förändringar. Hjärnan vill helst göra på samma sätt som tidigare, det är därför som det är svårt att ändra vanor. Detta påverkar i högsta grad alla aktiva förändringsledare.
Kommunikationsstilar kopplat till våra olika personligheter
 • En del av oss vill ”sova på saken”, andra rusar fram fort och lär av sina misstag. Vi har olika personlighet och dessa personligheter återspeglas i vårt sätt att kommunicera. Vilken personlighet har du, och vilken har den du kommunicerar med? Några enkla tips som hjälper till i kommunikationen.
Vår värdegrund skapar förutsättningar
 • Vilken värdegrund har du? Vad har du i din ryggsäck?
 • Vilken värdegrund har din arbetsplats?
 • Formell och uttalad
 • Kulturell och sitter i väggarna
Hur fungerar en grupp, vad händer i förändring?
 • Vi går igenom Susan Wheelans modell för gruppers utveckling
Målstyrning och målkommunikation
 • Att kunna förklara och förankra i varför vi ska göra det här är avgörande för hur det går. Medarbetare som förstår, ser tydligt varför, blir medarbetare istället för motarbetare.
Leda förändring, ta kommandot
 • Förändring eller förbättring?
 • Agera eller reagera?
Feedback, ett verktyg
 • Att ge rätt/bra feedback är att skapa uthållighet och hållbarhet, att inte ge feedback kan ge energibrist och en känsla av betydelselöshet.
 • 5/1 modellen
 • Feedbacktrappan

Företagsanpassad utbildning

Att sätta samman företagsanpassade utbildningar är en av våra främsta styrkor. Vi utgår från företagets nuläge och anpassar utbildningen för att uppnå önskat framtida läge.

Alla våra utbildningar kan kombineras och anpassas efter era behov och önskemål vad gäller tid, utbildningsform och studietakt etc. Välkommen att kontakta oss!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leda förändring, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Nercia Utbildning AB

Nercia Utbildning AB

Nercia Utbildning

Nercia är ett privatägt utbildningsföretag som har mer än 25 år i branschen. Nercia kompetensutvecklar medarbetare från såväl företag som offentliga verksamheter inom områden som ledarskap, produktivitet/kvalitet, marknad/ekonomi, el/teknik och data. Metoden är i första hand att utveckla företagsanpassade utbildningsprogram i...


Läs mer om Nercia Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nercia Utbildning AB

Grusgropsvägen 2
702 36 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Leda förändring!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 319 recensioner.
Alla recensioner för arrangören