Visa utbildning.se som: Mobil

Juridik för platschefer

Nackademin
Kort om utbildningen
7 veckor
39 500 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Solna

KursbeskrivningVill du fördjupa dina kunskaper inom upphandling och de avtal och entreprenadformer som finns på bygg- eller anläggningsprojekt? Då är det här kursen för dig! Nackademin har bedrivit kvalificerad utbildning för byggbranschen i över 20 år. Hösten 2019 startar Nackademin en YH-utbildning som leder till yrkesrollen platschef. I samband med detta kommer vi att erbjuda möjligheten att läsa enstaka kurser inom utbildningen. Det här är en av dem – en kurs i juridik för platschefer!

Kursen ger dig avancerade kunskaper kring upphandling och de avtal och entreprenadformer som finns på bygg- eller anläggningsprojekt. Efter kursen har du fördjupade kunskaper i hur ändringar, tillägg och avgående arbeten administreras och hanteras enligt de avtal som finns. Kursen ger dig även fördjupade kunskaper i de olika entreprenadformer som förekommer på bygg- eller anläggningsprojekt samt hur dessa avtalas och upphandlas. Ett annat viktigt område i kursen handlar om hur kommunikationen kring kund och leverantör/UE inom området bör vara.

Till vem riktar sig kursen?

Kursen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom bygg och som vill ta nästa kliv i karriären genom att avancera till platschef eller till dig som jobbar som arbetsledare som vill få en fördjupad förståelse för platschefens yrkesroll och ansvarsområden. Du vill fördjupa dina kunskaper kring upphandling och de avtal som finns på ett bygg- eller anläggningsprojekt.

Genomförande och upplägg

Undervisningen hålls med två träffar i veckan på 6 timmar per träff. Det finns även möjlighet att i viss mån anpassa kurserna individuellt, så att du närvarar en dag i veckan vid undervisningen och studerar själv den andra dagen. Undervisningen kan även komma att förläggas kvälls- eller helgtid för att underlätta för kursdeltagare att kombinera studierna med ett arbete. Undervisningen innehåller teoretiska inslag, men kommer också att ha många praktiska moment där vi utgår från konkreta arbetsuppgifter som yrkesrollen platschef innefattar. Kurserna kommer att hållas av utbildare med gedigna kunskaper och erfarenheter inom området. Efter genomförd kurs erhåller kursdeltagarna ett kursbevis med betyget Godkänt eller Väl godkänt.

Kursens längd

Kursen innefattar 14 kurstillfällen under 7 veckor.

Kurstillfällen

Vecka 49-51 2019 och vecka 2-5 2020.

Kursinnehåll

 • ÄTA
 • Entreprenadformer (t.ex AB och ABT)
 • Total-, samverkans- och delad entreprenad
 • Upphandlingsformer
 • Tidsförlängning och forcering
 • Kontraktshandlingar
 • Avvikelser i ingångna avta

Förkunskaper

För att vara behörig till kurserna behöver du ha minst tre års erfarenhet som arbetsledare, entreprenadingenjör, kalkylator eller projektledare inom bygg och anläggning.

Pris

39.500 kr exklusive moms.

Anmälan

Här anmäler du dig till kursen.

Kontakt

För mer information om kursen, vänligen kontakta Jens Grönlund, affärsutvecklingschef på Nackademin.

Betalningsvillkor

Anmälan är bindande och lika med start av utbildningsavtal mellan deltagaren och Nackademin. Utbildningsavgiften ska vara betald 14 dagar innan utbildningsstart. Om antagningen sker närmare utbildningsstart än 14 dagar, ska utbildningsavgiften betalas omgående. Om utbildningsavgiften inte är betald enligt ovan äger Nackademin rätt att häva utbildningsavtalet med omedelbar verkan.
I samarbete med Human Finans erbjuder Nackademin möjligheten att låna på kredit till anmälningsavgiften. Human Finans erbjuder bland annat räntefria delbetalningar under 12 månader. 

Ångerrätt

Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har du som privatkund alltid 14 dagars ångerrätt från den dag utbildningsavtalet tecknades, vilket innebär att du som konsument kan häva avtalet utan att uppge någon speciell anledning. Notera att ångerrätten om 14 dagar gäller endast privatpersoner. Är du osäker på omfattningen av ångerrätten ber vi dig kontakta oss på 08-466 60 00.

Villkor avanmälan

 • Anmälan är bindande enligt ovan men deltagare som inte kan utnyttja sin utbildningsplats kan överlåta den till annan person.
 • Vid avanmälan tidigare än 30 dagar innan utbildningsstart utgår ingen avgift och full återbetalning till deltagaren.
 • Senare än 30 dagar innan utbildningsstart, men inte inom föreskriven ångerfrist om 14 dagar från den dagen utbildningsavtalet ingicks, medför betalningsskyldighet för deltagaren motsvarande 50% av utbildningens avgift
 • Avanmälan efter påbörjad utbildning medför betalningsskyldighet för deltagaren motsvarande 100% av utbildningens avgift.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Juridik för platschefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Nackademin

NackademinNackademin

Nackademins företagsutbildningar ger dig och ditt företag möjlighet att utvecklas. Vi erbjuder ett dynamiskt kursutbud som ständigt anpassas efter marknadens behov. Skaffa dig nya kunskaper, fördjupa dig inom ett specifikt område eller certifiera dig inom bland annat bygg och anläggning!...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nackademin

Tomtebodavägen 3A
171 65 Solna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Juridik för platschefer!