Visa utbildning.se som: Mobil

ESA Instruerad person

Motivera Utbildning AB
Kort om utbildningen
5 timmar
3 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Skicka en intresseanmälan för mer information - Sverige
Öppen utbildning
   
Distans, Rikstäckande
ESA Instruerad person

Kursbeskrivning

ESA Instruerad person

ESA Instruerad Person är kursen för dig som endast skall arbeta i eller runt om en elstation fast inte koppla in el. Energiföretagen har ändrat denna utbildning utbildningen hette som sagt ESA 14 tillträde. Det stora som har hänt med utbildningen enligt lärarna är det nya upplägget som ger ett bättre flyt i utbildningen. Vilket gör att ESA instruerad person blir en bättre utbildning.
Våra lärare var och repeterade denna utbildning i september 2019, så många benämner denna utbildning ESA Instruerad person 2019.

Målgrupp

ESA Instruerad vänder sig till dig som endast ska in och göra icke elektriska arbeten i eller invid en elektrisk anläggning. Du kan till exempel utföra målningsarbeten, städning, gjuta fundament i en kraftledningsgata etcetera.

Förkunskap ESA

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Starkströmsföreskrifterna gäller för skötsel av elektriska anläggningar och elektriska anordningar oavsett när anläggningen togs i bruk. Syftet med ESA instruerad person är att förtydliga föreskrifterna om säkert elarbete för all personal som ska arbeta i eller i närheten av en elanläggning. Ta gärna med Er frågor och funderingar om vad som gäller på Er arbetsplats. Här gäller det att kolla gränsdragning för olika typer av arbeten och hur det bedöms. Kommer man även behöva EBR enligt KJ41? Nya regler kom 2018 vi kommer berätta lite om vad som gäller även för EBR.

Behöver Ni även EBR enligt KJ41 så är det en särskild utbildning på ytterligare en dag.

Ur kursinnehållet ESA:

  • El faran
  • Riskhantering
  • Säker kommunikation
  • Planering och utförande av arbete

Kursmål ESA

När du gått kursen ESA Instruerad person får du som ska göra icke elektriska arbeten i eller invid en elektrisk anläggning kunskap om innehållet i ESA – Elsäkerhetsanvisningarna.
Detta slutgiltiga målet är som vanligt att man strävar efter en säker arbetsplats.

Examen, diplom m.m.

Certifiering via Motivera Utbildning AB, godkänd via Energiföretagen

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ESA Instruerad person, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Motivera Utbildning AB

Motivera Utbildning AB bedriver utbildnings- och utvecklingsverksamhet över hela Sverige.

Vår verksamhet kännetecknas av: utbildnings- och utvecklingsaktiviteter grundade på vuxna individers förutsättningar, krav och behov respekt och hänsyn till den personliga integriteten motiverade och välutbildade lärare – såväl fackmässigt som pedagogiskt stimulerande inlärningsmiljöer där stor vikt läggs vid att tillvarata...


Läs mer om Motivera Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Motivera Utbildning AB

Be-Ge:s väg 8
572 36 Oskarshamn

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera ESA Instruerad person!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen ESA Instruerad person från Motivera Utbildning AB, fyll i dina uppgifter: