Visar 1-25 av 26 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 26 träffar
1
2

Mer om Mötesteknikkurs

Har du någon gång hållit i ett möte och upplevt att minst hälften av deltagarna förhåller sig passiva? De flesta som har hållit ett möte har upplevt att det som sägs skulle kunna förmedlas bättre, de kan önska att de bättre kunde bjuda in deltagarna till dialog eller att tiden användes mer effektivt. Genom att delta i en utbildning som utvecklar din mötesteknik kan du förbättra kvaliteten på era möten, effektivisera och inkludera, tillvarata deltagarnas kunskaper och bli bättre på att hantera besvärliga situationer med ett större självförtroende. Nedan finner du en lista på utbildare som erbjuder kurser för just detta.

Utbildningar i mötesteknik vänder sig främst till projektledare, chefer, gruppledare och andra personer vars ställning innefattar att hålla i möten. Somliga utbildningar vänder sig också till mötesdeltagaren som vill utveckla sitt eget deltagande i möten.

Utbildning i mötesteknik; en väg till effektivare möten

Beroende på hur du behöver utveckla din mötesteknik så finns det ett flertal utbildningar med tyngdpunkt på olika former av mötesteknik. En del av utbildningarna fokuserar på retorik, konsten att övertyga och kommunicera, medan andra fokuserar mer på att aktivera och inkludera mötesdeltagarna. Håller du oerhört aktiva möten med många höga röster och viljor är det kanske lämpligt att utveckla din retorik och håller du möten med många passiva deltagare är det sannolikt att du behöver finna nya vägar att inkludera dina mötesdeltagare.

De öppna utbildningarna i mötesteknik hålls på plats i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Örebro. Majoriteten av de företagsanpassade utbildningarna i mötesteknik är rikstäckande. Utbildningen varar vanligtvis mellan en till tre dagar.

Utveckla ditt ledarskap

Genom en utbildning i mötesteknik erhåller du de verktyg som du behöver för att pragmatiskt planera och leda möten. Du lär dig tekniker för att bättre inkludera mötesdeltagarna och hantera gruppens specifika dynamik. Du kommer att finna vägar för att tillvarata mötesdeltagarnas kreativitet och kunskap. Du får möjlighet att utveckla din självkännedom, öka ditt självförtroende och finna vägledning i hur du kan hantera besvärliga situationer kan uppstå under ett möte. Kommunikation är Alfa och Omega för att hålla ett effektivt möte och därför finner du också olika tekniker för att utveckla både din egen och gruppens interna kommunikation.

Under utbildningen kan det hända att du exempelvis får hålla i en kortare workshop där ditt ledarskap sedan erhåller återkoppling från de övriga deltagarna, ett effektivt och framför allt roligt sätt att utveckla sitt ledarskap och mötesteknik. De flesta utbildningarna innefattar både teoretiska delar och praktiskt tillämpad kunskap i mötesteknik.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
”Vill du prata efter f.d statsmi...
Snacka Snyggt

70 % tackar nej till ett avancemang i karriären om rollen innebär presentationer inför andra. Jag kan tycka att det är sorgligt att tacka nej baserat på rädslor. Därför har jag alltid tackat ja till saker som skrämmer mig, på gott och ont men mest på gott.

Läs mer
Vad säger kursdeltagarna?
Advantum Kompetens

Advantum Kompetens har under årens lopp arbetat i snart sagt alla branscher och företag samt inom kommuner, landsting och statliga verk. Kursdeltagarna ger i snitt utbildningen 4,6 i helhetsomdöme på en 5-gradig skala! Vad säger då kursdeltagarna?

Läs mer