Visa utbildning.se som: Mobil

Krishantering

Moment Psykologi AB
Kort om utbildningen
3 timmar
Nästa tillfälle: Efter överenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utbildning i hantering av kriser och traumatiska händelser
Nästan alla människor kommer att gå igenom svåra händelser under sitt liv. Vissa är enklare att hantera än andra. De kan göra så att vi inte klarar av att arbeta eller fungera i vardagen under kortare eller längre tid. Människans förmåga att återhämta sig är vanligtvis stark, men hur förhindrar vi att plötsliga kriser utvecklas till långvarigt lidande och hjälper de drabbade för att öka möjligheterna till återhämtning? Oavsett en eller flera medarbetare är drabbade, och oavsett om händelsen inträffade på jobbet eller inte, är det viktigt att arbetsgivaren förstår att arbetsplatsen spelar en viktig roll. Sedan ett antal år har därför arbetsgivare ett lagstadgat ansvar att se till att det finns kunskap och planer för krisstöd inom organisationen för att hjälpa deras medarbetare vid behov.

Målgrupp

HR, Chefer och personer i styrelse/ledningsgrupper.

Kursinnehåll

Under denna grundläggande utbildning går vi igenom vad som kännetecknar kriser och traumatiska händelser. Vi ser till vad forskningen säger om förebyggande och terapeutiska insatser till ett förståeligt innehåll. Du som deltagare kommer att få med dig värdefull kunskap och konkreta råd om vad som kan göras för att minimera risken att svåra händelser ger långvariga problem och för att maximera chanserna till återhämtning.

Vi kan skräddarsy utbildningen efter dina behov. 

Vill du fördjupa dig i tillämpning av nyvunnen kunskap?
Vi erbjuder AAE "Action After Education" som är skräddarsydd handledning med fokus på utbildningens innehåll. Tre tillfällen á 90 minuter där du får möjlighet till personlig fördjupad reflektion och rådgivning. Handledningen sker i grupp med andra som deltagit på samma utbildning. Syftet är att säkerställa omvandling av ny kunskap till ny handling. AAE skapar hållbar förändring.

Tid & plats

Efter överesnkommelse

Investering

Kontakta oss för offert.

Kursledare

Filip Arnberg, leg. psykolog och docent i klinisk psykologi. Filip är en av Sveriges främsta experter inom området och har i många år utbildat, forskat och arbetat kliniskt. Han anlitas regelbundet av myndigheter, organisationer och media. Han är författare till läroboken Psykotraumatologi, ordförande i Svenska Psykotraumaföreningen och styrelsemedlem i European Society for Traumatic Stress Studies. Han är en mycket uppskattad föreläsare och förmedlar stor kunskap med ett varmt engagemang för att drabbade ska få så god hjälp som möjligt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Krishantering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Moment Psykologi AB

Moment Psykologi AB

Moment Psykologis utbildningar har en tydlig förankring i beprövad vetenskap och ny forskning. Vi är ett psykologföretag som arbetar med omtanke och kvalitet för stora och små. Vi är specialiserade mot tidiga insatser för psykisk hälsa och arbetar med kognitiv...


Läs mer om Moment Psykologi AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Moment Psykologi AB

Drottninggatan 99
11360 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Krishantering!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 174 recensioner.
Alla recensioner för arrangören