Visa utbildning.se som: Mobil

Beteendeanalytiskt ledarskap

Moment Psykologi AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Välkommen till en heldag om beteendeanalytiskt ledarskap:

Varför gör inte mina medarbetare som jag säger? Varför når vi inte resultat? Varför måste jag tjata? Varför tas inga initiativ? Varför gör mina medarbetare inte mer än minsta möjliga?

Chefer tänker ofta att det ska räcka med att upp­repa ett budskap och ge direktiv för att medarbetare ska förstå och agera därefter. Svårare än så är det väl inte?

Information och direktiv är dock sällan tillräckligt som styrmedel för chefer. Bristande följsamhet bland med­arbetare handlar ofta om att det saknas en motiverande konsekvens efter de beteenden vi vill se mer av. De beteenden som leder mot verksamhetens mål. Det som är utmärkande för det beteendeanalytiska ledarskapet är att leda med hjälp av positiv förstärkning.  Att uppmuntra istället för att lägga fokus på negativa konsekvenser som kritik eller att lägga tonvikt på det som fungerar mindre bra. Positiv förstärkning ger en mer långsiktigt önskvärd effekt och stärker dina medarbe­tares engagemang och delaktighet.

I den här introducerande workshopen får du som chef kunskap om inlärningsteori och beteendevetenskap. Du får även konkreta metoder som hjälper dig att staka ut en riktning, formulera mål och identifiera de önskvärda beteendena hos dina medarbetare. Du får även kunskap om hur du förstärker dessa beteenden och samtidigt skapar en positiv upplevelse. Workshopen kommer att ge utrymme åt teori, reflektion, diskussion och praktiska övningar.

Målgrupp

Chefer och personer som har en arbetsledande funktion.

Kursinnehåll

Under dagen kommer vi att varva mellan teori och praktiska övningar. All metodik grundar sig i forskningsbaserade principer. Du kommer att få:

  • Kunskap om principerna bakom mänskligt beteende och beteendeförändring.
  • Kunskap om att leda mot mål
  • Kunskap om hur man ger positiv feedback
  • Handfasta verktyg att använda för att leda med hjälp av positiv förstärkning

Upplägg

Vi kan skräddarsy utbildningen efter dina behov. Kontakta oss för mer information!

Tid & plats

Tid och plats efter överenskommelse. Vi kan hålla utbildningen i våra lokaler på Drottninggatan 99 i Stockholm eller komma ut till er. 

Kursledare

Chefer och personer som har en arbetsledande funktion.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Beteendeanalytiskt ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Moment Psykologi AB

Moment Psykologi AB

Moment Psykologis utbildningar har en tydlig förankring i beprövad vetenskap och ny forskning. Vi är ett psykologföretag som arbetar med omtanke och kvalitet för stora och små. Vi är specialiserade mot tidiga insatser för psykisk hälsa och arbetar med kognitiv...


Läs mer om Moment Psykologi AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Moment Psykologi AB

Drottninggatan 99
11360 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Beteendeanalytiskt ledarskap!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 174 recensioner.
Alla recensioner för arrangören