Visa utbildning.se som: Mobil

Bemötande av patienter med långvarig smärta – introducerande workshop

Moment Psykologi AB
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Välkommen till en heldag om bemötande av långvarig smärta

Smärta är en av de vanligaste orsakerna till kontakt med vården. När den akuta smärtan blir långvarig, när smärtlindring inte fungerar tillfredsställande eller när vi inte hittar orsaken till smärtan kan våra sedvanliga metoder vara otillräckliga. I dessa fall hamnar patienten ofta i en kamp med sin smärta i jakten på att hitta lindring och en bakomliggande orsak, samtidigt som livet urholkas på meningsfulla aktiviteter.

Det vi inom vården ser är en patient som söker upprepade gånger för samma symtom, en patient som inte känner att den blir tagen på allvar även fast vi har gjort allt vi kan eller en patient som mår sämre och sämre utan att vi kan ge tillfredställande behandling. Detta skapar inte sällan känslor av både frustration och maktlöshet, hos såväl patienten som vårdgivaren.

ACT (Acceptance and Commitment therapy) har fått ett allt större stöd i forskning som behandlingsmetod vid långvarig smärta. Fokus i ACT är främst att öka livskvalité och funktion. I behandlingen ingår att kombinera medicinsk och psykologisk kunskap.

Målgrupp

Sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter och andra yrkeskategorier inom primärvård och andra delar av vården som kommer i kontakt med barn, ungdomar eller vuxna med långvarig smärta.

Kursinnehåll

I den här introducerande workshopen utgår vi ifrån ACT och ser hur det kan vara användbart i mötet med patienter som söker för smärta i primärvård, akutvård eller andra delar av vården.

Du kommer att få:

  • kunskap om smärta och skillnaden mellan akut och långvarig smärta
  • kunskap om ACT
  • handfasta verktyg att använda i bemötande av patienter med smärtproblematik utifrån ACT

Denna workshop kan byggas på med fördjupningskurser.

  • Fördjupning 1: vi fördjupar färdighetsträning med hjälp av fallbeskrivningar, praktisk övning och upplevelsebaserade övningar.
  • Fördjupning 2: ytterligare fördjupning där vi fortsatt fokuserar på färdighetsträning med hjälp av egna fall och handledning utifrån dessa.

Vi kan även skräddarsy utbildningen efter era behov. Kontakta oss gärna för mer information!

Investering

Kontakta oss för offert.

Kursledare

Rebecca Grudin och Anna Jacobson, legitimerade psykologer med inriktning KBT och ACT och med lång erfarenhet av arbete med långvarig smärta.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bemötande av patienter med långvarig smärta – introducerande workshop, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Moment Psykologi AB

Moment Psykologi AB

Moment Psykologis utbildningar har en tydlig förankring i beprövad vetenskap och ny forskning. Vi är ett psykologföretag som arbetar med omtanke och kvalitet för stora och små. Vi är specialiserade mot tidiga insatser för psykisk hälsa och arbetar med kognitiv...


Läs mer om Moment Psykologi AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Moment Psykologi AB

Drottninggatan 99
11360 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bemötande av patienter med långvarig smärta – introducerande workshop!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 76 recensioner.
Alla recensioner för arrangören