Visa utbildning.se som: Mobil

Modigt ledarskap - Företagsanpassad

Modig Kommunikation
Kort om utbildningen
Egen takt
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Distans
Distans, Rikstäckande
Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Distans
Kontakta oss

Sverige
Kontakta oss
ledarskap

Kursbeskrivning

Den bästa ledaren du stött på i ditt liv – vem tänker du på då?

Vad kännetecknade honom eller henne? Om någon beskrev dig som en av de allra bästa ledarna hen hade arbetat med, vad skulle du då vilja att de berättade? Vilka kvaliteter skulle komma fram? Vilka beteenden skulle beskrivas? 

Vi tror inte att det finns en mall att stöpa alla ledare i. Vi tror att du som person redan har alla resurser i dig, och tror på att du kan utveckla dina styrkor till din alldeles egen ledarstil. Vi vet samtidigt att det finns ett antal nyckelkompetenser som är nycklar till ett tydligt, inspirerande och modigt ledarskap. Dessa nycklar vill vi ge dig med den här kursen. Kanske har du gått utbildningar som gjort dig riktigt motiverad. Som fått dig att tänka att “nu, nu ska det bli annorlunda framöver”. Men ändå kanske du landade pladask i vardagen när du kom hem till kontoret igen och den där förändringen kanske inte blev av. Det är inte konstigt att det blir så. Beteendeförändring ÄR utmanande att få till. På alla områden. Det räcker ju inte att läsa en manual för att bli en trygg och säker pilot. Samma sak gäller även när du vill ta dig till nästa nivå i ditt ledarskap. Då behöver du även träna och få se responsen hos den du pratar med, du behöver reflektera över det du tränat på, du behöver få återkoppling och du behöver få se faktiska resultat. Det blir ditt ansvar.

Vi hittar det upplägg som passar era behov och önskemål, med en kombination av en digital kurs och fysiska workshops för träning, diskussion och återkoppling. Vårt mål är att ni ska få till önskade förändringar i vardagen. Vi vet att det är effekten ni vill åt. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vår skräddarsydda utbildning “Modigt ledarskap” är till för er som är ledare, medarbetare eller på andra sätt arbetar med människor. Oavsett typ av organisation, bakgrund eller organisationsstorlek.

Ni kan vara är en ledningsgrupp som vill öka effektiviteten i och effekten av ert samarbete. Ni kan vara en avdelning i en organisation som vill lyfta ledarskapet en nivå. Det kan även vara så att ni vill erbjuda alla ledare i organisationen ett utvecklande ledarskapsprogram. Vi hittar det upplägg som passar er bäst. 

Kursinnehåll

Baserat på era behov och önskemål skräddarsyr vi ett program för er. Det kan sträcka sig från ett helt digitalt upplägg till ett intensivt ledarskapsprogram med en kombination av en digitalt baserad kurs och ett antal halv- eller heldagars aktiva workshops. Se nedan för tre exempel på vanliga upplägg hos oss:

Basic
Med detta upplägg går samtliga deltagare vår digitala kurs Modigt ledarskap i nio kapitel. Kursen innehåller såväl teori och inspiration som reflektionsuppgifter, praktiska övningar och tankar kring implementering i vardagen. Varje deltagare kan påbörja och arbeta med kursen när det passar honom eller henne, och ni kan enkelt löpande introducera nya medarbetare. Den digitala kursen har deltagarna tillgång till i 12 månader. 

Premium
Den digitala kursen i nio kapitel fungerar som en bas för programmet. Vi kompletterar med 4 halvdags workshops som genomförs fysiskt (eller digitalt via Zoom om man fortsatt vill hålla full social distans eller om det blir enklare pga geografisk spridning). Här ligger fokus på reflektion, träning, återkoppling och diskussioner om hur man bäst implementerar det man lärt sig i den egna verksamheten. 

Den digitala kursen har man tillgång till i 12 månader. 

Intensive
Ett brett ledarskapsprogram som går på djupet där ni behöver. Inkluderar 6-10 heldagars grupputveckling med Modig Kommunikation under ett år. Den digitala kursen används som komplement och grund för förberedelser inför respektive utbildningsdag. Programmet innefattar även DISC kommunikations- och drivkraftsanalys, en nulägesanalys på teamet samt ingående arbete med ”Fem buggar”, vårt koncept för effektivt teambyggande.

Den digitala kursen har samtliga deltagare tillgång till under 12 månader.

Upplägg

Den digitala kursens innehåll presenteras nedan. Övriga delar hittar vi tillsammans ett lämpligt och effektivt upplägg för. Kontakta oss för mer information och vidare diskussioner. 

Del 1 - PRAKTIKALITETER

 • Reflektion

Del 2 - VÅGA LEDA

 • Olika ledarstilar
 • Coachande förhållningsätt
 • Reflektion
 • Vad har jag lärt mig?

Del 3 - DET VIKTIGA LYSSNANDET

 • Lyssnandets nivåer
 • Övning och reflektion
 • Vad har jag lärt mig?

Del 4 - FRÅGOR SOM FÅR EFFEKT

 • Olika typer av frågor
 • Övning och reflektion
 • Vad har jag lärt mig?

Del 5 - KOLL PÅ NULÄGET

 • NÖHRA-Modellen
 • Nulägeshjulet
 • Övning och reflektion
 • Vad har jag lärt mig?

Del 6 - MÅL MED MENING

 • Övning och reflektion
 • Vad har jag lärt mig?

Del 7 - HANDLINGSKRAFT

 • Övning och reflektion
 • Vad har jag lärt mig?

Del 8 - ÅTERKOPPLING SOM KOPPLAR

 • Fem steg till insikt
 • Ta emot återkoppling
 • Övning och reflektion
 • Vad har jag lärt mig?

Del 9 - HANTERA KONKLIKTER

 • Konfliktstilar
 • Checklista för att lösa konflikter
 • Övning och reflektion
 • Vad har jag lärt mig?

Del 10 - DAGS ATT CHECKA UT

 • Reflektion och lästips
 • Verktygslådan
 • Ge oss din feedback

Del 11 - DIN DIGITALA COACH

Du har tillgång till kursens innehåll i 12 mån.

Kursledare

Vi som kommer att guida dig genom kursen heter Anneli och Anna. Vi är nästan överdrivet nyfikna på vad det är som får kommunikation mellan människor att fungera, vad som får människor att längta till jobbet och vad som kännetecknar team som verkligen trivs och som jobbar bra ihop. Bland annat.

Anna Eliasson är en erfaren utbildare inom kommunikation och coachande ledarskap. Hon uppskattas för sitt engagemang, sin värme och sin tydlighet.  

Anna är samtalsterapeut, certifierad integrativ coach, NLP-tränare och  mindfulnessinstruktör. Hon arbetar dessutom som terapeut, coach och grupputvecklare.

Anna var under tio års tid ansvarig för den svenska livsstilskedjan Itrims programutveckling och utbildning, såväl i Sverige som internationellt. Hon har sedan tidigare en master i företagsekonomi från Internationella Ekonomlinjen vid Lunds Universitet. 

Anneli Hammarsten är en rutinerad utbildare och processledare.

Hon är certifierad integrativ coach och NLP practitioner. Hon är dessutom utbildad inom transaktionsanalys och kommunikationsstilar.

Anneli utbildar med mod, tydlighet och kärlek, och arbetar även som coach och grupputvecklare. Här kommer hennes långa erfarenhet inom försäljning, förändringsledning, konflikthantering och gruppdynamik väl till hands.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Modigt ledarskap - Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Modig Kommunikation

Modig Kommunikation – Lärande som får effekt!

Upplever du att engagemanget är för lågt? Sitter ni fast i en jobbig konflikt? Behöver ni skapa effektivare kommunikation på arbetsplatsen? Det är frågor vi brinner för på Modig Kommunikation.Tillsammans har vi många års erfarenhet och har arbetat med kommunikation,...


Läs mer om Modig Kommunikation och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Modig Kommunikation

Augustendalsvägen 31
131 52 Nacka Strand

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Modigt ledarskap - Företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Modigt ledarskap - Företagsanpassad från Modig Kommunikation, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar