Visa utbildning.se som: Mobil

Konflikthantering - online i realtid

Modig Kommunikation
Kort om utbildningen
3 timmar
3 300 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-15 09:12 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska
konflikthantering

Kursbeskrivning

Vad har du för förhållande till konflikter?

Hur bekväm skulle du säga att du är i konfliktsituationer, på en skala 1 – 10? ? Konflikter på arbetsplatsen är något som många chefer och medarbetare tycker är laddat och något många inte riktigt vet hur de ska hantera. Ibland kanske man till och med drar sig för att göra något alls åt problemet. Om du hade konkreta verktyg som kunde hjälpa dig att effektivt reda ut konfliktsituationer, vad skulle det betyda för dig själv, för dina medarbetare och för din grupp?

Du ska inte ”vinna” en konflikt på jobbet. Att vinna en konflikt innebär endast att du uppnår det resultat DU önskar, oavsett vad den andra parten tycker. Eftersom de underliggande problemen antagligen inte lösts kommer de förr eller senare dyka upp igen. Därför är det oerhört viktigt att sikta på att lösa konflikten. Ju förr desto bättre. Olösta konflikter gör nämligen medarbetare olyckliga och mindre nöjda. Olösta konflikter är en stor källa till stress och utmattning. De leder ofta till dålig kommunikation, vilket i sig innebär att gruppen arbetar sämre och mindre effektivt. Vi behöver därför arbeta proaktivt med konflikthantering i såväl arbetsgrupper som mellan enskilda individer.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vår kurs “Effektiv konflikthantering”, eller "Räkna med bråk" som vi ibland kallar den, är till för dig som är ledare, medarbetare eller på andra sätt arbetar med människor oavsett typ av organisation, bakgrund eller organisationsstorlek.

Du är kanske marknadschef på ett mellanstort företag, IT-ansvarig i en tjänsteorganisation, egenföretagare med ett antal anställda eller kanske projektledare i reklambranschen. Kort sagt för dig som förväntas samarbeta med andra människor i en professionell miljö.

Kursinnehåll

Du får ökad kunskap om varför konflikter uppstår, om olika typer av konflikter och om skilda konfliktstilar. Du får också konkreta och användbara verktyg och handfasta tips.

Du behöver inga särskilda förkunskaper, men det är alldeles klart att kursen blir både roligare, mer utmanande och mer givande om du plockar fram din nyfikenhet, din öppenhet och ditt mod att utmana dig själv.

Du har tillgång till den digitala delen av kursen i 12 månader.

Den digitala kursen innehåller bl a följande avsnitt:

 • Definition av begreppet konflikt
 • Vikten av att ta tag i en konflikt i ett tidigt skede
 • Olika typer av konflikter
 • Våra skiftande konfliktstilar 
 • Att gå från position till behov - ett sätt att komma närmare konfliktlösning
 • Empatisk kommunikation - språk för konflikthantering
 • Dramamodellen - en beskrivning av varför vi hamnar i konflikt, varför det är lätt att fastna och och hur vi faktiskt kan ta oss ur slitsamma draman:
  • Dramats tre roller
  • Konsten att vara vuxen - så här kliver du ur ett drama
  • Original och förvrängning - den goda intentionen bakom varje roll i dramat

Upplägg

Så snart du anmält dig till utbildningen får du tillgång till den digitala kursen som du kan påbörja så snart du vill.  Du går igenom den när och i den takt det passar dig, och hinner i god tid innan vår halvdags workshop ta till dig de kunskaper du behöver för att delta aktivt i vår interaktiva workshop. 

Workshopen genomförs på Zoom och maxantalet deltagare är 10. 

 • Genomgång av digital kurs (deltagarna gör på egen hand under 2-4 veckor)
 • Halvdags workshop på Zoom för praktisk träning, diskussion och återkoppling
 • Deltagarna har tillgång till den digitala kursen i 12 månader.

Inga särskilda förkunskaper krävs. 

Tid & plats

Så snart du anmält dig får du en kod och kan ladda ner den digitala kursen från vår kursplattform. Därefter deltar du på en av våra halvdags workshops som genomförs digitalt på Zoom. 

Datum för workshop:

19 maj 2021 kl 9.00 - 12.00

15 sept 2021 kl 9.00 - 12.00

Hör av dig till oss via formuläret här så berättar vi mer. 

Kursledare

Konflikter

Vi som kommer att guida dig genom kursen heter Anneli och Anna. Vi är genuint nyfikna på vad det är som får kommunikation att verkligen fungera, vad som får människor att längta till jobbet och vad som kännetecknar team som jobbar bra ihop och löser de konflikter som dyker upp längs vägen. 

Anna Eliasson är en erfaren utbildare inom kommunikation och coachande ledarskap. Hon uppskattas för sitt engagemang, sin värme och sin tydlighet.  

Anna är samtalsterapeut, certifierad integrativ coach, NLP-tränare och  mindfulnessinstruktör. Hon arbetar dessutom som terapeut, coach och grupputvecklare.

Hon var under tio års tid ansvarig för den svenska livsstilskedjan Itrims programutveckling och utbildning, såväl i Sverige som internationellt. Hon har sedan tidigare en master i företagsekonomi från Internationella Ekonomlinjen vid Lunds Universitet. 

Anneli Hammarsten är en rutinerad utbildare och processledare.

Anneli är certifierad integrativ coach och NLP practitioner. Hon är dessutom utbildad inom transaktionsanalys och kommunikationsstilar.

Hon utbildar med mod, tydlighet och kärlek, och arbetar även som coach och grupputvecklare. Här kommer hennes långa erfarenhet inom försäljning, förändringsledning, konflikthantering och gruppdynamik väl till hands.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Konflikthantering - online i realtid, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Modig Kommunikation

Modig Kommunikation – Lärande som får effekt!

Upplever du att engagemanget är för lågt? Sitter ni fast i en jobbig konflikt? Behöver ni skapa effektivare kommunikation på arbetsplatsen? Det är frågor vi brinner för på Modig Kommunikation.Tillsammans har vi många års erfarenhet och har arbetat med kommunikation,...


Läs mer om Modig Kommunikation och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Modig Kommunikation

Augustendalsvägen 31
131 52 Nacka Strand

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konflikthantering - online i realtid!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 14 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konflikthantering - online i realtid från Modig Kommunikation, fyll i dina uppgifter: