Visa utbildning.se som: Mobil

Retorik – konsten att övertyga hos Mindset

Jag kände att jag utvecklades successivt

Retorik - konsten att övertygaVad arbetar du med?
Just nu jobbar jag som Bussiness Practic Lead Human Recourse inom Ericssons IT-avdelning. Jag jobbar med interna kunder inom Ericsson och fungerar som en brygga mellan personalavdelningen och it-avdelningen. I mitt arbete behöver jag dels förstå andras behov och dels kunna presentera en lösning som alla kan se fördelar med.

Varför ville du gå kursen?
Ibland går min lösning emot det kunden tänker. På en teknisk nivå kan det vara en stor skillnad. Då handlar det mycket om att övertyga, att hitta bra fakta och goda argument för att presentera en lösning som kunden inte tänkt på från början men som den ändå blir nöjd med. Det kräver att jag kan lägga fram mitt förslag på ett medvetet och professionellt sätt.

Vad lärde du dig?
Kursen gav mig en väldigt bra teoretisk förståelse. Jag kan se hur strukturen bakom ett framförande ser ut och vet hur arbetet läggs upp på ett mer systematiskt sätt. Tidigare har jag bara gjort mitt jobb, utan att ha något att luta mig emot. Det som gav mig mest är den feedback jag fick när jag själv utförde en presentation och kände att det blev bättre och bättre för varje gång. Jag kände att jag utvecklades successivt.

Hur var kursen upplagd?
Vi satte oss in i retorikens struktur och teorin bakom ett bra framförande. Vi övade själva på att göra framföranden och vi tittade på filmer för att se vilka presentationer som var bra och vilka som var mindre bra. Det var en god kombination. På så sätt kunde man applicera teorin på lite olika sätt. Jag känner mig trygg i att jag kan övertyga folk och få med dem i min riktning.

Hur använder du dina nya kunskaper?
Jag har ett arbete som går ut på att få med mig människor både i teamet och människor utanför teamet, hela tiden. Kunskaperna från retorikkursen blir ett jättestarkt verktyg. Den nyttiga feedback jag fick på kursen är svår att få när man väl kommer tillbaka till jobbet. Här har man inte samma glasögon och tar sig inte tid för att ge feedback.

Det är utmaningen nu, att få ut maximal värde av kursen även efteråt. Jobbar man inte aktivt med verktyg man fått blir det bara något som ligger och skräpar i fickan.

Christie Jansson Bussiness Practic Lead Human Recourse, EricssonLäs mer om Mindset

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Mindset och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!