Visa utbildning.se som: Mobil

"Ny som chef" hos Mindset

Utbildningen började redan innan första kursdagen

Ny som chef

Carl Carlsson, Systemutvecklarchef Multisoft Consulting, har gått utbildningen "Ny som chef" hos Mindset.

Varför ville du gå kursen "Ny som chef"?

- Vi har nyligen gjort en omorganisation där jag fick en ny roll med ett betydligt större personalansvar. Från att tidigare ha haft en mer coachande mentorroll för tre personer blev jag chef för femton personer. Nu blev det lönesamtal, medarbetarsamtal och skarpa lägen där jag behövde veta hur jag använder rätt approach vid olika samtal. Det var nytt för mig, säger Carl Carlsson.

Hur var kursen upplagd?

- Upplägget på utbildningen är väldigt seriöst med två utbildningsdagar, en månads mellanrum och så ytterligare två utbildningsdagar. Det gör att man inte bara åker iväg, deltar på plats och åker hem igen för att fortsätta precis som vanligt. Vi fick hemuppgifter som skulle genomföras med våra anställda mellan utbildningstillfällena. Vi visste att resultatet skulle redovisas i gruppen i samband med en uppföljning. Det gjorde att jag funderade mycket på hur jag skulle lägga upp samtalen med mina anställda även när jag lämnat utbildningslokalen.

- Men utbildningen började redan innan första kursdagen. Vår första uppgift var att skriva en kort självpresentation och lägga upp en personlig bild på ett gemensamt elektroniskt forum. Under kursen, och även under uppehållet, gick alla in och redovisade sina uppgifter där. På så sätt kunde man lätt se hur andra löst uppgifterna när man själv kört fast. Det var både nyttigt och bra.

Vad lärde du dig?

- Jag har fått flera olika samtalsmetoder och ett mycket bredare spektra för samtalsupplägg. Det ger mig säkerhet i min nya roll som chef och det gör att jag kan utveckla mina medarbetare. Nu har jag tekniker som gör att de lättare delar med sig av sina utvecklingstankar. Det är de som är specialister på sina områden och de har ofta tänkt på hur deras arbetsområden kan utvecklas. Jag har fått tillgång till rätt frågeteknik och samtalsmetodik men också fått en större säkerhet eftersom jag vet vad som ingår och vad som inte ingår i min nya arbetsroll, berättar Carl Carlsson.

Hur använder du dina nya kunskaper?

- Nu har det gått tre månader sedan jag avslutade utbildningen, men jag håller fortfarande kunskaperna färska. Här om dagen gick jag in på den elektroniska utbildningsportalen och laddade ner dokumentation som utbildningsledaren lagt upp där. Mest för att inte tappa viss information. Vissa saker kommer man ihåg andra glömmer man lättare. Då är det smidigt att gå in och snabbt titta på rubrikerna, då börjar tankarna: ”Just det, så var det. Tänk på det här” Jag hade höga förväntningar på Mindset eftersom jag hade gått en annan kurs hos er tidigare. De förväntningarna infriades. Jag har bara positiva intryck att förmedla. Läs mer om Mindset

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Mindset och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!