Visa utbildning.se som: Mobil

Ledarskap – Nästa steg som chef

"Ledarskapsutbildning med höga ambitioner med ett bra tempo."

Katarina Erikmats arbetar på Volvo Group Truck Technology och har haft olika positioner som chef och ledare samt projektledare sedan 1998. I sin roll idag har hon ett antal grupper med linjechefer som rapporterar direkt till henne.

Katarina Erikmats arbetar på Volvo Group Truck Technology och har haft olika positioner som chef och ledare samt projektledare sedan 1998. I sin roll idag har hon ett antal grupper med linjechefer som rapporterar direkt till henne.

Katarina har gått, förutom en grundkurs inom ledarskap, ett antal olika fördjupningskurser inom området.  I april 2016 påbörjade hon Mindsets utbildning ”Ledarskap – Nästa steg som chef”, en utbildning för erfarna ledare på 3 moduler á 2 dagar som sträckte sig till slutet av juni.

”Jag tycker det är viktigt att hela tiden utveckla och fördjupa sina kunskaper för att ständigt utveckla sig som chef och ledare för att nå högt ställda ambitioner och mål” säger Katarina. ”Det finns många situationer där du utmanas i din roll som ledare. Att det under kursen fanns rollspelsövningar gjorde att utbildningen spetsades till.”

Att utbildningen var uppdelad i tre moduler var positivt, det gav tillfälle att reflektera och öva mellan kurstillfällena. Som i samtliga Mindsets öppna utbildningar kompletterades också de faktiskta utbildningstillfällena med lärplattformen Promote® som stöd. I Promote-programmet fanns under utbildningen uppgifter före, under och efter avslutad utbildning, såväl som resurser och e-learnings. Vissa e-learnings har Katarina återkommit till även efter att utbildningen var avslutad.

”Det var en behållning med hemuppgifter mellan modulerna, och med e-learnings som jag kunde repetera för att påminna mig om utbildningen. Det har jag gjort flera gånger med kursmaterialet också, tittat i det för att komma ihåg – Just ja, så var det” säger Katarina.

Mindset har ett 30-tal fast anställda utbildare, där samtliga har goda erfarenheter och därför en stor förståelse för sina respektive undervisningsområden. En förutsättning för att leverera utbildningar med hög kvalitet.

”Utbildarna var träffsäkra och proffsiga, det var ett bra tempo under hela utbildningen, det berodde nog på att alla vi deltagare hade liknande erfarenhet. Det gav en bra nivå på kursen. Att vi hade bakgrund i olika branscher gav mig nya insikter och ett intressant utbyte av erfarenheter. Det var en hög aktivitet och aktiv dialog i gruppen, speciellt under modul 3 när vi hade lärt känna varandra.”

Katarina har en lång erfarenhet i sin roll – och hon säger att utbildningen inte var ”revolutionerande” – men hon känner sig tryggare i vissa situationer, och flera delar har hon kunnat använda direkt i verksamheten.

”Jag har använt coach-metodiken mer medvetet med medarbetare och kollegor i olika situationer, och jag känner mig tryggare i exempelvis svåra samtal. Det har också gjort att jag har fått nya insikter om behovet i min verksamhet”.

En sista fråga till Katarina – Hur skulle du beskriva utbildningen för en kollega inom Volvo?

”Det var en ledarskapsutbildning med höga ambitioner med ett bra tempo. Med mixen av rollspel, dialog och teori gav den en stor behållning. Det är sådana kurser vi på Volvo söker”.
Läs mer om UGL - Utveckling Grupp och Ledare

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Mindset och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!