Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Mindfulness grundkurs vid hemarbetande, coachning i grupp.

Mindfulnesscenter
Kort om utbildningen
5 timmar
3 400 SEK exkl. moms
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Denna kurs vänder sig till dig som på grund av Covid-19 pandemin arbetar mestadels hemifrån och vill hitta nya sätt att öka din närvaro, effektivitet och arbetsglädje genom enkla övningar för fokus och återhämtning

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Denna kurs vänder sig till dig som på grund av Covid-19 pandemin arbetar mestadels hemifrån och vill hitta nya sätt att öka din närvaro, effektivitet och arbetsglädje genom enkla övningar för fokus och återhämtning.

Mindfulness grundkurs för hemarbetande

Har du svårt att hålla fokus och prioritera när du jobbar hemma? Tappar du energi och engagemang? Känner du dig ensam och isolerad? Har du svårt att avgränsa mellan jobb och privatliv?

Det långvariga hemarbetande som många av oss tvingas till genom coronapandemin ställer oss inför nya utmaningar – och möjligheter. Vi lämnas mer till oss själva och behöver hitta sätt att skapa en arbetssituation som blir hållbar och tillfredsställande även när vi inte har arbetsplatsen och kollegor omkring oss.

Mindfulnessträning kan vara ett sätt att ta initiativet och göra medvetna val som ökar både välbefinnande och effektivitet när vi jobbar hemma. Den kan enkelt göras online framför datorn eller med mobilen och det krävs inte mycket tid för att den ska kunna ge effekt.

Mindfulnessträning har vetenskapligt dokumenterad effekt för att förebygga stress, stärka psykisk och fysisk hälsa och leder till ökad närvaro och livskvalité.

Denna kurs på fem gruppträffar på en timme online ger en introduktion till mindfulness i teori och praktik.

Kursens innehåll:

 • Egen träning 1- 2ggr 10 min per dag (5-6 dagar/veckan) med e-kursen Mindfulness grundkurs.
 • Coachning av ledaren och utbyte av erfarenheter med andra deltagare ger fördjupad förståelse för mindfulness och hur du kan tillämpa i din vardag.
 • Praktiska redskap för att ta korta pauser för återhämtning.
 • Hur du kan öka närvaro och effektivitet i jobbet.
 • Ökad närvaro i kommunikation och möten med andra.

Sagt om mindfulness

Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Hur du kommer bort från onödig stress, oro och lönlöst grubblande om det som har hänt och om det som kanske kommer att hända.

Du lär dig att vara alert och att fokusera på vad som händer i nuet. Du ökar din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet. Du mår bättre, sover bättre och fungerar bättre. I träningen lär man sig bland annat att möta verkligheten som den är och se de val vi har.

Mindfulness ger dig många positiva saker. Förutom att du minskar onödig stress, skapad av dina tankar och sådant du inte kan påverka, blir du också mer kreativ och
konstruktiv i ditt dagliga liv.

Mindfulness är väl beprövat vid rehabilitering av ex vis utbrändhet, sömnproblem och för att kunna hantera smärta. Genom att införliva mindfulness i ditt liv på ett naturligt sätt så kan du också bättre ta tillvara det goda i livet.

Det är inte stress och tidspress som är problemet i vårt samhälle idag utan bristen på återhämtning. 

Hur går träningen till?

Hur går träningen till?
Mindfulness kan man träna på egen hand genom de självinstruerande program som vi har utvecklat. Mindfulness Grundkurs är ett program som innehåller 8 steg (veckor). Träningen sker 2 gånger per dag 10 minuter varje gång.

Träningsprogrammet innehåller
Stresstest och Mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet.

Mindfulnessövningar:

 • Kroppsscanning
 • Andningsankare
 • Medvetna rörelser
 • Sittande meditation

Vardagsövningar exempel:

 • Stilla tankebruset
 • Öka din koncentration

Upplägg

Denna kurs på fem gruppträffar på en timme online ger en introduktion till mindfulness i teori och praktik.

Kursens innehåll:

 • Egen träning 1- 2ggr 10 min per dag (5-6 dagar/veckan) med e-kursen Mindfulness grundkurs.
 • Coachning av ledaren och utbyte av erfarenheter med andra deltagare ger fördjupad förståelse för mindfulness och hur du kan tillämpa i din vardag.
 • Praktiska redskap för att ta korta pauser för återhämtning.
 • Hur du kan öka närvaro och effektivitet i jobbet.
 • Ökad närvaro i kommunikation och möten med andra.

Tid & plats

Måndagar kl 16.00 - 17.00 online via Zoom.

Start 19 oktober 2020.

Träff 1: 2020-10-19

Träff 2: 2020-10-26

Träff 3: 2020-11-02

Träff 4: 2020-11-16

Träff 5: 2020-11-30, detta är den avslutande träffen.

Alltid bra om du som deltagare kan delta vid samtliga tillfällen för att få ut mest av kursen, men inget krav.

Investering

Coachning i Mindfulness för hemarbetande är 3400 kr exkl moms.

E-kurs mindfulness grundkurs 336 kr/år alternativt 40 kr/månad  exkl moms och du väljer själv hur länge du vill prenumerera på kursen. 

Kursledare

Kursledare är Ola Lundström som har lång erfarenhet av mindfulnessträning och är en kunnig och uppskattad pedagog. Han är utbildad i Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) och Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) och har arbetat med att förebygga psykisk ohälsa inom skola, arbetsliv och psykiatri. Ola har även handlett medarbetare och ledare i mindfulnessträning inom bland annat Trafikverket, Apoteket AB, Försäkringskassan, BioGaia AB och Svenska Spel.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Mindfulness grundkurs vid hemarbetande, coachning i grupp., direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Varmt välkommen till oss på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness. Vi förser företag, organisationer skolor och föreningar med enkla, lättillgängliga och tidseffektiva verktyg för att reducera stress och öka välmående, på individ- grupp- och organisationsnivå. Mindfulnessträning stärker förmågan att...


Läs mer om Mindfulnesscenter och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Mindfulnesscenter

Strandvägen 78
234 31 Lomma

 Visa telefonnummer
www.mindfulnesscenter.se

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Mindfulness grundkurs vid hemarbetande, coachning i grupp. från Mindfulnesscenter, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Mindfulness grundkurs vid hemarbetande, coachning i grupp.!

Liknande utbildningar