Visa utbildning.se som: Mobil

Mindfulnesscenter

Varmt välkommen till oss på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness.

Den attraktiva arbetsplatsen

Vi förser företag, organisationer skolor och föreningar med enkla, lättillgängliga och tidseffektiva verktyg för att reducera stress och öka välmående, på individ- grupp- och organisationsnivå. Mindfulnessträning stärker förmågan att leda både sig själv och andra. Uppläggen ligger i linje med AFS 2015:4 och bygger på forskning och beprövad erfarenhet.

Våra kurser och utbildningar har stark evidens i svensk forskning. Vi skräddarsyr utbildningar och upplägg för företag och organisationer, för primär- och företagshälsovård, skolor och föreningar.

Vi har hittills utbildat mer än 2500 instruktörer enligt ett koncept som är positivt utvärderat i forskning.

Grundare och ägare av MFC är Dr Ola Schenström, specialist i allmänmedicin och en av Sveriges ledande experter på mindfulness. Han är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn.

Mindfulness i arbetslivet

Medvetna medarbetare tar kloka beslut, är mer kreativa och öppna för förändring. Idag vet vi att medarbetarna är vår viktigaste resurs och att de behöver prioriteras. Konkurrensen om vart vår hjärna ska ha sin uppmärksamhet ökar. Genom mindfulnessträning skapas förutsättningar att stärka fokus, arbetsminne och produktivitet.

Träningen ökar också förmågan till att känna glädje, empati och ett ökat välbefinnande. Det ger helt enkelt en mer attraktiv arbetsmiljö och arbetsplats.

Vi vill gärna berätta varför mindfulness har en funktion i ert hälsostrategiska arbetsmiljöarbete, det vill säga “varför skall vi träna mindfulness på jobbet” och hur det kan det gå till.

FRÄMJA, FÖREBYGGA & REHABILITERAFORSKNING VISAR

Grunden i mindfulness är just att medvetet rikta din uppmärksamhet och behålla den, med tydlig avsikt, och lägga märke till när den far iväg.

För som du säkert märker så fungerar vårt sinne som så att uppmärksamheten lätt far iväg, den kan haka i våra tankar, ljud känslor eller bilder. Det är helt enkelt så vårt sinne fungerar.

Idag lever vi i en värld fylld av distraktioner, vår uppmärksamhet reser gärna i tiden både framåt och bakåt och vår hjärna blir helt enkelt bra på det vi tränar på, så låter. Det här med att låta distraktionerna får ta över så blir vi lätt utmattade och det kostar på både i tid och energi. Disktratkionerna kommer från många håll både vår inre och yttre värld. De inre kan vara impulsen att titta på din mobil med jämna mellanrum utan att vi egentligen behöver. Yttre distraktioner kan vara att sitta i öppet landskap, pling i mobil, dator, chattar och medarbetare som pratar högt.

Mindfulness är en motvikt mot distraktioner. När vi istället tränar vår hjärna att fokuser blir vi bättre på det.

Mindfulness hjälper dig att arbeta mer fokuserat och minska din upplevelse av splittring och stress, och det leder också till att du upplever ett ökat välbefinnande och du mår helt enkelt lite bättre.

Att vara mindful är att vara medvetet närvarande, att leva uppmärksamt i nuet. Du upptäcker tidigare din kropps signaler på för hög stress och stresstankar, därmed kan du bryta den onda spiralen tidigare. Du blir bättre på att se klart på varje situation, göra mer realistiska bedömningar, sätta gränser och hitta positiva utvägar. Mindfulness är också ett verktyg som hjälper dig att återhämta dig effektivt.

Vinster vi ser hos de företag vi arbetat med

  • Stabila och balanserade medarbetare och ledare

  • Ökad effektivitet och produktivitet

  • Bättre kommunikation och mindre konflikter

  • Trygghet inför förändringar

  • Minskade sjukskrivningstal

  • Bättre återgång till arbetet efter sjukskrivning

  • Minskade kostnader för rehabilitering och sjukskrivning

Visa alla utbildningar med Mindfulnesscenter

Hur påverkar COVID-19 denna arrangörs utbildningar?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Utbildningar

Utbildning
Personlig utveckling
Mental träning & Mindfulness Längd Pris Ort Snittbetyg
DIPLOMERAD MINDFULNESSINSTRUKTÖR - Steg 1 utbildning 6 dagar Från 14 800 SEK Flera orter (5)
5,0 (19)
INTRODUKTIONSDAG I MINDFULNESS/ kan bli en del i instruktörsutbildning 1 dag Från 2 880 SEK Flera orter (5)

Visa alla

Intresseanmälan

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Mindfulnesscenter och veta mer om deras utbildningar.

Kontakt

Mindfulnesscenter

Strandvägen 78
234 31 Lomma

 Visa telefonnummer
www.mindfulnesscenter.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 19 recensioner.

Astrid Wagner
(5)
Jag blev positivt överraskad av onlineundervisningen. Vi fick en fin kontakt och ett rikt utbyte med varandra, tekniken funkade utmärkt och jag lärde mig mycket. Vi deltagare kunde träffas även om vi satt i våra hem som ligger allt mellan Kiruna och Zürich.
Deltagare
(5)
Den bästa investeringen jag gjort i mitt liv!
Margaret
(5)
Tack för en fantastisk kurs! Jag blir också så glad för den fina möjligheten vi får till fortsatt samarbete och stöd och hjälp med material och liknande. Det är fantastiskt! Brukar vara lite kritisk av mej men här sätter jag högsta betyg.
Intresseanmälan

För att få mer information från Mindfulnesscenter, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 19 recensioner.