Visa utbildning.se som: Mobil

Kommunikation och presentationsteknik för ledare

Michel Riddez Konsultation
Kort om utbildningen
2 dagar
12 500 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Michel Riddez

KURSER FÖR LEDARE, CHEFER, MELLANCHEFER

Att skapa samhörighet med sina tal och presentationer-en avgörande egenskap som ledare!

Många pratar om vikten av att använda sig av berättelser. Men vad består egentligen en bra berättelse av? Andra pratar om att det är viktigt att vara närvarande och autentisk. Men hur är man egentligen det?

Hur håller du som chef minnesvärda bra presentationer internt eller externt med avsedd effekt hos dina mottagare? Hur personlig ska du vara och var är skillnaden mellan att bli privat?

För t.ex. chefer och ledare innebär ofta ledarskapet att framträda internt eller externt. En del är bekväma med detta, andra inte.

Många gånger underskattar man värdet av att behärska kunskapen och tekniken som ligger bakom gripande tal, vilket gör att detta får en väldigt låg prioritering i förhållande till andra frågor. I andra fall har man aldrig förstått att det finns en gedigen praktisk kunskap i detta, som är helt oberoende av medfödd karisma och bekvämlighet framför publik.

Detta oavsett om de handlar om att förmedla visioner, nya insikter, idéer eller kunskap, skapa engagemang, förtroende, eller förmedla värderingar och vem man är och vad man står för som ledare.

Affärspresentationer som presenteras med analyser i siffror och diagram på Powerpoints, driver fram affärstänkande och borrar rakt igenom spekulationer och myter när det gäller fakta. Men de leder ändå inte rakt in till lyssnarnas hjärta.Det gör endast bra berättelser och autentisk personlig kontakt.

Här  tar vi även upp frågor kring identitet och rollen som ledare.
Hur separerad är du från denna roll och vilka motiv driver dig i dina beslut på jobbet?

Ledare tar många beslut och hamnar ibland i dilemman. Ofta utgör dilemman intressanta delar av berättelser även om de inte är lika angenäma i verkligheten. Att använda dem i berättelser utgör ett bra sätt att förmedla sina värderingar.

På denna kurs kommer du uppleva hur du som chef, verkligen kan göra önskat  avtryck på din "publik" internt eller externt, känslomässigt och intellektuellt. Men du kommer också att få undersöka din ledarroll från två olika vinklar; När fokus ligger på din identitet och när du fokuserar på resultat.

Innehållet i ledarskapskursen utgår från kurserna i presentationsteknik då kommunikationen är a och o. Chefer och ledare behöver ibland ett rum för att tänka snarare än att reagera på omständigheter. Vi lyfter bland annat:

  • att strukturera en presentation för att uppnå intresse och nyfikenhet hos medarbetare och publik.
  • att använda konkreta nycklar som fångar utan att du behöver bli mer ”karismatisk” än du redan är.
  • att verkligen ta fram din egen personlighet i din kommunikation, just för att vi inte fokuserar en sekund på detta.

Vi frågar oss bland annat:

  • Hur skapas autentisk samhörighet med dina lyssnare?
  • Vad har jag för idéer kring uppgiften och hur påverkar det resultatet.
  • Hur du kan välja vilket avtryck du vill göra. Förstå ditt motiv för varje specifik presentation samt vilken effekt du vill ha på dem som lyssnar.
  • Vilka ideal har du adopterat i ditt liv som påverkar dig hur du tycker att du bör vara, handla och tänka- som chef?

Michel Riddez har kontinuerligt samarbetat med t.ex. INDEAS öppna ledarskapsprogram för kommuner och ett nordiskt ledarskapsprogram för en av Sveriges största banker.

FAKTA KURSER KOMMUNIKATION FÖR LEDARE

Tid: Vi arbetar huvudsakligen med  upplägg på två heldagar, som kan delas upp i halvdagar. Vi erbjuder också som längre upplägg på sex dagar. Men också kortare på en heldag resp. halvdag.

Antal: Max 10 deltagare för 2 heldagar. För sex heldagar uppdelade på ett års tid; 12-13 deltagare. Då erbjuds också handledning.
Målgrupp: Chefer, ledningsgrupper, mellanchefer

Målgrupp

För chefer, ledningsgrupper, mellanchefer som vill förmedla sig bättre via tal som skrift.

Upplägg

Vi arbetar med olika upplägg i såväl två heldagar. Längre upplägg på sex dagar. Men också kortare på en heldag resp. halvdag.

Max 12 deltagare för heldagar.

Investering

En bok om framgångsrik kommunikation ingår i utbildningarna: "Måla med svart eller vitt men aldrig med grått" av Michel Riddez.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunikation och presentationsteknik för ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Indea verksamhetsutveckling
(5)
Michel får deltagarna att utsätta sig utan att skämmas. Han är engagerad och hängiven. Hans feedback är skarp och ärlig, alltid med värme.”
Kursdeltagare
(4)
Good presentation and involvement from Michel Riddez.
Kursdeltagare
(5)
Michel Riddez is a star!

Michel Riddez Konsultation

Michel Riddez Konsultation

Skapa presentationer och tal på hög nivå 

Michel Riddez är skådespelaren som håller unika kurser och föreläsningar i presentationsteknik. Han utgår från scenen, filmen och konsten för att lära ut hur man skapar personliga, oförutsägbara, dynamiska och underhållande presentationer. Kurserna har varit mycket populära och uppskattade genom...


Läs mer om Michel Riddez Konsultation och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Michel Riddez Konsultation

Junkervägen 4
13245 Saltsjö-Boo

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 18 recensioner.
Alla recensioner för arrangören