Styrelsestolen - styrelsearbete som gör skillnad

Längd
3,5 dagar
Pris
38 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
3,5 dagar
Pris
38 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 38 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Styrelseutbildning

Styrelsestolen - styrelsearbete som gör skillnad

Börja din styrelseresa med oss. Skaffa dig de kunskaper du behöver att lyckas i rollen som styrelseledamot. Inspireras av gästföreläsare, diskutera med några av landets vassaste styrelseexperter – och vidga ditt kontaktnät. Få en heltäckande bild av styrelsearbete som gör skillnad.

Under 3,5 intensiva och roliga dagar med nyvunna kontakter får du den kunskap du behöver och en heltäckande bild för att hantera de frågor och utmaningar en styrelseledamot får möta i ett styrelseuppdrag.

Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot? Var går gränsen mellan styrelsens roll och den operativa verksamheten? Hur ser ett gott styrelsearbete egentligen ut?

Styrelseprogrammet består av flera moment. Juridik, ekonomi och praktiskt styrelsearbete blandas med aktuella teman och relevanta trender kopplade till styrelsearbetet. Programmet varvar teori med praktik och inspirerande gästföreläsare.

Under detta program kommer du jobba tillsammans med dina kurskamrater och har goda möjligheter att diskutera, ställa frågor och dela erfarenheter. Upplägget inbjuder till nätverksbygge och dialog. 

Du som deltagit i en av våra utbildningar blir medlem i Michaël Berglund Board Network – vårt alumninätverk som samlar fler än 2 500 ledare från några av Sveriges mest framgångsrika företag. Genom våra nätverksträffar får du möjlighet att utbyta erfarenheter med både nya och erfarna ledare samt skapa kontakter för framtida styrelseuppdrag.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

28 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

24 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Styrelsestolen – styrelsearbete som gör skillnadriktar sig till dig som har, är på väg in i eller aspirerar att anta ett uppdrag som styrelseledamot i ett aktiebolag.

Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete har stor nytta av styrelseprogrammet.

Som alumn från en annan av våra styrelseutbildningar/styrelseprogram har du 15 % rabatt.

Kursinnehåll

Vi går igenom:

  • Styrelsearbete i praktiken – best practice och råd för gott styrelsearbete
  • Bolagsorgan, bolagsstyrning och bolagsstämma
  • Styrelsen som ESG-motor – styrelsens roll för ökad hållbarhet
  • Finansiella mål som fångar affären
  • Lönsam tillväxt
  • Företag i kris – vad krävs av styrelsen?
  • Lagar och regelverk
  • Svensk kod för bolagsstyrning – följ eller förklara
  • Finansiella rapporter – säger dig mer än vad du kanske tror
  • Ägardirektiv – grunden för styrelsens arbete
  • Mångfald – för bättre beslut och mer dynamiska företag
  • Styrelse och strategi
  • Konsten att rekrytera en vd – tips för att undvika misstag och att hitta rätt
  • Valberedningen – så rekryteras styrelseledamöter
  • Ditt styrelse-CV

Vi avslutar kursen med tentamen och diplomering.

Investering

38 900 SEK ex moms. I priset ingår kursmaterial, luncher och middagar.

Plats

Plats: Högberga Gård, Lidingö. Våra program tar plats i ljusa, fräscha lokaler och mellan programpassen avnjuter vi lunch och eftermiddagsfika i skön och avslappnad atmosfär. Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Dag 1 och 2 äter vi dessutom middag tillsammans. Önskar du boende kontakta Högberga Gård.

Kursledare

Carl Svernlöv är advokat på den globala advokatfirman Baker & McKenzie och adj. professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han arbetar och forskar huvudsakligen inom associationsrätt och transaktioner, och är en känd profil inom corporate governance och ansvarsfrågor. Carl har under ett kvarts sekel skrivit 12 böcker och över 150 artiklar om svensk och internationell affärsjuridik och är en ofta anlitad talare inom sina ämnen.

Magnus Bild medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutat program erhålls ett fysiskt och digitalt diplom som ett kvitto på dina nyvunna kunskaper och ett värdepapper för framtiden. Efter avslutad utbildning blir du även automatiskt en del av Michaël Berglunds Board Network, där du kommer att bjudas in till nätverksträffar med olika teman.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Styrelsestolen - styrelsearbete som gör skillnad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 40 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
03 feb 2023

Både Carl och Magnus har mycket kompentens och lyckas väl med att förmedla denna med en saklig och lättsam framtoning samt många bra konkreta exempel. Sanna, Jonas, Claes och An...

Visa mer
5/5
Kursdeltagare
03 feb 2023

Kanon över lag ! Magnus var Helt fantastiskt!

5/5
Kursdeltagare
02 feb 2023

Väldigt bra föreläsare och organisation. Oerhört imponerad av de inspirerande lärare och föreläsare samt inramningen av denna utbildning.

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar
Strandvägen 5B
11451 Stockholm

Michaël Berglund Board & Leadership Services

Utveckla ditt bolags ledarskap med hjälp av Sveriges främsta experter och praktiska erfarenheter från framgångsrika ledare. Våra program och utbildningar ger företagsledare, styrelseledamöter eller ordförande verktyg att bli en bättre ledamot och ledare. Du som deltagit i en av våra utbildningar...

Läs mer om Michaël Berglund - Styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights