Professionellt styrelsearbete

Längd
3 dagar
Pris
34 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
3 dagar
Pris
34 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
20 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 34 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Styrelseutbildning

Professionellt styrelsearbete

Få en heltäckande bild av vad som krävs av dig som styrelseledamot.

Vilket är ditt ansvar som styrelseledamot. Hur bör styrelsearbetet ledas och var går gränsen mellan styrelsen och den operativa verksamheten?

Kursledarna varvar teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter. 

Du som deltagit i en av våra utbildningar blir medlem i Michaël Berglund Board Network – vårt alumninätverk som samlar fler än 2 000 ledare från några av Sveriges mest framgångsrika företag. Genom våra nätverksträffar får du möjlighet att utbyta erfarenheter med både nya och erfarna ledare samt skapa kontakter för framtida styrelseuppdrag.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

20 november, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Den här utbildningen vänder sig till dig som är styrelseledamot idag, eller till dig som är på väg mot ett styrelseuppdrag i ett aktiebolag. Du kommer också ha nytta av utbildningen om du är ägare, del av en ledningsgrupp eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete.

Kursinnehåll

Vi går igenom: 

Bolagsorgan, bolagsstyrning och bolagsstämma
Företag i kris
Lagar och regelverk
Svensk kod för bolagsstyrning
Finansiella rapporter
Företagsanalys och värdering
Ägardirektiv
Konsten att rekrytera en vd
Styrelseutvärdering
Styrelsearbete i praktiken
Strategiarbete

Vi avslutar kursen med tentamen och diplomering.

Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

Investering

34 900 SEK ex moms. I priset ingår kursmaterial, luncher och middagar.

Plats

Plats: Högberga Gård, Lidingö. Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård.

Kursledare

Carl Svernlöv är advokat på den globala advokatfirman Baker & McKenzie och adj. professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han arbetar och forskar huvudsakligen inom associationsrätt och transaktioner, och är en känd profil inom corporate governance och ansvarsfrågor. Carl har under ett kvarts sekel skrivit 12 böcker och över 150 artiklar om svensk och internationell affärsjuridik och är en ofta anlitad talare inom sina ämnen.

Magnus Bild medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Professionellt styrelsearbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 40 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
03 feb 2023

Både Carl och Magnus har mycket kompentens och lyckas väl med att förmedla denna med en saklig och lättsam framtoning samt många bra konkreta exempel. Sanna, Jonas, Claes och An...

Visa mer
5/5
Kursdeltagare
03 feb 2023

Kanon över lag ! Magnus var Helt fantastiskt!

5/5
Kursdeltagare
02 feb 2023

Väldigt bra föreläsare och organisation. Oerhört imponerad av de inspirerande lärare och föreläsare samt inramningen av denna utbildning.

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar
Strandvägen 5B
11451 Stockholm

Michaël Berglund Board Value

Utveckla ditt bolags ledarskap med hjälp av Sveriges främsta experter och praktiska erfarenheter från framgångsrika ledare. Våra utbildningar ger företagsledare, styrelseledamöter eller ordförande verktyg att genomföra det som behöver göras. Du som deltagit i en av våra utbildningar blir medlem...

Läs mer om Michaël Berglund - Styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights