Visa utbildning.se som: Mobil

Professionellt styrelsearbete

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar
Kort om utbildningen
3 dagar
31 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-12 - Stockholm
Distans, Rikstäckande, Stockholm
Svenska
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
31 700 SEK
2021-10-12

Sverige
31 700 SEK
2021-11-30

Kursbeskrivning

Professionellt styrelsearbete

Under tre intensiva dagar ger den här utbildningen en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten.

Kursen vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag. Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp, eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete kommer att ha nytta av kursen. Det gäller också ”unga talanger” och framtida ledare i familjebolag. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö och avslutas med provskrivning och diplomering.

Kursledarna varvar teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Vi går igenom: 

  • Bolagsorgan, bolagsstyrning, bolagsstämma, företag i kris
  • Lagar, regelverk, koden för bolagsstyrning
  • Ekonomiska begrepp, finansiella rapporter, intern uppföljning
  • Företagsanalys, företagsvärdering
  • VD-rekrytering, VD-utvärdering
  • Ägardirektiv, styrelseutvärdering
  • Styrelsearbete i praktiken, strategiarbete
  • Provskrivning och diplomering

Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

I och med Covid-19 följer vi noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer och har specialanpassat kursupplägget med bland annat att ta in färre deltagare och större lokal.

Investering

31 700 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, luncher och middagar.

Plats

Plats: Högberga Gård, Lidingö. Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård

Kursledare

Carl Svernlöv,advokat på Baker & McKenzie och adj.professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

Peter Malmqvist, en av landets mest erfarna, oberoende finansanalytiker. Tidigare börsanalytiker på SvD Näringsliv, ekonomijournalist på SVT, Aktuellt, analyschef på Aragon Securities och Nordnet Bank samt som chef för kapitalförvaltningen på Aragon Securities. Peter är även ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening samt ordförande i Capital Markets Advisory Committee hos IASB.

Marie-Louise Kjellströmär strategisk rådgivare för ledning och styrelse, samt tidigare Affärsområdeschef och Partner hos Michaël Berglund AB. Hon är en rutinerad styrelseledamot med uppdrag som ordförande i Club Eriks AB samt ledamot i valberedningen för Sophiahemmet. Marie-Louise har en bakgrund som bland annat VD för Grand Hôtel Group och Vice President Global Corporate Sales & Development på SAS. Bland tidigare styrelseuppdrag märks bland andra Stockholms Handelskammare, Paynova, Projektplace och Hemnet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Professionellt styrelsearbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 15 recensioner.

Kursdeltagare PS2001
Intressanta föredragshållare
Kursdeltagare PS2001
Väldigt nöjd med Carl och Peter som också har de tyngsta ämnena. Hade behållit alla föreläsarna då de är ett välbehövt avbrott under dagarna.
Kursdeltagare PS2001
Kursen överträffade faktiskt mina förväntningar, detta trots att jag hade ganska höga förväntningar. Jag tyckte att alla var fantastiska - professionella och kunniga inom sina områden. Jag uppskattar att ni valt "tunga och trovärdiga" utbildare med ett gott "reputation". Extra bra måste jag säga att de tre "externa" föreläsarna var, deras innehå...
Visa mer

Michaël Berglund - StyrelseutbildningarMichaël Berglund Board Value erbjuder diplomutbildningar för företagsledning, styrelseledamöter och styrelseordförande samt skräddarsydda styrelseutbildningar för bolag och organisationer. Vi har flera utbildningar med olika inriktning som bygger på en väl avvägd blandning fakta och praktikfall, inspirerande gästföreläsare och givande diskussioner. Tidigare kursdeltagare har...


Läs mer om Michaël Berglund - Styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar

Strandvägen 5B
11451 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 15 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 34 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Professionellt styrelsearbete från Michaël Berglund - Styrelseutbildningar, fyll i dina uppgifter: