Teamledarskap i produktionen

Längd
3 dagar
Pris
19 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
3 dagar
Pris
19 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

En trygg teamledare kan betyda mycket för verksamheten, men det är inte alltid självklart vad rollen innefattar. Denna grundutbildning är till för dig som är eller ska bli gruppombud, arbetsledare eller liknande.

Produktionsstyrningen och den dagliga driften övertas alltmer av arbetslagens medlemmar som därmed får ansvar för olika samordningsfunktioner.

Det finns inget facit för en teamledarfunktion. Gemensamt är att en teamledare/samordnare agerar som ledare utan direkt personalansvar. En teamledare som är trygg i sin roll är en tillgång både för arbetslaget och för företaget.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Programinnehåll

Med stöd i välgrundade ledarskapsteorier utforskar vi samarbete och hur grupper fungerar. Utöver detta arbetar vi med ämnen som teamledarens roll och ansvar, samordnarens starka och svaga sidor samt hur dessa uppfattas av andra. Under utbildningsdagarna går vi även igenom kommunikation, kroppsspråk, aktivt och passivt lyssnande och varför det kan vara svårt att få andra att lyssna. Du får möjlighet att träna det du lärt dig tillsammans med andra i samma situation.

Du får med dig alla de delar som våra ledarskapsprogram bygger på, men vi fokuserar särskilt på:

• Träning och reflektion kring olika ledarskapssituationer
• Ledarskapsverktyg, teorier och synsätt för ett personligt och effektivt ledarskap
• Personlig återkoppling och din egen handlingsplan
• Erfarenhetsutbyte med andra i liknande situation

Programmets utformning

Med hjälp av lite längre utbildningar, internatupplägg och 86 års erfarenhet skapar vi förutsättningar för att utveckla våra deltagares personliga ledarskap. Helt enkelt gedigna ledarskapsutbildningar.

Upplevelsebaserat lärande bygger på att vi tillsammans på plats skapar situationer och diskussioner som blir grunden för vårt lärande. När vi bearbetar och reflekterar över dessa upplevelser kan vi dra lärdomar som får en djupare förankring. Våra hjärnor aktiveras på ett annat sätt än om vi bara läser en text, tittar på en film eller lyssnar på en föreläsning.

Vi vill att deltagare och arbetsgivare skall få så stor nytta som möjligt av ert utvecklingsarbete tillsammans med Mgruppen. Utöver de fysiska sammankomsterna inkluderar ledarprogrammet på Mgruppen därför också ett ramverk med uppgifter före, under och efter utbildningen. De deltagare som får mest ut av sitt engagemang är de som fortsätter att arbeta aktivt med nya idéer och tillvägagångssätt när de kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Tyngdpunkten på att träna under alla kursdagar ska ge förutsättningar att kunna omsätta kursens innehåll i handling direkt – för ett mer effektivt ledarskap.

Målgrupp

Ledarskapsutbildningen vänder sig till dig som har eller kommer att få en teamledande/samordnande roll i ett arbetslag.

Du vill lära från andra i samma situation, få tips och synpunkter samt vidga sitt erfarenhetsutbyte. Utbildningen är grundläggande för den som är eller ska bli gruppombud, arbetsledare, koordinator, styransvarig, gruppledare med mera.

För att delta krävs inga förkunskaper från tidigare ledarskapsutbildningar.

Mat & logi

Kost och logi tillkommer med totalt 5750 kr, varav 2300kr avser kost och 3450kr avser logi. Priser exklusive moms. 

Erbjudande

Ibland sker oförutsedda händelser. Du kan bli akut sjuk eller drabbas av olycksfall. När du bokar denna utbildning har du möjlighet att komplettera med avbokningsskydd – en trygghet både för dig och för företaget/organisationen.

Kursledare

Öjvind Sterner

Öjvind Sterner har lång erfarenhet från produktion och bryggerinäringen i olika ledarbefattningar, som arbetsledare, samordnare och som produktionschef. Han är även programansvarig för skräddarsydda utbildningar med produktionsinriktning som genomförs i Sverige, Frankrike, Tyskland, England och USA.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Teamledarskap i produktionen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Chefakademin – tidigare Mgruppen

Gedigna ledarskapsutbildningar för ett personligt ledarskap

Chefakademin, tidigare Mgruppen, är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med spetskompetens inom ledarskap. Hos oss hittar du utbildningar för chefer och ledare men också managementprogram och skräddarsydda utvecklingsinsatser för att utveckla ledning och organisation. Med rötter från 1931 är vi...

Läs mer om Chefakademin – tidigare Mgruppen och visa alla utbildningar.

Highlights