Visa utbildning.se som: Mobil

Stora forskardagen för dig som jobbar med HR

Metodicum
Kort om utbildningen
2 dagar
5 500 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Varmt välkommen till en inspirerande och fullmatad konferens för dig som jobbar med personal, organisations- och ledarskapsfrågor!

HR-rollen ha blivit allt viktigare i dagens komplexa organisationer där människor med varierande bakgrund ska utvecklas och lyckas. Därför är det viktigt för hela din arbetsplats att du som har ansvaret får del av den senaste forskningen, utvecklingen och de kunskapsbaserade råden.

Vi sammanställt ett program med relevant och aktuell forskning om framtiden. Den framtid som redan nu är här.

Bli bättre på att:
– förstå digitaliseringens utmaningar och möjligheter
– undvika fallgroparna när arbetsmiljön blir digital
– fatta bättre beslut med faktaunderlag
– förstå vad HR kan använda AI till.

Du kommer att möta framförallt forskare, t.ex. Sveriges förste och ende professor inom HR Management, men också en välinsatt framtidsspanare, en erfaren praktiker som myntat begreppet evidensbaserad HR och chefen och forskaren som gjorde gemensam sak.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som jobbar med eller är intresserad av HR- och personalfrågor 

Utbildare:

Ann-Therese Enarsson

VD, Futurion

Futurion är TCOs tankesmedja startad 2016. Inriktningen är framtidens arbetsmarknad och arbetsliv.

Rebecka Cowen Forsell

forskare vid Centrum för tillämpad arbetslivsforskning och utvärdering (CTA) vid Malmö universitet

Rebecka forskar om nätmobbning och digitala kränkningar i arbetslivet. 2020 vann hon årets HR pris för sin avhandling Cyberbullying – transformation of working life and its boundaries.

Stefan Tengblad

professor i HRM vid Göteborgs universitet

Stefan är Sveriges första professor i Human Resource Management. Han är verksam vid Centrum för global HRM och anställd vid Företagsekonomiska institutionen.

Maria Nettersand

Grundare och projektledare på B-Engaged

B-Engaged har i samarbete med forskning tagit fram medarbetarundersökningar som analyseras med hjälp av artificiell intelligens.

Martin Lind

universitetslektor och forskare i sociologi med inriktning mot arbete och organisation vid Örebro universitet

Martin har arbetat med uppdrag från olika organisationer bland annat om arbetsmiljöarbete, organisationsförändringar, arbetsmarknadsprojekt och medarbetarundersökningar

Henrik Tangen

HR -specialist på ett statligt verk och författare

Henrik är aktuell med boken ”Professionellt beslutsfattande – hur du som chef och ledare fattar evidensbaserade beslut”. Han tidigare skrivit böckerna Evidensbaserad HR: från bra till bättre HR-leveranser, Skapa och bygga hälsa på arbetsplatser, och Framgångsrika arbetsplatser - En bok om human resurshantering.

Fredrik Heinz

biträdande professor vid Institutionen för Datavetenskap vid Linköpings universitet

Fredriks forskningsområde är AI och autonoma system. Fredrik är ordförande i Svenska AI-sällskapet, och ingår i en expertgrupp som ska kartlägga hur EU kan dra nytta av, samt hantera utmaningarna med Artificiell Intelligens. Möt en av väldens främsta AI-forskare!

Johan Hansson

forskare och konsult, IPF

Johan är ekonomie doktor från Stockholms universitet. Han forskar och arbetar inom områden som organisationsutveckling och förändringsledarskap, beslutsfattande, organisationsstruktur, målstyrning, grupper och gruppdynamik, motivationsteori m.m

Carin Håkansta

lektor och forskare vid Karolinska institutet och Karlstads universitet

Carin forskar om digitaliseringens effekter på arbetsmiljön.

Kursinnehåll

Dag 1

Från 8.30 Digital incheckning

9.00-9.15 Inledning

9.30-10.15Framtidens färdigheter – en framtidsspaning.
Vilka faktorer driver på förändringstrycket? Tar robotarna över? Hur kan vi förbereda oss för en arbetsmarknad i förändring? Vilken kunskap kommer vi att behöva i framtiden, och inte minst: vilka färdigheter behöver vi ett distansarbetande arbetsliv?

Ann-Therese Enarssonär VD på Futurion, TCO-förbundens tankesmedja

10.15-10.30 Paus

10.30-11.15Aktuell forskning: När arbetsplatsmobbning flyttar ut på nätet
Vilka uttryck tar sig nätmobbning i arbetslivet? Hur ser konsekvenserna ut för individer och för organisationer när mobbning när det sker i digitala rum?  Nätmobbning i arbetslivet har för första gången studerats i svensk forskning. Vi får ta del av insikterna från en högaktuell avhandling

Rebeccka Cowen Forssell, arbetar vid Centrum för tillämpad arbetslivsforskning och utvärdering (CTA) vid Malmö universitet och forskar om nätmobbning och digitala kränkningar i arbetslivet. 2020 vann hon årets HR pris för sin avhandlingCyberbullying – transformation of working life and its boundaries

11.15-11.30 Paus

11.30-12.15Bättre medarbetarundersökningar med AI?
Vad påverkar medarbetarnas engagemang mest? Vilka skillnader finns mellan olika typer av yrkesgrupper? Och hur hänger detta samman med forskning? Ta del av B-Engageds AI-baserade modell för medarbetarundersökningar, och hur de har vävt samman forskningsbaserad kunskap med smart, innovativ teknik.

Maria Nettersand,grundare och projektledare på B-Engaged

Martin Lind, universitetslektor och forskare i sociologi med inriktning mot arbete och organisation vid Örebro universitet.

12.15-13.15 Lunch

13.15-14.00 HR som forskningsfält
Sveriges första professor i Human Resource Management,Stefan Tengblad,berättar om hur han ser på HRM som forskningsfält.

Varför är det viktigt för HR att jobba forskningsbaserat?

Vilka områden kommer att beforskas?

Hur ser han på HRs utmaningar – nu och i framtiden?

Efter Corona – hur kan man organisera arbetet i framtiden när smittspridningen inte längre är ett stort problem? Och under epidemin- vad säger ny forskning om hur medarbetarna upplevt hemarbetet?

Stefan Tengbladär professor i HRM vid Göteborgs universitet. Han är verksam vid Centrum för global HRM och anställd vid Företagsekonomiska institutionen.

Dag 2

9.00 digital incheckning

9.30-10.15 Leta inte i mörkret, tänd lampan!
Hur kan HR jobba mer evidensbaserat?

Hur fattar man till exempel evidensbaserade beslut?

Att arbeta evidensbaserat behöver inte vara så komplicerat. Att stanna upp och tänka till och systematiskt identifiera den samlade kunskapen och erfarenheter som finns är en bra början!

Henrik Tangenär HR -specialist på ett statligt verk och författare. Han är aktuell med boken ”Professionellt beslutsfattande – hur du som chef och ledare fattar evidensbaserade beslut”. Han tidigare skrivit böckerna Evidensbaserad HR: från bra till bättre HR-leveranser, Skapa och bygga hälsa på arbetsplatser, och Framgångsrika arbetsplatser –  En bok om human resurshantering.

10.15-10.30 Paus

10.30-11.15Digitalisering, mellanmänskliga relationer och arbetsmiljön
Hur påverkar anställdas arbeten när kommunal verksamhet digitaliseras? Vad händer med arbetets utformning och organisering? Och vad händer med de sociala relationerna?

Ta del av preliminära resultat från det AFA-finansierade forskningsprojekt Kommunal & Digital (KomDig) som vill öka förståelsen för digitaliseringens effekter på den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Carin Håkansta,projektledare och forskare vid Karolinska Institutet och Karlstad Universitet.

11.15-11.30 Paus

11.30-12.15 Att leda och styra för tillit
Allt fler intresserar sig för tillitens betydelse för motivation och styrning i företag och organisationer. Så här tar ni vara på medarbetares professionalism och kompetens.

Johan Hanssonär ekonomie doktor från Stockholms universitet och konsult hos IPF inom bland annat organisationsutveckling och förändringsledarskap.

12.15-13.15 Lunch

13.15-14.00HR möter AI
Vad är AI egentligen? Och hur fungerar det? Är AI rent av en nödvändighet för svensk arbetsmarknad? Hur ser utmaningarna ut, och hur kan vi jobba tillsammans med AI-verktygen?

Fredrik Heintzär biträdande professor vid Institutionen för Datavetenskap vid Linköpings universitet. Hans forskningsområde är AI och autonoma system. Fredrik är ordförande i Svenska AI-sällskapet, och ingår i en expertgrupp som ska kartlägga hur EU kan dra nytta av, samt hantera utmaningarna med Artificiell Intelligens. Möt en av väldens främsta AI-forskare!

Investering

Pris: 5 500 kr för två konferensdagar

Priset är exklusive moms

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stora forskardagen för dig som jobbar med HR, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 8 recensioner.

Helen Johansson, Pajala kommun
Mycket intressanta ämnen och väckte lusten att lära mer....
Jessica Eriksson, Avesta kommun
Innehållet i dagarna gav mig både igenkänning, aha-upplevelser och en inspiration att ta reda på mer.
Karin Mattsson Jern, REITAN CONVENIENCE
Under två dagar inspirerades jag till att utöka mitt framtidsperspektiv och AI:s möjligheter. Mkt bra organiserat, förpackat och mycket bra föreläsare och moderator.

Metodicum

Vi tror att anställda som mår bra skapar framgångsrika verksamheter och att människor som arbetar i effektiva verksamheter mår bra. Vi tror på ett arbetsliv där det finns plats för alla. Sådana arbeten skapas av lönsamma företag. Därför hör allt...


Läs mer om Metodicum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Metodicum

Gärdesvägen 10
693 32 Degerfors

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 597 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Stora forskardagen för dig som jobbar med HR från Metodicum, fyll i dina uppgifter: