Visa utbildning.se som: Mobil

Förändringsledning, varför och hur?

Metodicum
Kort om utbildningen
1 dag
6 400 SEK exkl. moms
   
Malmö, Stockholm
Förändring från larv till puppa till fjäril

Kursbeskrivning

Är du redo att leda förändring?

Digitalisering, AI, globalisering, robotar och plattforms-ekonomi. Idag är förändringstakten hög, samtidigt som människor har samma behov av trygghet och överblick som tidigare.

Hur kan vi leda i förändring så att medarbetarna strävar åt samma håll och känner fortsatt engagemang trots att mycket är osäkert? Hur undviker vi konflikter eller att våra topptalanger slutar i turbulenta tider? Hur kan vi arbeta aktivt med kommunikation och beteendeförändringar för att nå målen?

Välkommen till en späckad dag om förändringsledning! Du hör om aktuella ämnen från kunniga och erfarna chefer och organisationskonsulter. Vi har med ”corona-perspektivet” och de nya förutsättningar som påverkar framtidens ledarskap.

Förändringsledningsdagen arrangeras i samarbete med Starck & Partner.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Förändringsledningsdagen riktar sig i första hand till dig som är ledare, men även till dig som arbetar med ledarskapsfrågor t ex som HR-partner eller konsult.

Utbildare

Jonas Carlberg

Jonas Carlberg, dagens moderator
Jonas är styrelseordförande för flera bolag inom HR-fältet och arbetar idag med att utveckla och investera i företag. Jonas har stor erfarenhet av att implementera större förändringar i organisationer.

Margareta Svaneby

Margareta Svaneby, psykolog och VD för Starck&Partner
Starck & Partner är en organisation som bland annat arbetar med organisations- och ledarutveckling. Margareta har en gedigen erfarenhet av att driva förändring men också av att stötta chefer i många typer av organisationer. Hon har bland annat tagit fram ett anpassat ledarprogram för att skapa hållbarhet i chefsrollen.

Melina Roos

Melina Roos, psykolog och organisationskonsult
Melina är en eftertraktad chefscoach och har en specialisering inom beteenden inom organisationer och hur organisationen kan arbeta aktivt med att skapa rätt incitament för att få medarbetarna mot förändringsmålet.

Jesper Wigzelius

Jesper Wigzell, organisationskonsult
Jesper har lång erfarenhet från att i sina olika roller: chef, HR-konsult och numera organisationskonsult utbilda och coachat chefer i produktiva samtal mellan chef och medarbetare. Samtalet är chefens viktigaste verktyg i förändring och en central pusselbit för att få lyckade resultat. 

Karin Lindblom

Karin Lindblom, psykolog och organisationskonsult
Karin är expert på konflikthantering och grupputveckling och arbetar idag som organisationskonsult hos Starck & Partner. Karin har en gedigen bakgrund kring att stötta organisationer i svåra konflikter och hur man kan skapa trygga grupper även i organisationer i rörelse.  

Petra Askeland

Petra Askeland, organisationskonsult
Petra är utbildad karriärutvecklare och har stor erfarenhet i att stötta chefer i strategiskt tänkande i framtidens ledarroll. Petra är omvärldsbevakaren som utmanar i nya sätt att se på vad ledarskap behöver omfatta för att organisationen ska vara en attraktiv plats för nya generationer.

Lina Brissman

Lina Brissman, karriärutvecklare och organisationskonsult
Lina har i över tio år framgångsrikt coachat chefer och medarbetare i karriärutveckling. Hon har en bred erfarenhet och djup kunskap om karriär och arbetsliv från organisationer inom olika branscher. Lina är utbildad personalvetare och pedagog samt certifierad ICF och karriärcoach. Lina kommer att prata om hur man som chef kan arbeta aktivt för att behålla talangerna när det blåser i organisationen.

Kursinnehåll

Program

från 08.00 Registrering och frukost

09.00 Välkomna och inledning
Jonas Carlberg, moderator för dagen inleder.

09.10 Engagerade medarbetare – en framgångsfaktor
Vissa tänker att glada medarbetare automatiskt är engagerade, men det är inte säkert att engagemanget handlar om att uppnå organisationens gemensamma mål. Hur bygger vi en målinriktad och engagerande kultur i samverkan mellan ledare och medarbetare? Utan engagemang skapas inga varaktiga förändringar!

Margareta Svaneby, psykolog och VD för Starck & Partner.

10.00 Ledarskapets roll i förändring
Förändringsledning börjar och slutar i ledarskapet. Hur kan chefer arbeta konkret med beteendeförändringar för att skapa organisationer som når de resultat som eftersträvas?

Melina Roos, psykolog och organisationskonsult.

10.30 Förmiddagsfika

11.00 Vilken roll spelar kommunikationen i förändringsarbetet?
Kommunikation är avgörande i alla typer av förändringsprojekt. Hur skapar vi kommunikation på mottagarens villkor? Hur hanterar vi det motstånd som uppstår och hur kan kommunikationen vara en bro till samförstånd?

Jesper Wigzell, organisationskonsult.

11.30 Gruppdynamik i förändring
Förändringar påverkar alltid gruppdynamiken och startar processer i våra arbetsgrupper. Inte sällan kliver informella ledare fram. Rädsla för förändringens konsekvenser kan skapa konfliktytor som tidigare inte fanns och konkurrens mellan individer kan leda till att grupper helt släpper sitt uppdrag och istället fastnar i relationella aspekter. Hur kan vi som ledare förebygga och hantera negativa grupprocesser?

Karin Lindblom, psykolog och organisationskonsult som är expert på konflikthantering och grupputveckling.

12.15 Gemensam lunch

13.30 Den nya tidens ledarskap
Hela samhället står i en stor förändring, vår digitala tidsålder är här och på våra arbetsplatser ställer detta nya krav på hur vi leder och utvecklar vår personal. Chefens roll förändras i och med gig-ekonomin, den nya generationens krav på ledare och den digitala tidsålderns stora inverkan på ett förändrat arbetsliv. Hur behöver ledarskapet förändras för att möta framtidens krav?

Petra Askeland, organisationskonsult.

14.15 Att behålla talanger i förändring
Organisationen rör sig, medarbetare som vi satsat på blir oroliga för sin framtid och ser sig om efter nya karriärvägar. Hur kan vi arbeta konkret för att få våra talanger att stanna inom organisationen? Vilken roll behöver chefer ta för att få individer att stanna, utvecklas och finna interna karriärvägar?

Lina Brissman, karriärutvecklare och organisationskonsult.

15.00 Eftermiddagspaus

15.30 Interaktivt pass
Jonas Carlberg, moderator, guidar deltagarna genom ett interaktivt pass.

15.45 Att vara chef i förändring – mina egna erfarenheter
Hur påverkas ledarskapet av att leda förändringsprocesser? Vad innebär det för ledare att stå med fanan högt, även när egna tvivel rusar inombords. Här kommer en ledare som själv berättar om sin resa!

Talaren presenteras inom kort!

16.15 Framtiden – förändring som konstant
Förändring har ofta setts som ett projekt med tydlig start, delmål och slut. Vi låter Margareta Svaneby utmana denna tanke med att visa på förändring som konstant i dagens föränderliga värld.  Hur förändringsbenägna är vi själva? Hur redo är vi för att möta morgondagens utmaningar?

Margareta Svaneby

16.45 Sammanfattning och avslutning
Jonas Carlberg, moderator, summerar dagen och avlutar dagens program.

17.00 Stanna gärna kvar för nätverkande och mingel!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förändringsledning, varför och hur?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Metodicum

Metodicum

Vi tror att anställda som mår bra skapar framgångsrika verksamheter och att människor som arbetar i effektiva verksamheter mår bra. Vi tror på ett arbetsliv där det finns plats för alla. Sådana arbeten skapas av lönsamma företag. Därför hör allt...


Läs mer om Metodicum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Metodicum

Gärdesvägen 10
693 32 Degerfors

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förändringsledning, varför och hur? från Metodicum, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förändringsledning, varför och hur?!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 363 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar