Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsmiljödialoger - digitalt stöd för psykosociala skyddsronder

Metodicum
Kort om utbildningen
8 timmar
8 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Gå utbildningen när det passar dig - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Arbetsmiljödialoger är en webbaserad utbildning inom ett område där många chefer upplever att dom kört fast: hur skapas öppna samtal och gemensamt engagemang i arbetsmiljöarbetet? 

Enkäter används ofta för att kartlägga risker, men man kommer sällan åt problemen, och en nackdel är långa ledtider. På personalmöten kan det vara svårt att engagera hela arbetsgruppen och skapa ett gemensamt ansvar för arbetsmiljön. 

Med arbetsmiljödialoger får du hjälp att fokusera på rätt saker och bryta tystnaden om känsliga frågor. Som chef får du bättre stöd från dina medarbetare då dialogerna går ut på att ta gemensamt ansvar för att förbättra och utveckla er arbetsmiljö. Du får ett underlag till riskbedömningen som sedan blir ett stöd för att prioritera vad ni behöver arbeta vidare med. Med Arbetsmiljödialoger får du ett nytt sätt att arbeta systematiskt med OSA-faktorerna. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Chefer med personalansvar

Kursinnehåll

Utbildningen består av tre block med förberedelser, genomförande av möten samt riskbedömning. Mötena har fem teman för de arbetsplatsträffar/avdelningsmöten som du ska ha med din personal för att undersöka er organisatoriska och sociala arbetsmiljö. 

I Block A, chefens förberedelser, hittar du inspiration och råd hur man skapar möten med öppenhet och energi. Du får också en kort genomgång av de grundläggande kraven i arbetsmiljöarbetet och hur de olika delarna hänger ihop. 

I Block B finner du teman för Arbetsmiljödialogerna, ett för varje arbetsplatsträff, samt material till uppstartsmöte.

I Block C finns material för att göra riskbedömning för de organisatoriska och sociala arbetsmiljöfaktorerna, utifrån det som du och din personalgrupp har pratat om i Arbetsmiljödialogerna. 

Upplägg

Kursen är digital och du går igenom den helt i din egen takt. Materialet består av instruktionsfilmer, körscheman inför personalmötena samt bildspelsmaterial. 

Investering

8 995 kronor exklusive moms

Kursledare

Åsa W Nilsson är arbetsmiljökonsult och organisationsutvecklare

Åsa arbetar med strategiska och operativa arbetsmiljöfrågor, dels genom att hålla utbildningar, och dels genom att hjälpa organisationer att utveckla sitt arbetsmiljöarbete. Träffar ofta kunder som tycker det är svårt att hitta bra arbetssätt för att involvera medarbetare i arbetsmiljöarbetet samt att höja allas riskmedvetenhet.

Maria Martinsson är kommunikationskonsult och förändringsledare

Maria jobbar med förändringsprocesser, exempelvis när aktivitetsbaserat arbetssätt ska införas och med utbildning i att hantera och förebygga hat och hot i yrkeslivet. Ser att behovet av ett mer coachande ledarskap växer, och att många chefer vill gå den vägen, men att det upplevs svårt att påverka organisationers invanda sätt och kultur. Arbetsmiljödialoger har vi gjort för att chefer och arbetsgrupper ska kunna tala konkret och relevant om det som berör. Och därigenom utvecklas tillsammans.

Certifikat

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Från och med 1 januari 2021 finns ett stöd för arbetsmiljöutbildningar. Här finns utbildningar från godkända arrangörer och ansökan administreras av AFA.

Läs mer om Stöd för arbetsmiljöutbildning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljödialoger - digitalt stöd för psykosociala skyddsronder, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Metodicum

Metodicum

Vi tror att anställda som mår bra skapar framgångsrika verksamheter och att människor som arbetar i effektiva verksamheter mår bra. Vi tror på ett arbetsliv där det finns plats för alla. Sådana arbeten skapas av lönsamma företag. Därför hör allt...


Läs mer om Metodicum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Metodicum

Gärdesvägen 10
693 32 Degerfors

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsmiljödialoger - digitalt stöd för psykosociala skyddsronder från Metodicum, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsmiljödialoger - digitalt stöd för psykosociala skyddsronder!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 364 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar