Visar 1-20 av 20 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 20 träffar

Mer om Kurser i internkommunikation

Internkommunikation handlar om företags och organisationers kommunikation bland de egna cheferna och medarbetarna. Internkommunikationen görs via flera kanaler, exempelvis via intranätet och på möten. Allt fler företag skaffar även sociala verktyg inom organisationerna för att få medarbetarna att aktiv medverka i den interna dialogen. Så internkommunikationen handlar inte längre om information kommunicerad uppifrån ledningen och ned ut till den övriga organisationen, utan om kommunikation i alla led.

Värdeskapande internkommunikation

Ofta talar man om värdeskapande internkommunikation, för det kan finnas stora vinster med en effektiv intern dialog. Internkommunikationen kan främja kulturen på arbetsplatsen, är nödvändig för att kommunicera ut målen till medarbetarna så det vet vad som förväntas av dem i arbetet, och kan förenkla medarbetarnas i deras vardag. Detta kan i sin tur leda till effektivare arbete och ökad teamkänsla.

Framgångsrikt arbete med internkommunikation

Det kan vara bra att satsa på cheferna för att bygga en bra internkommunikation. Ett nytt intranät löser inte allt, även om det är en viktig kanal. Ett bra arbetssätt, tydlig kommunikation från cheferna och utarbetade rutiner är en god bas för att få internkommunikationen att fungera.

Storytelling

Med storytelling menas den typen av historier som skapar intresse och främjar en kultur och spridning av budskap. Storyteling kan användas såväl externt som internt. Ofta har en god storytelling bra extern viral spridning och kan vara varumärkesbyggande. Vid internkommunikation kan storytelling användas som ett effektivt verktyg för att bygga den interna gemenskapen, sprida kunskap och användas vid förändringsprocesser.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer
Bra framtidsutsikter för utbilda...

Jenny Gentele, kursledare i utbildningen Diplomerad redovisningsekonom, om goda framtidsutsikter för utbildade redovisningsekonomer och sitt intresse för årsredovisningar.

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer